Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let3,

злото не е створено а последично и лагата како дел од општото зло и тн...
formans lucem et creans tenebras faciens pacem et creans malum ego Dominus faciens omnia haec
Исаја 45:7

7. Јас ја создадов светлината и ја правам темнината, правам мир и го создадов злото, јас Господ го правам сето тоа.

Интересно е шо МПЦ латинскиот збор malum - ЗЛО го преведе со невоља, така да према МПЦ господ создава светлина темнина и невољи.
:D

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
formans lucem et creans tenebras faciens pacem et creans malum ego Dominus faciens omnia haec

7. Јас ја создадов светлината и ја правам темнината, правам мир и го создадов злото, јас Господ го правам сето тоа.

Интересно е шо МПЦ латинскиот збор malum - ЗЛО го преведе со невоља, така да према МПЦ господ создава светлина темнина и невољи.
Лажет она папине католички за да ја извалкаат правата христова црква. Сите знаат дека МПЦ го има единственото точно издание на библијата. Диктирано од Исус лично, испишано од Стефан.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Лажет она папине католички за да ја извалкаат правата христова црква. Сите знаат дека МПЦ го има единственото точно издание на библијата. Диктирано од Исус лично, испишано од Стефан.
а бе копуци едни препишивачи, католиците се онлајн со госпот и тој и сега им префрла датотеки и апгрејди на верата одма директ оди на хардот

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Посочениов стих веќе беше тема и беше соодветно објаснет, така да нема потреба да се навраќаш на веќе разјаснети нешта.

Секако, можеш до смрт да хулиш на објавената вистина и да живееш со убедувањето дека штотуку си нашол грешка во рисјанската вера...:icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Посочениов стих веќе беше тема и беше соодветно објаснет, така да нема потреба да се навраќаш на веќе разјаснети нешта.

Секако, можеш до смрт да хулиш на објавената вистина и да живееш со убедувањето дека штотуку си нашол грешка во рисјанската вера...:icon_lol:
шо ќе објасниш во погрешен превод?
Исто ко да му објасниш на возачки испит на комисијата зошто си поминал на црвено или влегол во спротивен смер во еднонасочна улица.
Латински збор за ЗЛО преведен со невоља. И тоа не е единствен пример на погрешно преведени зборови за да се заташкаат или ублажат непријатните делови од библијата

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Во ред велиш има крај, токму тоа те прашав како си го објаснуваш (во овој случај)крајот, каква е тој ’’крај’’ и што има зад ’’крајот’’?

Знам дека незнаат, ти не се криј зад масите.( и сега незнаат што се има во вселената).

Не е битно од кога (не)знае, тоа не е прашањето а како ти си јаобјаснуваш безпочетноста/почетноста на времето?

Теза, јас не сум поставил никаква теза,а просто те прашав.

Кога ти ќе одговориш конкретно.
1.Прво не сум астрофизичар за да ти кажам каде е крајот на вселената, меѓутоа за просторот што го зафаќа вселената а јас го знам, нигде не е најден господ, иако црквата тврдела дека тој се наоѓа таму!!!
2.Безпочетноста или почетноста на времето е глупаво да ја објасниш бидејќи времето не постои!!! Како да објаснам нешто што непостои?
3.Не знам какви поконкретни одговори да ти дадам и како подетално да ти објаснам, али очекувам твој одговор на поставените прашања!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Кај фати @spiros да им покажеше тука на ова неверниците за Божјето слово и за правиот пат на Бог?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Let3,

постави прашање-доби одговор.
Молам!

Што се тиче твојов монолог, по кој знае кој пат, пак си во криво: постојат нешта кои НЕ СЕ СТВОРЕНИ.
Еве неколку од нив: Бог не Е створен, Божјата енергија не е створена, Божјата природа не е створена, пеколот не е створен, злото не е створено а последично и лагата како дел од општото зло и тн...
Лажеш, сушиш:

Исаија 45:7
יֹוצֵ֥ר אֹור֙ וּבֹורֵ֣א חֹ֔שֶׁךְ עֹשֶׂ֥ה שָׁלֹ֖ום וּבֹ֣ורֵא רָ֑ע אֲנִ֥י יְהוָ֖ה עֹשֶׂ֥ה כָל־אֵֽלֶּה׃ ס

Зло -

רָ֑ע
Создава -
וּב֣וֹרֵא

Матеј 25:
41.,Бегајте од Мене, вие клетници! Одете во вечниот оган, подготвен за Ѓаволот и за неговите ангели!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Лажеш, сушиш:
Човек кој не стои во вистината, кој се приклучил кон окултизмот, кој не навел ниту една вистина, ми вели дека лажам...
А бе ај.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Човек кој не стои во вистината, кој се приклучил кон окултизмот, кој не навел ниту една вистина, ми вели дека лажам...
А бе ај.
Е ај бе. Ако баба лаже, рог не лаже. Ти тврдиш дека злото и пеколот не биле создадени, а за единствена вистина ја прифаќаш само библијата, епа токму од библијата ти ги цитирав цитатите, а таму стои дека се создадени.
А ти слободно продолжи си со монологот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е ај бе. Ако баба лаже, рог не лаже. Ти тврдиш дека злото и пеколот не биле создадени, .
Се‘ уште го велам истото.[DOUBLEPOST=1438174848][/DOUBLEPOST]
а за единствена вистина ја прифаќаш само библијата,.
Се‘ уште не велам такво нешто: вистината не е во Библијата, туку во Црквата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еепа токму од библијата ти ги цитирав цитатите, а таму стои дека се создадени.
Библијата воопшто не вели дека се создадени.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Лажеш, сушиш:

Исаија 45:7
יֹוצֵ֥ר אֹור֙ וּבֹורֵ֣א חֹ֔שֶׁךְ עֹשֶׂ֥ה שָׁלֹ֖ום וּבֹ֣ורֵא רָ֑ע אֲנִ֥י יְהוָ֖ה עֹשֶׂ֥ה כָל־אֵֽלֶּה׃ ס
Зло -
רָ֑ע
Создава -
וּב֣וֹרֵא

Матеј 25:
41.,Бегајте од Мене, вие клетници! Одете во вечниот оган, подготвен за Ѓаволот и за неговите ангели!

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Мики другарче...секоја ти чест, ти си најупорниот човек...Викаат и боговите ќутат пред фактите, али ти не...Со глава во ѕид аххаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom