Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скапо е скапо за одржување посебно за Алфа бензинец затоа ништо чидно што се поефтини (кога купуваш коли)од германските и француските колиИскуство некој со Алфа 147 бензин 2009 1.6 104hp? Дали има некои маани, скапа ли е за одржување? Со вграден плин.
Што е скапото на бензинец поточно? 5900 евра ми ја нудат незнам дали е ефтино или скапо.Скапо е скапо за одржување посебно за Алфа бензинец затоа ништо чидно што се поефтини (кога купуваш коли)од германските и француските коли
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Супер објаснето. Гледам дека доста се разбираш, ме занима уште една работа. Како на пример дошло до прегревање на моторот? Што уствари откажало за да дојде до тоа?Кога ќе го отворите моторот,прво што ќе видиш е главата..На неа стојат дизните,вентилите,има дупки т.е канали за ладење,канали за подмачкување со масло..Најверојатно ти си ја прегреал колата..Дихтунгот или диктонот служи за да диктува,како подебела гума,од графит мислам е направен,за да не дојде до мешање на масло и вода во главата..Таа е искривена поради висока температура,не е тоа да речеш како пластично шише извиткано,туку дел од милиметарот,и тука се најголемите заебанции..Али немора да значи,кај мене беше од лош антифриз цела изгризана кај каналите за ладење..Кога ќе ја извади мајсторот,ќе ти ја даде,ќе ја однесеш во Екштеин во Скопје,прво што треба да направат е да ја проверат дали е пукната,ако е пукната ќе си бараш половна..Ако ти речат дека не е пукната,ќе ја израмнат (пак исто дел од милиметарот) ќе ти ја вратат и ја носиш кај мајсторот да ја монтирате..Најубаво ќе биде да ја однесеш кај некој постручен,за да види доле кај блокот да не има нешто деформирано,ако има,треба и тоа да се рамни,или во крај краева нов мотор..Тоа не е наеднаш десено,туку постепено,да си го решил проблемот навреме,сега немало да биде овака..Али Барем за 1.9 ТДИ има колку сакаш..Главата има околу 13-14 кг и е алуминска...Вака изгледа тоа..
![]()
Дa нoрмaлнo, мислев некoј oд вaс aкo знaе дa ми кaжи.На сервис ќе ти кажат
Тоа е знак дека треба на компјутер да се уклучи. Само компјутер може да каже каква грешка дава.Дa нoрмaлнo, мислев некoј oд вaс aкo знaе дa ми кaжи.
vaka sea,napred na sofersajnata na dolniot del malku e skinata gumata i koga ja miam kolata ili koga vrne silen dozd mi vleguva voda,staviv selikon i za 15 dena selikonot pocna da se kine od zeskoto
znae nekoj nesto drugo slicno na selikon sto moze da stavam
Супер објаснето. Гледам дека доста се разбираш, ме занима уште една работа. Како на пример дошло до прегревање на моторот? Што уствари откажало за да дојде до тоа?
Што е скапото на бензинец поточно? 5900 евра ми ја нудат незнам дали е ефтино или скапо.
Се предомислив во последен момент, пресудно ми беше багажникот, ептен мал на алфата ми се виде, затоа земав aveo sedan 1.4 2008 за слична цена со плин и клима со 78.000.Чим има и плин,ќе и се изнавозиш..Земај и не се мисли..
Се предомислив во последен момент, пресудно ми беше багажникот, ептен мал на алфата ми се виде, затоа земав aveo sedan 1.4 2008 за слична цена со плин и клима со 78.000.
Колку го плати?Се предомислив во последен момент, пресудно ми беше багажникот, ептен мал на алфата ми се виде, затоа земав aveo sedan 1.4 2008 за слична цена со плин и клима со 78.000.
5400Колку го плати?
Според мене си се заебал..Али со здравје да си ја возиш.
Друже, зошто служи постапкава?Горила-кога ќе завршиш со рамнењето без обзир кој ќе ја монтира главата (декла) направи го следното:
-земи едно шише бензин и ставија главата странично и тури бензин во сите четири отвори од едната страна. Почекај некоја минута и види каде што вентилите налегнуваат на главата дали зитекува бензин(навлажнето).
-повторија постапката од другата страна (усис-издув) .
-ако негде навлажни тогаш венитлите мора да се шлајфаат со маст,а ако е спојот сув монтирај дирекно.
Ако имаш алат и шлајфна маст ова можиш и сам да го направиш