Општи вело муабети, прашања, совети

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
тоа можа пошто не се украдени како 90% од точаците на спорти сејл ваљда .
Се дрнкав 4 месеци по половни точаци, така да не зборам од памет.
Остај ти досаднине фаци кои по 5 точаци дневно огласуваат на спорти сејл, зборам за луѓе кои ги возеле точаците со години или им стоеле у гаража со години.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.636
Поени од реакции
35.496
Абе секој газда си го фали својот коњ, нормално е тоа.
Иначе факт е дека целиот тој бизнис со точациве е премногу елитистички поставен. За тие материјали и производни технологии - цените реално се пренадувани. Цените се пренадувани и од произведувачите на делови, и од „склапачите“ (брендовите како Џајант, Скот, Спешалајзд, итн), и на крај цените се пренадувани од дилерите/продавниците.
Неоправдано е прифатливо добар МТБ (или роуд, сеедно) точак да кошта од пар илјади евра па нагоре... кога за тие пари има на пример мотоцикли (нови).

Не споредувам баби и жаби, туку споредувам колку коштаат материјалите и технологијата за производство на точаци и мотори. Кај точаците очигледно маржата е многу поголема, ама тоа е пошто малку фирми се во бизнисот. Две поточно, се што вреди на пазарот е од Шимано или од Срам. Практично имаат моно(дуо)пол. Затоа цените се отидени упм нагоре.

Иначе кога би имало евтини, а квалитетни делови - зошто да не постојат фирми како Швин кои ќе пласираат производи преку супермакети, ама не само дно дна квалитет туку и задоволително добри точаци за нормални цени.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Со локаут или без, ако нема рибаунд - тоа е ниска класа виљушка. Тоа го кажав.

Рам не е супермаркет бренд, ама многу сум сугестивен и ич не сум личен. Ете, соодветна логика на твојата. :)
Ram е бугарски "локален" бренд и многу поквалитетен од Schwinn. Tука е правата логика. :)
А да, за амортизерите, џабе ти е и локаут и рибаунд ако амортизерот не е воздушен. И тој со рибаунд во комбинација со федер е средно/ниска класа. Ете сега знаеш.:)

Колку си личен и сугестивен, не ме интересира, има посебна тема на форумов за тоа. :D

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Ram е бугарски "локален" бренд и многу поквалитетен од Schwinn. Tука е правата логика. :)
А да, за амортизерите, џабе ти е и локаут и рибаунд ако амортизерот не е воздушен. И тој со рибаунд во комбинација со федер е средно/ниска класа. Ете сега знаеш.:)

Колку си личен и сугестивен, не ме интересира, има посебна тема на форумов за тоа. :D
Конект е локален бугарски бренд, супермаркетски. Рам не се сложвам дека се такви. А и цената е забележлива.

Да претпоставам, ти имаш/си имал Рам и импресиите се добри?

И фала за лекцијата на амортизери, незнам како возев досега Дарт Кец - кој неандерталец сум бил за ситни 500е...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Конект е локален бугарски бренд, супермаркетски. Рам не се сложвам дека се такви. А и цената е забележлива.

Да претпоставам, ти имаш/си имал Рам и импресиите се добри?
Не е супермаркетски, да, дека ти го спореди погоре. И не, не сум имал никогаш Ram велосипед, друг бренд возам.

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Не е супермаркетски, да, дека ти го спореди погоре. И не, не сум имал никогаш Ram велосипед, друг бренд возам.
Јас не го донесов Рам во разговорот. Коментирав дека главно Швин прават супермаркетски велосипеди прифатливи на амерички пазар, каде е потежок пласманот од тој шо го имаат регионалните супермаркетски производители кај нас, и се бара подобар квалитет за долар.
Тоа што швин произведуваат супермаркетски велосипеди го коментираја како маана на велосипедот шо не е од таа класа воопшто.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас не го донесов Рам во разговорот. Коментирав дека главно Швин прават супермаркетски велосипеди прифатливи на амерички пазар, каде е потежок пласманот од тој шо го имаат регионалните супермаркетски производители кај нас, и се бара подобар квалитет за долар. Тоа го коментираја како маана на велосипедот шо не е од таа класа воопшто.
Ок, јас го спомнав, како бугарски бренд.

G

Goldie

Гостин
Дечки ај препорачајте добро комбо предно задно светло за велосипед до кај 1500-2000 ден. .Поздрав
Никој незнае ? И мене ми треба исто добро (јако) предно и задно светло (трепкач), имам слушнато дека на Бит пазар имало некоја продавница со добра опрема ама не знам ни име ни локација.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Никој незнае ? И мене ми треба исто добро (јако) предно и задно светло (трепкач), имам слушнато дека на Бит пазар имало некоја продавница со добра опрема ама не знам ни име ни локација.
земи си буџет по можност гледај да начекаш некое кое се полни преку usb. ја начекав во модус бајк kryptonx :

не е рефлектор но не е ни слабо, има 3 вартијанти ( кратки долги и трепкач ) а задното

ги има по пазариве мало е лесно монтажно, јако светло а се уклучува со притискање на платиката напред.

G

Goldie

Гостин
@Ryan Giggs ќе поминам да видам што имаат, мада оваа на сликава не ми се свиѓа ич гломазно ептен ќе ми го грди точакот :D инаку ми треба некое стварно јако (цената не е проблем само да е добро) оти поголемиот дел од времето возам по темници и надвор од градски средини.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Скапички се ама добро осветлуваат, двете и предното и задното се со два режими на работа (трепкач и константно осветлување).
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=8a853bc0-0909-42d9-9bca-aed0b0414f7d

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
И овие се добри, од Sigma.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Дечки ај препорачајте добро комбо предно задно светло за велосипед до кај 1500-2000 ден. .Поздрав
Другар имат вакво, кинеско, али опако срање е жими се:D. Не кизнајт колку големо, али светит санкир рефлектор. До толку е јако шо ако го пуштиш на максимум колине од спротивен правец ти блиндирет.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Другар имат вакво, кинеско, али опако срање е жими се:D. Не кизнајт колку големо, али светит санкир рефлектор. До толку е јако шо ако го пуштиш на максимум колине од спротивен правец ти блиндирет.
Добитна комбинација. 3x L2 лед диоди и колите од спротива се тргаат на страна.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

Kajgana Shop

На врв Bottom