Не, се закажува по телефон ама незнам кој беше бројотNe procitav nikade, dali i za vo ambasadata kje se zakazuva online ?
zdravo marjan sakam da te prasam koga podnesuvase za proishod na koj datum vo juni bidejki i jas podnesuvav toga so dokumenti od cicko mi na tatko mi rogjen brat pozzСакам да ја споделам радоста со вас. Пред 3-4 дена ми се смени статусот од "Обработва се" во "Изчаква конечно решение", а сега кога проверив ми пишува "Издадено удостоверение"
Само да ви кажам дека поднесов документи во ДАБЧ негде на крајот на јуни, со пасош од прв братучед.[DOUBLEPOST=1438724548][/DOUBLEPOST]
Да не мислите дека ве лажам.
Бидејќи овие сељаците од форумот ме банираа на една недела и не можам да го отворам форумот, ти одговарам од акаунтот на другар ми.zdravo marjan sakam da te prasam koga podnesuvase za proishod na koj datum vo juni bidejki i jas podnesuvav toga so dokumenti od cicko mi na tatko mi rogjen brat pozz
Сега сељаците од форумот те банираат перманентно. Оди мисири на друг форум кај што нема такви.Бидејќи овие сељаците од форумот ме банираа на една недела и не можам да го отворам форумот, ти одговарам од акаунтот на другар ми.
Бев на 23 Јуни.
Dali mozi da ni dades telefonski broj od toj posrednikot i nie da izvadime?моето искуство со посредникот е следно- бев на 17 јуни во Софиа.поднесов за происход со копија документ од вујкоми пошто он има бг пасош, и нормално ги поврзав преку изводите мој, на мајками, и на вујкоми и ги преведов во софиа.на 3 август добив происход.сега одам следна фаза поднесување на документи за да закажам интервју. она што ми го кажа мојот посредник кој долги години односно над 10 години е во оваа работа и има извадено преку 5000 пасоши е следното: законот кој веќе еднаш го гласаа нема да има второ читање и веќе важи и е на сила делумно не не и официјално пошто не е искочен во сл. весник. процедурите за оние кои немаат никаков близок роднина кој има бг пасош е со потврдата од здружението која чини 30 евра, како и македонски оригинал изводи од една од страните (мајка,татко) на барателот на БГ пасош, како и умреница од баба или дедо.после тоа тие документи треба да се легализираат(преведат) во софија и така ќе може да се добие происход....цената на овие случаеви кои ќе вадат на овој начин е поскапа за разлика од оние кои вадат преку роднини бидејќи има повеќе документи за преведување...отприлика се некаде околу 150 евра за првава фаза односно за добивање происход.
До само пред 2-3 дена имаше ликови на форумов што тврдеа дека не примаат документи на оние без потекло или некој роднина со бг пасош,и сега наеднаш ова...Некој не ја кажува вистината очигледномоето искуство со посредникот е следно- бев на 17 јуни во Софиа.поднесов за происход со копија документ од вујкоми пошто он има бг пасош, и нормално ги поврзав преку изводите мој, на мајками, и на вујкоми и ги преведов во софиа.на 3 август добив происход.сега одам следна фаза поднесување на документи за да закажам интервју. она што ми го кажа мојот посредник кој долги години односно над 10 години е во оваа работа и има извадено преку 5000 пасоши е следното: законот кој веќе еднаш го гласаа нема да има второ читање и веќе важи и е на сила делумно не не и официјално пошто не е искочен во сл. весник. процедурите за оние кои немаат никаков близок роднина кој има бг пасош е со потврдата од здружението која чини 30 евра, како и македонски оригинал изводи од една од страните (мајка,татко) на барателот на БГ пасош, како и умреница од баба или дедо.после тоа тие документи треба да се легализираат(преведат) во софија и така ќе може да се добие происход....цената на овие случаеви кои ќе вадат на овој начин е поскапа за разлика од оние кои вадат преку роднини бидејќи има повеќе документи за преведување...отприлика се некаде околу 150 евра за првава фаза односно за добивање происход.
tacno taka.. i da se nadovrzam, koga bese manifestacijata za 5 godisninata na zdruzenieto makedonsko-blgarsko prijatelstvo vo bitola , na site posrednici im bea procitani iminjata i preziminjata i site se kacija na binata za grupna fotografija na celo so Petar Kolev...моето мислење за различните состојби и искуства на форумов е следно- тоа што голем дел од посредниците се фејк односно станале посредници на своја рака и без одобрение од некоја бугарска институција или клуб, е голем проблем и тие луге неможат да им помогнат на оние што сакаме бг пасош, и ги лажат и им зимаат пари џабе...јас знам многу примери од типот на глумецот од народни прикаски лазар бараков кој има неколку стотици луѓе излажано дека посредува за пасош а човекот е жива превара, и еден куп такви слични примери.... само преку вмро-бнд и каракачанов и здруженијата на бугарите во РМ кои исто така се поврзани со партијата се оние кои се вистински посредници и ги држат работите како што треба....најчесно ви кажувам дека Петар Колев како предводник и тие неколку луѓе кои се со него во тимот а се поделени во неколку града низ РМ се единствени посредници кои со сигурност вадат БГ пасош....се друго е превара и замајување на народот...