Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
На Кол ќе му биде раскинат договорот! Добар потег.
Можно е и на Маикон да му биде раскинат договорот доколку не се подобри кондиционо. Сметам дека треба Маикон да остани ... Сепак од клупа ќе е добар и за одредени натпревари со послаби противници.
Диње утре на лекарски. :)
Овој ќе биде еден од најдобрите состави во поновата историја.

.......................................................Шчешни............................................................

Флоре.............................Манолас..................Кастан..................................Диње

.........Раџа .......................................Де Роси.................................Пјанич..............

........Салах........................................Џеко...................................Жервињо............

......................................................Де Санктис ..........................................................

Бруно Перес ......................Хартеу .................. Глик ............................ Торосидис

..... Стротман................................Кеита .........................................Учан.................

.....Итурбе ......................................Тоти........................................Фалке .................

+ ги имаш Лобонт, Ибарбо, Љајич, Паредес, Маикон ? ....

* За црвените се шпекулира....

Исто така на големо се шпекулира за Хуан Хесус од Интер. Мислам дека веќе се воспоставени контакти за него.
Денес средба со Милан за Ромањоли. Наводно сумата за треансфер ќе изнесува 25 милки + 5 милки бонуси... Шо значи ако бонусите се за влез на Милан во ЛШ, ондак нема бонуси.... :D
Клубот оваа недела покрај Ромањоли ќе го напуштат и Дестро (утре во Болоња), Думбија, Маркињо, Кол, Јанга ( искрено се надевам во Лион), Санабрија.
За Санабрија се надевам дека ќе го ослободат на позајмица без право на откуп, бидејќи сметам дека малиот има потенцијал ...

Се надевам дека бар двајца ќе купат од овие останативе што се шпекулира...
И СТРОТМАН да се врати во старата форма, е ондак газење.....

П.С. Составите не ги гледајте како прв и втор сотсав... Онака ги напишав да се има преглед. Сепак има многу квалитетни играчи во екипата и секој заслужува да е првотимец.
I jas go procitav toa za Kol i Meikon ali ubavo pisuva deka ne treba da se veruva na toa deka se samo spkulacii od nekoj novinar

I jas go procitav toa za Kol i Meikon ali ubavo pisuva deka ne treba da se veruva na toa deka se samo spkulacii od nekoj novinar

Ја би Кол уште одма да си оди ... И онака има висока плата, а не игра ништо ... Диње ќе гризи ... Се надевам идниот Винсент Кандела

Ја би Кол уште одма да си оди ... И онака има висока плата, а не игра ништо ... Диње ќе гризи ... Се надевам идниот Винсент Кандела
Mene mnogu me iznenadi Zervinjo :) Dvapati do sega izglasan za igrac na mecot. Inaku sakam i Maikon da ostane ako mu se povrati narem 70% od prehlani. Za tie godini i ovie igraci mladi extra e i so iskustvo i se samo ne so trcanje.

Дигње е катастрофа во одбрана, незнам што се полетал толку Руди по нега, точно со него има работено, ама многу е лош во одбрана ..

Дигње е катастрофа во одбрана, незнам што се полетал толку Руди по нега, точно со него има работено, ама многу е лош во одбрана ..

За одбрана не ни треба... За напад го земаме :)

Ромањоли во Милан завршена работа !! Само не знаеме што и како е договорено околу оштетата, не верувам дека ќе биде под 25мил :)

Ромањоли во Милан завршена работа !! Само не знаеме што и како е договорено околу оштетата, не верувам дека ќе биде под 25мил :)
25 мил евра + 2-3 мил бонуси. Како што викаат Англичаните, 17 мил фунти се ништо за млад играч. :D

Што се однесува на трансферот на Ромањоли во Милан.
Со оглед на тоа што на дечкото не му се играше во Рома (можеби оправдано, бидејќи ќе беше трета опција) мене не ми е жал што си оди. Напротив се радувам што му извадивме толку пари, со надеж дека парите ќе бидат реинвестирани во бекови.
Несомнено се работи за талентиран играч, ама талентот некогаш не е доволен. Да не му кобам или да се правам паметен од типот дека нечинел или ова-она. Можеби во Милан ќе прерасне во врвен играч. Ќе почекаме на времето.
Од Рома излегле еден куп вакви млади играчи кои ветуваа. Черчи, Аквилани, Окака-Чука :) и сл. Нема да жалиме. Искрено за Бенатија ми беше криво што си оди, ама за Ромањоли не ми е.

Искрено му посакувам да има добра кариера, со помалку повреди. Да не заборави од кое ќоше во Италија се појави. И се разбира секогаш да биде зад Рома со неговата екипа. :)

Добра работа Саба!
11145154_743124795833017_470699309880277823_n.jpg

Искрено ни мене не ми е воопшто криво... 25+ милиони за играч што се вика без настап за Рома, посебно без желба да игра за нашиот тим е полна капа... Во моментов не сакаме да чекаме таленти, доволно е... Нас ни треба скудато!!! Си оди и Мбива за околу 9 милиони, а и Дестро утре или во вторник иде во Болоња за 10 милиони кој ќе ни бидат префрлени најверојатно другата година, а оваа година само 1.5 милиони... Само кога би можеле да ги донесеме Маскерано и Бруно Перез тоа би било нешто што неможам да го опишам :vozbud::vozbud::vozbud: , иако за Маскерано не ми се верува... Остана да ги шутнеме уште Кол, Маикон и Думбиа... Се надевам утре ќе биде официјално за Дигне... Санабриа исто така утре ќе потпише за Спортинг Хикон, иако сеуште нема официјално се надевам дека ќе биде даден на позајмица, пошто не би сакал така лесно да се откажеме од него, меѓутоа истиот момент само што ќе потпише он се ослободува место за Един Џеко официјално да се приклучи на тимот пошто ќе се ослободи место за играч надвор од ЕУ... Сабатини најавува дека следното засилување ќе биде уште позвучно од Џеко :vozbud:...
Тоа е тоа, кажав се испомешано многу работи денес разбравме и тоа е тоа возбуда :cool:
Утрото мисли поубаво од денот, па чекаме утре да видиме што како ќе биде официјално :)

Сабатини: "следното засилување ќе биде поголем хит од Џеко" :icon_lol:[DOUBLEPOST=1439164052][/DOUBLEPOST]
25 мил евра + 2-3 мил бонуси. Како што викаат Англичаните, 17 мил фунти се ништо за млад играч. :D

25+5 да те поправам, 30 мил:D[DOUBLEPOST=1439164595][/DOUBLEPOST]Голема благодарност до фудбалскиот клуб АЦ Милан од Милано кој ни го финансираше овогодинешното меркато :D

50 мил за играчи кои немаа место во првата постава и кои никогаш не заиграа за Рома, туку докажани од позајмици во помали клубови и не е мала работа :cool:

Последно уредено:
Исто и јас сакав да пишам благодарност до Милан за 50 мил. па и како сакале изиграле они таму..
Сабатини најавил уште поголемо име од Џеко.. Јас мислим Бенатиа, Ибракадабра или пак Маркињос ништо чудно.. :)

Сабатини: "следното засилување ќе биде поголем хит од Џеко" :icon_lol:[DOUBLEPOST=1439164052][/DOUBLEPOST]

25+5 да те поправам, 30 мил:D[DOUBLEPOST=1439164595][/DOUBLEPOST]Голема благодарност до фудбалскиот клуб АЦ Милан од Милано кој ни го финансираше овогодинешното меркато :D

50 мил за играчи кои немаа место во првата постава и кои никогаш не заиграа за Рома, туку докажани од позајмици во помали клубови и не е мала работа :cool:
Премногу рано за благодарност да не е? :D Да не биде на крај на сезона ние фала да ви викаме што ни дадовте играчи за пред вас да бидеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom