- Член од
- 19 јуни 2015
- Мислења
- 414
- Поени од реакции
- 623
Бог редовно се појавувал во Стариот Завет (забележано е така), зошто денес не се појавува и нема пророци? плис само христијани нека ми одговорат и тоа со образложение зошто!
се има појавено во вид на лик на кучешко крзно на трупец од дрво на тост.... а како крст се има јавувано на кокошкино јајце на грав компир...... мислам дека имаше и целер шо личеше на исус али не сум сигуренБог редовно се појавувал во Стариот Завет (забележано е така), зошто денес не се појавува и нема пророци? плис само христијани нека ми одговорат и тоа со образложение зошто!
Добро чоек фала ти за твоето мнение ама сакам од посветен христијанин да слушнам Иначе на форумов добро си се испраксирал на коментираш иронично Се надевам дека вака бистар си и во живосе има појавено во вид на лик на кучешко крзно на трупец од дрво на тост.... а како крст се има јавувано на кокошкино јајце на грав компир...... мислам дека имаше и целер шо личеше на исус али не сум сигурен
попосветен христијанин од мене нема, се ова остало се еретици кои немаат појма за христијанствотоДобро чоек фала ти за твоето мнение ама сакам од посветен христијанин да слушнам Иначе на форумов добро си се испраксирал на коментираш иронично Се надевам дека вака бистар си и во живо
Во Стариот Завет, Бог му се јавуваше на Израилот само преку пророците еврејски, а по исклучок, и во облик од Ангел(и).Бог редовно се појавувал во Стариот Завет (забележано е така), зошто денес не се појавува и нема пророци? плис само христијани нека ми одговорат и тоа со образложение зошто!
Не, тоа се само трагачи по вечната надеж дека нивната „добрина“ ќе ги однесе во рајот. Тоа е врв на човечкото лицемерие, али то је то...попосветен христијанин од мене нема, се ова остало се еретици кои немаат појма за христијанството
Mojcеј збораше со Бог лице в лице (тет а тет шо би рекле германците)Во Стариот Завет, Бог му се јавуваше на Израилот само преку пророците еврејски, а по исклучок, и во облик од Ангел(и).
И Јаков Израилот ратуваше со Бога „тет-а-тет„, ама не Го виде (Бога).Mojcеј збораше со Бог лице в лице (тет а тет шо би рекле германците)
не спомнав ни Аврамот, ни Јаков, ни Цане мечкаротИ Јаков Израилот ратуваше со Бога „тет-а-тет„, ама не Го виде (Бога).
И Авраам беше посетен од Бога “тет-а-тет„, ама и Аврааам не Го виде (Бога).
Слично и Каин...
Како тоВА ќе го објасниш?
И другите ликови кои ги наведов, беа пред Бога „лице во лице„ ама не Го видоа.не спомнав ни Аврамот, ни Јаков, ни Цане мечкарот
реков дека Мојсеј зборуваше со госпот лице в лице
Јас не ти наведов ликови кои НЕ го виделе госпот, јас ти наведов чоек кој го видел.И другите ликови кои ги наведов, беа пред Бога „лице во лице„ ама не Го видоа.
Еве го пак прашањето: како тоа ќе го објасниш? Ем се пред Бога, ем не Го гледаат!???...
А ја‘ ти наведов уште неколку ликови, кои Бога Го воделе на ист начин како и самиот Мојсеј.Јас не ти наведов ликови кои НЕ го виделе госпот, јас ти наведов чоек кој го видел.
не го виделе на ист начинА ја‘ ти наведов уште неколку ликови, кои Бога Го воделе на ист начин како и самиот Мојсеј.
Како ќе го објасниш тоа (не)гледање во лице?
Let3,не го виделе на ист начин
10. И не се појави веќе таков пророк во Изралот, како Мојсеј, кого Господ го познаваше лице со лице;
И сега шо му фали на ова:Let3,
почни да си ги броиш грешките. Мене ме мрзиТ тоа да го чинам.