Have an ice day
Get Free
- Член од
- 26 јануари 2014
- Мислења
- 544
- Поени од реакции
- 1.021
тукаКои документи се потребни за запишување прв пат во студентски и од кај да ги земам?
тукаКои документи се потребни за запишување прв пат во студентски и од кај да ги земам?
nikakvi uslovi.Го реновираа ли медицинар? И дали Кузман има добри услови за седење таму?
Хмм колку што се сеќавам имаше графи за сите членови на семејството...Дали во графите што се за месечни примања треба да го пишам надоместокот кој го примаше татко ми како невработен ( заклучно со 30.06.2015 ) и надоместокот кој го добиваме поради сестра ми што е лице со посебни потреби ?
Им се јавив во министерство, не знаеја да ми одговорат.
За невработени родители, пишува дека од мон ќе обезбедат уверение од ујп за остварени приходи, а во апликацијата теба да се внесе сума пак за остварени приходи
Сакам да прашам сега дали треба да вадам пак уверение од ујп или да пишам нули збунета сум малцеплис хелп ако знае некој
Хмм колку што се сеќавам имаше графи за сите членови на семејството...
Треба да пишеш примања на твоето семејтво за месец јуни без разлика по кој основ се добиени (месечна нето плата, пензија, социјална парична помош) веројатно надоместокот за лице со посебни потреби е некаков вид социјална помош . Барем така јас мислам според тоа што го пишува во пријавата.Татко, Мајка, Останати членови...
Друго ми беше прашањево, не знам дали да го пишем надоместокот шо татко ми го примаше као невработен или да пишем 0 со оглед на тоа дека они ќе извадат потврда од АВРМ и дали да го пишем надоместоков што го добија сестра ми како дете со посебни потреби у месечни нето примања ?
Треба да пишеш примања на твоето семејтво за месец јуни без разлика по кој основ се добиени (месечна нето плата, пензија, социјална парична помош) веројатно надоместокот за лице со посебни потреби е некаков вид социјална помош . Барем така јас мислам според тоа што го пишува во пријавата.
Треба да пишеш примања на твоето семејтво за месец јуни без разлика по кој основ се добиени (месечна нето плата, пензија, социјална парична помош) веројатно надоместокот за лице со посебни потреби е некаков вид социјална помош . Барем така јас мислам според тоа што го пишува во пријавата.
Тоа беше минатата недела, денес вртев на телефон 10 пати и конечно ми се јавија и ми рекоја да пишам мејл ќе ми одговорел некој што бил покомпетентен, пишав мејл и повратниот велеше дека тоа се примања кои не се квалификуваат и дека за сестра ми треба само да приложим потврда дека е ученик и решението од центарот за социјална работа дека и е одобрен посебен додаток.Вртев и пишав мејл у министерство... На телефон ми рекоа дека треба да се пише се, на мејл ми пишаа да пишам нули.... И они не знаат![]()