Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

GoranX

Евреин
Член од
16 септември 2011
Мислења
66
Поени од реакции
9
Oд пoсредникoт едвaј дoзнaв декa ми зaкaжaл зa 02 септември aмa кaкo штo читaм нa фoрумoв никoј дoсегa не oднесoл извoди дo втoр брaтучед сo пaсoш, дa вaдaм извoди или дa не oдaм вooпштo?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Дали ќе може администраторите да ја преместат темава во Еконимија и Бизнис, или пак во Чек дис аут,
бидејќи нема никаква врска со Вести и случувања.
Што е уште полошо, оние што пишуваат на темава си мислат дека ова небаре е Skype, или некој друг IM.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.319
Поени од реакции
3.380
Aj ako sakate pisite kako ide procedura za vadenje Bugarski pasos ?? znaci nemam nikoj koj sto ima BG pasos ,dali ima nekoj sto brka rabota okolu toa ,kolku se plakja ,kolku se ceka i slicno ?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
058058555 probaj na ovoj br za zakazuvanje vo ambasadata, ili fiksen za dr inf 023229444 -samo na fiksen od 12-13 casot
За колку време закажуваат во амбасадата,дали е исто како преку ДАБЧ каде ти даваат термин дури после 6 месеци?

Член од
8 август 2015
Мислења
7
Поени од реакции
13
до Curva_sud - лага и шпекулација е информацијата дека може побрзо да се извади пасош од предвидениот рок од 1 година. нити за повеќе пари нити никако неможе.ова ми го има кажано посредникот пошто и јас пробав за побрзо ама нема шанси ни 1000 евра да платиш џабе е...ако има некој кој го тврди спротивното и има личен пример за побрзо вадење од 1 година на пасош, нека го сподели искуството.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Дечки да ве прашам вие што имате аплицирано преу битолска амбасада, се случи следново:

Мајка ми поднесе и плати за бугаркси произход арно ама ни дадоја само еден бел лист за потврда дека е платено за таксите и тоа. Потенцирам дека ги дадовме сите документи кои беа потребни за првиот чекор, ни рекоја во септември да прашам, сега е прашањето како да дознам дали е се во ред со мајка ми? треба да појдам таму со ливчето? на ливчето нема број на досеие нешто тоа ме буни мене, ако некој сака да сподели

иначе ајде и јас да се пофалам Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. :) се надевам дека за еден месец или два да излези указот

Член од
9 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
1
Salt23 Posle intervju uste kolku vreme cekase za da se meni status

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
9 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
1
Дечки да ве прашам вие што имате аплицирано преу битолска амбасада, се случи следново:

Мајка ми поднесе и плати за бугаркси произход арно ама ни дадоја само еден бел лист за потврда дека е платено за таксите и тоа. Потенцирам дека ги дадовме сите документи кои беа потребни за првиот чекор, ни рекоја во септември да прашам, сега е прашањето како да дознам дали е се во ред со мајка ми? треба да појдам таму со ливчето? на ливчето нема број на досеие нешто тоа ме буни мене, ако некој сака да сподели

иначе ајде и јас да се пофалам Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. :) се надевам дека за еден месец или два да излези указот
?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Salt23 Posle intervju uste kolku vreme cekase za da se meni status

процедурата ја почнав март 2013, ноември 2013 прво одење, фебруар 2014 интервју и август 2015 ми се мени статусот

Три пати ме прескокнаја, документ кој го поднесов дедо на мајка ми страна кој бил бугарски војник

Член од
9 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
1
процедурата ја почнав март 2013, ноември 2013 прво одење, фебруар 2014 интервју и август 2015 ми се мени статусот

Три пати ме прескокнаја, документ кој го поднесов дедо на мајка ми страна кој бил бугарски војник
Jas na intervju bev 31 januari 2014, pred dva meseci odnesov izvod og cickomi i kopija od negoviot bugarski pasos. Do sega statusot ne e menat. Imas nekoja ideja sto moze da bide ili so se desava

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom