True Detective

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ептен се курчи Винс, ќе го јаде кај и да е :toe:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.906
Поени од реакции
6.200
Една голема благодарност за дечкото што ја преведува серијава на македонски, Јовица (му го заборавив никот). Keep up with good work, mate (y)

Член од
8 октомври 2010
Мислења
144
Поени од реакции
103
Како ви гледа новата сезона споредено со првата, дали е на ниво?
Ја изгледав првата епизота некако не ме привлече, дали можеби се уморив од серии, да најдам време ќе и дадам шанса уште колку епизоди остануваат до крајот?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Како ви гледа новата сезона споредено со првата, дали е на ниво?
Ја изгледав првата епизота некако не ме привлече, дали можеби се уморив од серии, да најдам време ќе и дадам шанса уште колку епизоди остануваат до крајот?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Некни излезе петтата епизода, уште три остануваат.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
При првото гледање не забележав дека толку многу пати се споменува Диксон во епизодата, дури и целта на посетата во куќата на Велкоро од страна на полковникот била да се распита дали е тој свесен за материјалите што ги собираше овој.

п.с Ова е хумор за мене

Frank Semyon: You don't direct me, Khe Sanh motherfucker.

Ernst Bodine: I'm Chinese.

Frank Semyon: Then, go stand in front of a fuckin' tank

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
После оваа епизода, топката се префрла кај тој типот МекАдамс или како и да беше, од Каталист, со кој разговараше Френк. Каспер организирал забави од таков вид, на кои доаѓале познати и влијателни личности. Тој ги снимал и подоцна ги уценувал со снимките. Моја претпоставка е дека MeкАдамс(така нека е) бил дел од тие забави, а го убил Каспер откако овој го уценувал и дознал дека го има на снимките. Арно ама на хард дискот кој се споменува, веројатно има уште снимки на кои тој се појавува, па затоа и побара од Френк да го најде и да му го даде нему.[DOUBLEPOST=1437705923][/DOUBLEPOST]
При првото гледање не забележав дека толку многу пати се споменува Диксон во епизодата, дури и целта на посетата во куќата на Велкоро од страна на полковникот била да се распита дали е тој свесен за материјалите што ги собираше овој.

п.с Ова е хумор за мене

Најдобриот момент во цела сезона.

Последно уредено:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
п.с Ова е хумор за мене

Јас тука си ја стопирав да изгуглам што е тоа Ке Сан. :nesumjas:

Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
Секад коа Велкоро тепа некој, некаде во светот се раѓа по едно слатко маче. :love:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.122
Kako sho se dvizat epizodive sprema finaleto se podobri i podobri. Od poslednava epizoda mozam da go izdvojam razgovorot pomegu Velkoro i Frenk kako eden od podobrite sezonava i krajot na epizodata kade odlicno e doloven momentot na grozotiite od orgiite od perspektivata na eskort devojkite.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Најдобра епизода досега, сите сцени од прва до последна беа одлични. Последниве две епизоди се надевам уште подобри.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Добра, емотивна епизода.

Untitled.jpg

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Пред да почне сезоната, а и во првите епизоди Вон и неговиот лик Френк мислев дека ќе биде досаден и невпечатлив. Сега сум на став дека овој лик е најдлабокиот и најдобро обработениот од сите, и најдобро одглумен исто така.

Kajgana Shop

На врв Bottom