Докажете дека постои вашиот бог!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Таа вистина е онаа твојата, така?...

Како ли се викаше само...

Да. се вика “онаа„“ вистинската„!
Да бе! Вистината мора да има име за да биде вистина!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Напротив: ти се прашуваш САМИОТ СЕБЕ!
Кога мене ме прашуваш, јас давам одговор, а не монолог.
Не се колни, ќе ти поверува некој. Каде е одговорот? Три пати те прашав! Еве четврти пат:
Дали знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие, или со цел памет мислеше дека се црковни?[DOUBLEPOST=1438028282][/DOUBLEPOST]
За полесно да ме прочиташ:
ПОЧНИ ДА МЕ УБЕДУВАШ ДЕКА НАПИШАНОТО НЕ Е ТАКА КАКО ШТО Е НАПИШАНО!!!

За потсетување, еве го твојот пост:

http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331
Ти си тој што тврди дека има напишано, нешто кое го нема. Бидејќи незнаш како да го цитираш постот, еве по втор пат ќе ти го цитирам, а ти објасни ми каде виде во него збор - фреска? Повели:
Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не се колни, ќе ти поверува некој. Каде е одговорот? Три пати те прашав! Еве четврти пат:
Дали знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие, или со цел памет мислеше дека се црковни?
Не бе, ти со цел памет мислиш дека не се црковни!

Појди на гробишта и кажи ми кој фунцкионер од кое ЈП врши свештеничка служба!

Патем кажано, само дел од гробиштата, како на примет „Бутел„ или „Камник„ се под ЈП, додека гробиштата од мојот парохиски храм се под надлежност на храмот!

И дај ме „шалтај„ од битни прашања на кои немаш одговор, а кој (одговор) редовно го избегнуваш со поставување небитни прашања![DOUBLEPOST=1438029507][/DOUBLEPOST]
Ти си тој што тврди дека има напишано, нешто кое го нема. Бидејќи незнаш како да го цитираш постот, еве по втор пат ќе ти го цитирам, а ти објасни ми каде виде во него збор - фреска? Повели:
Читај се сам:

http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331

НЕМАМ НАМЕРА ДА ТИ ЧИТАМ!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не бе, ти со цел памет мислиш дека не се црковни!

Појди на гробишта и кажи ми кој фунцкионер од кое ЈП врши свештеничка служба!

Патем кажано, само дел од гробиштата, како на примет „Бутел„ или „Камник„ се под ЈП, додека гробиштата од мојот парохиски храм се под надлежност на храмот!

И дај ме „шалтај„ од битни прашања на кои немаш одговор, а кој (одговор) редовно го избегнуваш со поставување небитни прашања!
:pos::pos::pos: Ти си легенда... за у музеј си, сериозно!
Градски гробишта неможе да бидат под никаква парохија, џамија, синанога и слично! Затоа што ова за наша среќа и на твоја жалост е секуларна земја, каде државата е одвоена од религијата! Со оглед на тоа, мора да постојат градски гробишта, и истите се под надлежност на јавното комунално предпријатие, а твојата парохија, не само православни гробишта, ако сака може и лансирна рампа за спеј шатл да си изгради, ама тоа нема да биде на земјиште кое им припаѓа на сите граѓани.
Инаку ти ич инаку не си по монолози.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
@Ipsissimus
Ovoa veke preminuva od rendanje vo tesko industrisko smirglanje!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Инаку ти ич инаку не си по монолози.
Еве го твојот пост, а за да го прочиташ по лесно, го нагласувам со зголемен фонт:

„...Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.„.

Превземено од:

И сега, почни да ме убедуваш дека не е така како што самиот си напишал!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве го твојот пост, а за да го прочиташ по лесно, го нагласувам со зголемен фонт:

„...Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.„.

Превземено од:

И сега, почни да ме убедуваш дека не е така како што самиот си напишал!!!
Значи јас не пишувам кинески.... Убаво те прашав, каде виде овде збор фреска?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи јас не пишувам кинески.... Убаво те прашав, каде виде овде збор фреска?
Препрепрепрепре (периодично) прочитај се самиот себе: зашто мене ме прашуваш за нешто кое самиот го имаш напишано?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пак монолог, иако ти одговорив?
Еве ги твоите постови:
Postov objasnet so edna slika!

Препрепрепрепре (периодично) прочитај се самиот себе: зашто мене ме прашуваш за нешто кое самиот го имаш напишано?
Ти тврдеше дека сум напишал пост, каде пишува дека фреските биле салфетки, пет пати ти го постирав цитатот, дали најде било каде збор - фреска или - икона?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти тврдеше дека сум напишал пост, каде пишува дека фреските биле салфетки, пет пати ти го постирав цитатот, дали најде било каде збор - фреска или - икона?
Пошто постоењето на очигледното за тебе не е очигледно, дај почни да ме убедуваш во постоењето на неочигледното!
Со среќа!
А можеби и ќе ме убедиш!

Kajgana Shop

На врв Bottom