Докажете дека постои вашиот бог!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.643
Поени од реакции
9.256
Што се однесува до "дополнување", католиците немаат екстра евангелија, ниту пак постоечките евангелија ги измениле. Исто е и со останатите.
Е па ај за почеток објасни ми го од кај произлегува Filioque (и (oд) Синот) во римокатоличкиот симбол на верата кога Самиот Господ Исус Христос кажал:

А кога ќе дојде Утешителот, Кого што ќе ви Го испратам Јас од Отецот, Духот на вистината, Кој излегува од Отецот, Он ќе сведочи за Мене. (Joван 15:26).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е па ај за почеток објасни ми го од кај произлегува Filioque (и (oд) Синот) во римокатоличкиот симбол на верата кога Самиот Господ Исус Христос кажал:

А кога ќе дојде Утешителот, Кого што ќе ви Го испратам Јас од Отецот, Духот на вистината, Кој излегува од Отецот, Он ќе сведочи за Мене. (Joван 15:26).
Од таму каде што произлегува и ,,невоља„ наместо зло, во православниот превод на Исаија 45:7 на пример.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.643
Поени од реакции
9.256
Од таму каде што произлегува и ,,невоља„ наместо зло, во православниот превод на Исаија 45:7 на пример.
Тука македонскиот превед е невешт (исто како што сабјорогата антилопа ја превеле со еднорог, пештерникот со див зајак и јазовец и сл.), а јас ти го давам оригиналниот запис на старогрчки од Јован 15:26

ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ·

Каде во оригиналот гледаш дека Светиот Дух произлегува и од Синот?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тука македонскиот превед е невешт (исто како што сабјорогата антилопа ја превеле со еднорог, пештерникот со див зајак и јазовец и сл.), а јас ти го давам оригиналниот запис на старогрчки од Јован 15:26

ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ·

Каде во оригиналот гледаш дека Светиот Дух произлегува и од Синот?
А јас мислев дека ги сметате за едно исто....или сепак се три?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Лесно?! Сите, и католиците и методистите и адвентистите и протестантите.....СИТЕ тврдат дека имаат директно потекло и овластување лично од Бог!
Погрешно!

Токму ти се фаќаш за нивниот став дека имаат „директно„ потекло, иако една мало и здравораузмно истражување ќе го покаже токму спротивното![DOUBLEPOST=1438025952][/DOUBLEPOST]
Матеј 7:
12.Постапувајте со луѓето онака како што сакате тие да постапуваат со вас
И се‘а?...[DOUBLEPOST=1438026033][/DOUBLEPOST]
Салфетките не ги спомнав јас прв. .
Јас наведов колекционери на салфетки, а ТИ ги сведе фреските и иконите на ниво од салфетки!
Пошто твојот пост е забележан на форумов, немаш кај да бегаш![DOUBLEPOST=1438026116][/DOUBLEPOST]
Знаеш колку пати си изнесувал тешки клевети и лаги постирајќи материјал од твоето единствено средство за информирање - борба за параноју?
„Борба за параноју„ е само на тебе познат сајт.
Јас познавам „Борба за веру„.[DOUBLEPOST=1438026211][/DOUBLEPOST]
И да ме прогласуваш за некомпетентен да кажам вистина?
НЕ СТОИШ во вистината.
НЕ СИ НАВЕЛ ниту една вистина.
СЕ ПОВИКУВАШ НА СЕЧИИ ОВОСВЕТОВНИ ЛАГИ и уште се впушташ во пишување за вистината?

За која? За твојата „за по дома„?[DOUBLEPOST=1438026260][/DOUBLEPOST]
Секој град си има гробишта и тие се под надлежност на јавното комунално претпријатие, а не на некое здружение за собирање салфетки.
„Мудрост на денов„.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Погрешно!

Токму ти се фаќаш заа нивниот став дека имаат „дирекнто„ потекло, иако една мало и здравораузмно истражување ќе го покаже токму спротивното!
Ајде жити разумот здрав, посочи едно такво истражување?!
И сега, и утре и вчера.
Јас наведов колекционери на салфетки, а ТИ ги сведе фреските и иконите на ниво од салфетки!
Пошто твојот пост е забележан на форумов, немаш кај да бегаш!
Баш поради тоа што е забележан, дај цитирај да видиме каде сум пишал дека фреските се салфетки!
„Борба за параноју„ е само на тебе познат сајт.
Јас познавам „Борба за веру„.
Да де, не по врат по шија.
НЕ СТОИШ во вистината.
НЕ СИ НАВЕЛ ниту една вистина.
СЕ ПОВИКУВАШ НА СЕЧИИ ОВОСВЕТОВНИ ЛАГИ и уште се впушташ во пишување за вистината?

За која? За твојата „за по дома„?
Тебе Вистината око да ти извади нема да ја видиш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
„Мудрост на денов„.
Чекај, чекај, чекај......ти сериозно не знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие?! Ти мислиш дека се во надлежност на МПЦ??!:vozbud:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И сега, и утре и вчера.
И така натаму...[DOUBLEPOST=1438027002][/DOUBLEPOST]
Баш поради тоа што е забележан, дај цитирај да видиме каде сум пишал дека фреските се салфетки!
.
Прочитај се сам:

http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331

И ајде сега убедувај ме дека не си го напишал тоа што е ОЧИГЛЕДНО.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да де, не по врат по шија.
Разликата е евидентна, за оние кои имаат око и уво.[DOUBLEPOST=1438027092][/DOUBLEPOST]
Тебе Вистината око да ти извади нема да ја видиш.
Таа вистина е онаа твојата, така?...

Како ли се викаше само...

Да. се вика “онаа„“ вистинската„!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Чекај, чекај, чекај......ти сериозно не знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие?! Ти мислиш дека се во надлежност на МПЦ??!:vozbud:
Сам си поставуваш прашање и сам си одговараш?...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прочитај се сам:

http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331

И ајде сега убедувај ме дека не си го напишал тоа што е ОЧИГЛЕДНО.
Се прочитав, еве јас никаде не видив во мојот пост да се спомнуваат фрески, бидејќи ти незнаеш како, еве јас ќе го цитирам:
Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.
Каде има во постов напишано - фрески?
Сам и си поставуваш прашање и сам си одговараш?...
Не, тебе те прашувам. Дали знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие? Или со цел памет си мислел дека се црковни гробишта?!

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Се прочитав, еве јас никаде не видив во мојот пост да се спомнуваат фрески, бидејќи ти незнаеш како, еве јас ќе го цитирам:
За полесно да ме прочиташ:
ПОЧНИ ДА МЕ УБЕДУВАШ ДЕКА НАПИШАНОТО НЕ Е ТАКА КАКО ШТО Е НАПИШАНО!!!

За потсетување, еве го твојот пост:

Kajgana Shop

На врв Bottom