Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што има врска у кое време поубаво се живелоо ? се карате 300 страни ааххахах
А бе остај деца неразбрани цел форум само се расправаат и која музика е подобра и која кола е подобра и какви женски се подобри и во која земја е подобро да се живее и кој мобилен е подобар и кој процесор и кој телевизор се подобри и која религија е подобра и кое пиво е подобро.... хахаххахаха шо е бе битно тоа хахахахаА што има врска у кое време поубаво се живелоо ? се карате 300 страни ааххахах
Па за тоа што не работи ништо и чека Тито да му даде уште, за тоа и плаче по СФРЈ! Разбери го човекотОди бе фати работа бе крлеж еден.Окапа на тоа компјутерот по цели денови.Бреееееее да се плачело со денови по таа југославија......
Имам јас стаж и во СФРЈ и во Македонија.Па за тоа што не работи ништо и чека Тито да му даде уште, за тоа и плаче по СФРЈ! Разбери го човекот![]()
Како да не плукам врз нешто што правело да не се чувствувам слободен и доволно национално горд? На други можеби им било арно, ама не и на мене.Oсвен Mandrak и Evo тешкo некoј друг дa се сoглaси сo нив a уствaри мoжнo е дa биде истиoт лик сo двa aкaунти.
И вo склoп нa Југoслaвијa пoстoелa Мaкедoнијa и претхoднo Југoслaвијa е склoп нa некoлку држaви плукaјќи пo југoслaвијa плукaш истo пo Мaкедoнијa и твoјте предци кoи де бoреле зa неa и сoздaле нештo дa не бил тoј систем сеуште ќе oдеше пеш пo кaлдрмa и кoцкa. И вo aфричките земји кaј штo нaрoдoт живее вo кoлиби a влaдтa вo рaскoшни пaлaти имa некoј сo климa уред вo кoлибaтa кaкo тебе дa фaли кoлку им е убaв живoтoт тaму.
И вo фaшистичкo имaше предaвници кoи јa фaлеa влaстa и вo турскo истo тaкa,пa и вo oвa време. Дa би живеел пред 2000 гoдини вo изрaел сигурнo би бил вo четaтa нa Јудa.
Сево ова што го набројуваш како „придобивка“ за Македонја, го имаа и другите републики и покраини и народи во нив во СФРЈ. Ништо посебно Македонија и Македонците не добиле што и другите не го имале добиено. А овој муабет„ Доби слобода и да се нарекува Македонија, Македонци, Македонски....“ ти е гола вода бе човеку! СФРЈ ли ти даде име или го наследи од своите предци. И државава СФРЈ ли ти ја крсти или си имаше име од времето на Дедо Филип? Аман бе свести се малку! Од фашистите да не дојдоа случајно од цела Југославија да не ослободуваат и борбите да ги водат овде или самите ние Македонци војувавме? Нема еден борец во НОВ во Македонија кој бил од некоја друга тогашна република, за разлика од македонци кои коски оставија на Сремски Фронт на место на Солун да одат!!Имам јас стаж и во СФРЈ и во Македонија.
Ево, твојот другар по идологија, се фали дека работи само надвор од Македонија, овде изгледа не е задоволен од условите за работа, другио твој истомисленик се пиша бугарин, зеде бугарско дежавјанство и замина странство да работи таму а нам ни праќа пораки како овде било рај за живот (башка имаше 5 години ко се распадна СФРЈ али пишува како било тогаш тешко и мачно да се живее), остана уште ти кој и самиот не знаеш шо сакаш, ваѓаш некои прикаски како се прогонуваа идеите за Македонија и македонизам, а во таа СФРЈ Македонија постигна најмногу во своја историја после Александар. Доби слобода и да се нарекува Македонија, Македонци, Македонски, и своја кодифицирана азбука со правопис и граматика и Македонска Академија на науки и уметности и музеј на Македонија и Македонска филхрамонија и балет и Македонски национален театар и културно уметнички друштва кои ја негуваа и покажуваа низ цел свет Македонската носија, фолклор, обичаји, Македонски филмови кои твореа и на тема илинден и ајдутство и гемиџиство и партизанство и величаа борбата на Македонците за своја слобода, и Македонски библиотеки и Македонски универзитети и Македонско издаваштво каде на свој, мајчин јазик се издавани и книги на Македонски автори и се преведувани светски писатели, и Македонска православна црква, и е создадена индустрија која до тогаш не постоеше и се искоренија болести и се изградија електрани и патишта и мостови и тунели.... Ти сето тоа го мразиш, не ти прија, не ти се убави сите тие достигнувања и придобивки на македонскиот народ, тој период на Македонија кога за прв пат после 2500 години доби свој идентитет - тебе ти е омразен, и во таа слепа омраза, не гледаш веќе ни што ни како пишуваш, пишиш за грст луѓе кои се огрешиле о закон и устав и биле осудени и кои сигурно во тоа време да беше по нивно (фала богу што народот не ги прифати нивните идеи туку останаа осамени) Македонија немаше да постои и ти сега ќе пишеше на бугарски или српски или грчки јазик/
Можи тогаш ќе се осеќаше среќен и исполнет
sea fali uste da pronajdes makedonski blieburg i namesto 11oktovmri da slavime makedonskiot bleiburg.Хахахахахаахха,почна да губиш нерви бе Менде?Што мислиш чичо пие нафта па не чита она што ке го напишеш на темава,а?
Ај ке ти простам зошто познато е дека имаш комплекси па сега си ги лечиш на темава....
Бркај си ја фотељата,а остај ме мене јас да си ја бркам мојата важи?[DOUBLEPOST=1437828413][/DOUBLEPOST]И за крај еден коментар зошто веке немам намера да си го губам времето од утре со ликови ко Лет3 и отанати......
Не ми се верува дека сеуше има србољупци т.е југољубци и после 25 години во МК.За краља и отаџбнину што би кажале северњаците......
Ама не ги обвинувам.Нека си ги живеат своите бедни животи и понатаму и нека сонуваат како некогаш живееле убаво(ако воопшто може да се нарече живеење)....
Само напред и далеку ке стигнете,до Драгорот ако стигнеш Лет3 ке ти биде успех во кариера
Ете гледаш и самиот дека Македонија ги доби сите придобивки како и другите републики од СФРЈ, и ни една друга власт на му овозможи на Македонецот да се каже кој е што е која му е култура и историја. Дали можеше во Бугарско да кажеш Јас сум Македонец по нација имам свој јазик писмо традиција, дали во српско или грчко смееше да поменеш дека си македонец?? Во СФРЈ Македонците ја добија својата слобода.Сево ова што го набројуваш како „придобивка“ за Македонја, го имаа и другите републики и покраини и народи во нив во СФРЈ. Ништо посебно Македонија и Македонците не добиле што и другите не го имале добиено. А овој муабет„ Доби слобода и да се нарекува Македонија, Македонци, Македонски....“ ти е гола вода бе човеку! СФРЈ ли ти даде име или го наследи од своите предци. И државава СФРЈ ли ти ја крсти или си имаше име од времето на Дедо Филип? Аман бе свести се малку! Од фашистите да не дојдоа случајно од цела Југославија да не ослободуваат и борбите да ги водат овде или самите ние Македонци војувавме? Нема еден борец во НОВ во Македонија кој бил од некоја друга тогашна република, за разлика од македонци кои коски оставија на Сремски Фронт на место на Солун да одат!!
Е арно ама, има уште останати како мене, а и деца млади кои не плачат по СФРЈ зашто не ја знаат. И што праиме кога тие како тебе и тие како мене ќе изумрат? Мислиш дека нашите деца ќе се потепаат да се обединуваат со Срби и останата багра на Балканов?[DOUBLEPOST=1437942408][/DOUBLEPOST]Ево, за се што пролупа дека не било добро во СФРЈ испаѓа дека и ти си заслужен, и ти си учествувал. На крај, барем мене ќе ме убедиш дека сега и не е толку лошо, посебно кога таквите како тебе си отидоа.
Слушај, многу ме заболе мене за Срем и за германците во Срем! Таму никогаш не била Македонска земја и никогаш Македонци не живееле! А инаку, за време на Турската империја слободно си можел да кажеш дека си македонец и ни влакно од главата за то не ќе ти фалело, освен ако твоите предци во џамија оделеЕте гледаш и самиот дека Македонија ги доби сите придобивки како и другите републики од СФРЈ, и ни една друга власт на му овозможи на Македонецот да се каже кој е што е која му е култура и историја. Дали можеше во Бугарско да кажеш Јас сум Македонец по нација имам свој јазик писмо традиција, дали во српско или грчко смееше да поменеш дека си македонец?? Во СФРЈ Македонците ја добија својата слобода.
Е сега сремски фронт, тебе не ти е позната историјата па ќе ти појаснам, Македонија беше во состав на НОВ и ПОЈ и како дел од армијата на нова Југославија, одеше да ги гони и поразува Германците како и пред тоа што ги поразуваа Италијаните и Бугарите. Фронтот со Германците беше во Срем, во Солун немаше веќе Геманци, на срем беа и македонски единици и српски и руски и хрватски и од босна. Замисли на срем се бореа и Италијански партизански единици и Бугарски единици. Се знаеше кој е неприателот на слободниот свет , не беа тоа грците туку германцитеТаму се убиваше фашизмот. Како што Американци се бореа против силите на оската во Африка во Италија, Франција Холандија, Пацифик, Бурма... како што советите ги гонеа германците преку полска чехословачка романија унгарија....така југословенските борци ги притискаа германците на срем. А зошто Солун, ете оти не сме тргнале и пирин и егеј да ги ослободуваме??
Е такви ко тебе го водеа македонскиот народ во пропаст, со одење на солун ние ќе станевме неприатели на сојузниците, требаше во 44-45 да баталиме борба со фашизам и да тргнеме во поход во грција и се судриме со сојузниците и да ги победиме?? Такви деца со такви незрели идеји и завршуваа по затвори.
Тебе шеќерот ти е паднат дефинитивно!Слушај, многу ме заболе мене за Срем и за германците во Срем! Таму никогаш не била Македонска земја и никогаш Македонци не живееле! А инаку, за време на Турската империја слободно си можел да кажеш дека си македонец и ни влакно од главата за то не ќе ти фалело, освен ако твоите предци во џамија оделе![]()