- Член од
- 30 мај 2015
- Мислења
- 31
- Поени од реакции
- 6
Ви благодарам дечки [emoji5]️
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми треба мислење дали да почнам втеретана? И од некој со искуство со што прво да почнам втеретана. 15 години имам, 56 килограми.
Најнормално е едната страна на телото да е подоминантна од другата, но доколку тоа е во голема мера тогаш тоа е знак за неправилно изведување на вежбата. Доколку вежбаш со тежини пробај наместо bench press, да се преориентираш кон dumbell bench press за подеднакво да ги работиш градите.Доколку правиш само склекови, експериментирај, изведувај ги така што поголем дел од тежината на твоето тело да биде насочена кон послабата страна. Да почуствуваш поголем напор на левата страна. Исто така многу важно, кога изведуваш dumbell bench press користи тежина која повеќе му одговара на недоминантната страна. Доколку на доминантната рака и одговара некоја тежина, со која послабата страна се мачи избери ја полесната. Пред секоја вежба за гради направи 2,3 серии само со недоминантната рака со цел дополнително да се активираат мускулите во неа. Исто така, крајот од тренингот, ако е потребно и ако можеш се разбира направи уште неколку серии на посланата страна. Само не се преоптоворувај премногу.decki zosto mi e ednata grada po golema od drugata dali moze nepravilno gi vezbam sklekovite?
Најнормално е едната страна на телото да е подоминантна од другата, но доколку тоа е во голема мера тогаш тоа е знак за неправилно изведување на вежбата. Доколку вежбаш со тежини пробај наместо bench press, да се преориентираш кон dumbell bench press за подеднакво да ги работиш градите.Доколку правиш само склекови, експериментирај, изведувај ги така што поголем дел од тежината на твоето тело да биде насочена кон послабата страна. Да почуствуваш поголем напор на левата страна. Исто така многу важно, кога изведуваш dumbell bench press користи тежина која повеќе му одговара на недоминантната страна. Доколку на доминантната рака и одговара некоја тежина, со која послабата страна се мачи избери ја полесната. Пред секоја вежба за гради направи 2,3 серии само со недоминантната рака со цел дополнително да се активираат мускулите во неа. Исто така, крајот од тренингот, ако е потребно и ако можеш се разбира направи уште неколку серии на посланата страна. Само не се преоптоворувај премногу.
Едит: Ова се што го набројав е во случај на мускулен дисбаланс. Доколку се работи за скелетен дисбаланс, не можеш ништо да направиш.
Сега ни десет нема да можеш да правиш.vezbam vo domasna atmosfera:sklekovi ,stomacni ,zgibovi na terasa-gi pravam 7,imam doma eden teg vezbam biceps triceps,i ne izostavuvam vezbam sekoj den obicno navecer pred legnuvanje,e sea za sklekovite se cudam slusnav rekordot bil 120 za 2 min,a jas gi vezbam moze 7 meseci nemozam da mrdnam od 20,ako sakas da mi daes link od pravilni sklekovi fl pozz
Висина? дај пиши ми во ППМи треба мислење дали да почнам втеретана? И од некој со искуство со што прво да почнам втеретана. 15 години имам, 56 килограми.
во суштина се што се крева или стега, ги зајакнува мускулите на подлактицата, но еве конкретно некои посебни називи на вежбиМожете ли да ми кажете некоја вежба за подлактица?
Исто и мртви кревања без различен грип на рацете, после добра дедлифт сесија секад осеќам воспаленост во подлактица (што со други вежби тешко можам да достигнам).Можете ли да ми кажете некоја вежба за подлактица?
M?Decki proteinot na vitalija so e 80% mozi so dekstroza da se mesha?