Читав по коментариве, и морам да признаам се изнасмеав од некои, па нели се тајни друштва, а тука гледам има нивни претставници со аблеми, логоа, слики и што ти ја знам.
Која вистина ја знаете вие што сте членови во тие друштва овде во Македонија па и на балканот, правата вистина не верувам дека ја знааат повеќе од 30 луѓе во светов еве нека се и 50.
Тоа што ви кажале на вас нема врска со тоа што е реално, знаете колку и јас. А вие сте само проводници или поточно рацете, големите преку вас си ја тераат агендата и пропагандата ви даваат книги и ве викаат на некои средби и обреди и така ви го перат мозокот, а вие мислите дека сте владетели.
Пред се таа вистина или тајна која и да е, многумина што сатанале масони или членови во тајни друштва се разочарале кога ја слушнале. Еве да го земам времето од Соломон пошто мислам дека потекнува од негово време а тоа е преку 2500 години, од тогаш до сега луѓето многу напредувале на сите полиња така да кога ќе ја слушнам нема да бидам шокиран.
А нај смешно е тоа што сте биле рамноправни членови со останатите, значи твојот глас одлучува за тоа што ќе се случува во светот и ти си рамноправен со рокфелер, рокшилд(викаат дека биле членови) и останати.
Или викаат дека и Бил Гејтс бил челен во тајно друштво и неговиот глас или мислење ќе вреди исто како и твоето
Масоните или тајните друштва контролораат или владеат онолку-колку ќе им дозволите !
Тоа е обично животинско чуство, да се искористи по слабиот еве и на мене или на вас доколку добиете некоја можност да искористите некој или измамите, изманипулирате(а да го представите во поинакво светло) тоа ќе го сторите, но зависи дали си човек или животно ?
Ме мрзи да пишувам. Но жално е тоа што им давате митолошка ведност не е ни 50% вистина од тоа што се збори за тајните друштва.
Само малите риби пливаат во јато