Не сум: Заповедите не ми допуштаат..
Итекако си, и покрај тоа што јасно ти беше објаснето дека конкретната фраза не значи прави што сакаш, ти продолжи да ја користиш таа лага.
Еве два основни начини, на кои Богословите наоѓаат вмешаност од ѓаволот во некое овосветовно учење:
- фантазијата и
- лагата.
Така почна да делува Деница: прво, отфантазира дека може да го завземе престолот Божји па почна да се лаже сам себе а и другите (ангели), дека може да стори такво нешто.
Према томе, фаназииите почни да ги бараш во својата Телема, која е збирка од апсурди.
И двата начина ти се единствено што го имаш и користиш. А за збирка од апсурди, имаш повеќе места каде да бараш, од твоите постови на форумов, па се до стиховите од твојата библија. Тука велиш дека звездата деница отфантазирала дека ќе го земе претстолот божји, а во откровеноето Исус за себе вели дека тој лично е звездата деница.
Апсурди ќе бараш за нешто кое ниту го знаеш, ниту го познаваш, а сопственото верување неможеш да го објасниш и си паѓаш во контрадикции со секој збор, со секоја реченица?
Тоа што си почетник во својата заедница, не значи дека знаеш што се случува во по горните слоеви од истата.
Простата вербална негација на обвинувањата упатени кон Телемата, не значи дека обвинувањата ќе исчезнат или дека обвинувањата се лажни. Живееме во време во кое злото веќе не се крие, туку станува јавно и лесно достапно па така, можеш да се оправдуаш до смрт дека обвиненијата се лажни и пак нема да бидеш во право. Во Црквата, никој не е луд јавно да пласира обвниенија кон некого и некоја заедница, без да биде сигурен во кажаното, а упште по битно, без да ја прекрши етиката од верата која ја исповеда.
На страна тоа што обвнуваат верните од Црквата, туку појќе е од очигледно дека тие обвиненија доаѓаат и од здраворазумни атеисти.
Дали сум почетник, и колку знам е моја работа! Битното е дека тоа што го знам, во тоа што имам увид е доволно да знам дека твојата црква итекако не се устручава да лаже и да плука по достоинството на другите, се од очај да приграби или зачува што повеќе верници, и за таа цел мисли дека со страв ќе го постигне истото.
Да газиш по нечија чест, да не ти е гајле дали ќе уништиш нечиј живот постирајќи лаги, е врв на подлоста и бедотијата што човек може да ја допре! Се што досега сум прочитал од бљувотините со кои труе твојот омилен портал е лага! А да биде апсурдот поголем, во вашите евангелија јасно ви е порачано дека не смеете да сведочите лажно, дека треба да постапувате со луѓето онака како што сакате да постапуваат со вас!
Ми се гади од луѓе како тебе.... Ти си кутар, себичен изговор за човек.