- Член од
- 16 декември 2013
- Мислења
- 1.856
- Поени од реакции
- 1.203
Одговори куп, разбирање ич.Aha vrtime vrtime i cvrc...Odgovor...nema...Da povtoram prasanjeto e
PS-Prost odgovor baram da ne i zosto!
Одговори куп, разбирање ич.Aha vrtime vrtime i cvrc...Odgovor...nema...Da povtoram prasanjeto e
PS-Prost odgovor baram da ne i zosto!
Одговори куп, разбирање ич.
Сето ова си е твој неаргументиран заклучок или желба.Stara taktika te odnese u kos....Demek ne razibrame nie....Yeah Right....Ti fali uste da kazes deka ne sme vernici i zatoa nemozeme da svatime.
Kako sto pisav vo prethodnite postovi...Sekoj eden moze da poseduva odredeni duhovni vrednosti (pr 6 navedeni vo pogornito post)...pa duri i ateist ili domorodci koj nemaat nikakva dopirna tocka so civilizacija ili religija. Religijata i Duhovnosta se povrzani no ne se zavisni eden od drug. Ti mozes kolku sakas da go preformuliras\prevrtuvas odogovorot (moralni,neetciki...bal bla) za da ti se vklopi vo tvoeto ucenje no toa neznaci deka e tocno. Hristijanstvoto e poznato po prevzemananjeto\kradenjeto i "unikatnoto" klasificiranje na rabotite\osobini\vrednostite nebare samo tie go poseduvaat. I da za na kraj....
Gledam deka ne razibras ili nekes...Moram tro podole da se simnam so tebe ..del po del....Сето ова си е твој неаргументиран заклучок или желба.
Неколку пати ти пишав дека апсурдо е атеизам и духовност, од проста причина што атеизмот не признава ДУХовно,а потеклото на духовните вредности е како што кажува самото име, но сето ова ти несакаш да го разбереш, а велиш ама ако има такви вредности атистот дали тогаш...а згора на се ти пишав откаде таа забуна- влијанието на духовните врз моралните вредности.
Еве ќе ти дадам пример за да ја(се надевам) разбереш апсурдноста за која прашуваш:
Ако ти имаш: дрес,копачки и топка дали си фудбалер? Практично можеш да тврдиш и двете состојби: ДА ги имаш неопхдните нешта,НЕ ти воопшто не играш/несакаш фудбал. Такво ти е прашањето/тврдењето погоре.
Ајде нека ми бидат мене измешани лончињата.:-DНешто си збркал со Хиндуизам и карма.
Да има такви атеисти, за жал таков православен немам сретнато.Си сретнал таков атеист?
Јас неколку пати имам пишано дека духовност и христијанство немаат ништо зедничко ама кој да чита.Неколку пати ти пишав дека апсурдо е атеизам и духовност, од проста причина што атеизмот не признава ДУХовно,а потеклото на духовните вредности е како што кажува самото име
Еве ти и тебе пример. Имаш дух, но дали тоа те прави духовен? Секако дека не.Еве ќе ти дадам пример за да ја(се надевам) разбереш апсурдноста за која прашуваш:
Ако ти имаш: дрес,копачки и топка дали си фудбалер? Практично можеш да тврдиш и двете состојби: ДА ги имаш неопхдните нешта,НЕ ти воопшто не играш/несакаш фудбал. Такво ти е прашањето/тврдењето погоре.
Очигледно не си ги разбрал одговорите, па покрај тоа што ти е одговорено пак прашуваш.Gledam deka ne razibras ili nekes..
Неколку пати ти пишав дека апсурдо е атеизам и духовност, од проста причина што атеизмот не признава ДУХовно,а потеклото на духовните вредности е како што кажува самото име, но сето ова ти несакаш да го разбереш, а велиш ама ако има такви вредности атистот дали тогаш...а згора на се ти пишав откаде таа забуна- влијанието на духовните врз моралните вредности.
Прво потруди се да го проумееш одговорот погоре, потоа за ова што го прашуваш конкретно треба да ја разбереш разликата меѓу природна/филозофска добродетел и христијанска добродетел(види линк) и сетоа тоа да го поврзеш со објаснението за влјанието на духовните вредности. Се ти е сервирано ти треба да се потрудиш троа(ако имаш желба се разбира).Dali 6te nabroeni vrednosti ili osobini se ekszluzivitet na Hristijanstvoto?
Еве ќе збориме на едно ниво,ама жалам мора со пример пак, за да белким разбереш:Moram tro podole da se simnam so tebe
PS: Molim ti se bez primeri!
Dzabe kompliciras i se trudis da ukazes demek ne razbirame....Prasanjeto stoi odgovor nema!Очигледно не си ги разбрал одговорите, па покрај тоа што ти е одговорено пак прашуваш.
Прво потруди се да го проумееш одговорот погоре, потоа за ова што го прашуваш конкретно треба да ја разбереш разликата меѓу природна/филозофска добродетел и христијанска добродетел(види линк) и сетоа тоа да го поврзеш со објаснението за влјанието на духовните вредности. Се ти е сервирано ти треба да се потрудиш троа(ако имаш желба се разбира).
Dali 6te nabroeni vrednosti ili osobini se ekszluzivitet na Hristijanstvoto?
PS: Molim ti se bez primeri!
Vidi PS ... bez glupavi primeri!Еве ќе збориме на едно ниво,ама жалам мора со пример пак, за да белким разбереш:
Имаш: пакет батаци, сатар и бел мантил дали тоа те прави касап?
Да очигледно за џабе објаснувам. За сеќа одговорите стојат!Dzabe kompliciras i se trudis da ukazes demek ne razbirame....Prasanjeto stoi odgovor nema!
Прво потруди се да го проумееш одговорот погоре, потоа за ова што го прашуваш конкретно треба да ја разбереш разликата меѓу природна/филозофска добродетел и христијанска добродетел(види линк) и сетоа тоа да го поврзеш со објаснението за влјанието на духовните вредности. Се ти е сервирано ти треба да се потрудиш троа(ако имаш желба се разбира).
http://www.pravmladeji.org/node/130
Примерите се како твоите прашања, ја покажуваат апсурдноста на тоа што го прашуваш.Vidi PS ... bez glupavi primeri!
Погрешно. Атеизмот не е идеологија, нема догми ниту свети книги па да признава или не признава духовни вредности. Атеизмот е едноставно негација на теизмот - (А)теизам, тоа "а" на почетокот од зборот се додава кога терминот е негација на оргиналниот. На пример негација на социјалноста е асоцијалност.Неколку пати ти пишав дека апсурдо е атеизам и духовност, од проста причина што атеизмот не признава ДУХовно,а потеклото на духовните вредности е како што кажува самото име, но сето ова ти несакаш да го разбереш, а велиш ама ако има такви вредности атистот дали тогаш...а згора на се ти пишав откаде таа забуна- влијанието на духовните врз моралните вредности.
Сам прашал-сам одговорил.[DOUBLEPOST=1439415690][/DOUBLEPOST]Имаш дух, но дали тоа те прави духовен? Секако дека не.
Атеист со атеист се препознава.Јас неколку пати имам пишано дека духовност и христијанство немаат ништо зедничко ама кој да чита.
Хмммм, а „женската„ си остануе константа...Духовни вредности се менуваат со тек на време и историски промени, ако на пример пред 2 века духовна вредност бил добар коњ, ќесе полно со дукати и јака женска, денес тоа е добар мотор, новчаник полн со евра и јака женска
Просто кажано, атеизмот нема ништо, т.е. атеизмот има „ништо„.[DOUBLEPOST=1439415998][/DOUBLEPOST]Погрешно. Атеизмот не е идеологија, нема догми ниту свети книги па да признава или не признава духовни вредности.
Ако теизмот поседува учење за Божјот постоење, кое е обемно, а атеизмот е само негација на тоа обемно учење, тогаш атеистичката негација со додавње на едно „не„ пред теистичката обемност е краен идиотизам.[DOUBLEPOST=1439416107][/DOUBLEPOST]Атеизмот е едноставно негација на теизмот - (А)теизам, тоа "а" на почетокот од зборот се додава кога терминот е негација на оргиналниот.
Ако пантеизмот е облик на духовност, кој е духот во пантеизмот? Или, кој е духот во деизмот?Што се однесува до духовноста, теизмот во никој случај нема "авторски права" над неа, нема екслузивност над духовноста. Постојат голем број духовни правци, учења и облици, што не се теизам. Такви примери се пантеизмот, деизмот, херметизмот, алхемијата и ред други.
неее никако женска константа ја менувам често али пак јака си наоѓамХмммм, а „женската„ си остануе константа...
У „духовните„ вредности, нормално.
Е ми, како можи да биди „константа„ а да ја „менуваш„?...неее никако женска константа ја менувам често али пак јака си наоѓам
Не разбираш ти околу жени мики, грев е тоаЕ ми, како можи да биди „константа„ а да ја „менуваш„?...
То‘ ти е некоја „константно променлива„ или „променлива константа„?...