Општи вело муабети, прашања, совети

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
:D Ќумрам. Што точак Полар од бајкмаркет? :D
Неговата реплика на мојот коментар не соодвејствува. :D Јас имам пишано коментар за главини и за број од ктм а тој ми реплицира со "полар од бајкмаркет". :D
Се збунив. Или не сум спиен доволно или...:D
Прашањето е дали се добри Полар од бајкмаркет? :D

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
moze sporedba na koj e podobar od ovie 2
http://bikescenter.bg/cross-romero-26-bg
http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26
i zasto[DOUBLEPOST=1436374732][/DOUBLEPOST]na sprintot ne se diga volanot fiksen e toa mi e minus,dali toa igra golema uloga a krosot mi e nekako kako poslaba marka na velosipedi
Јас имам Cross Gravito 26 со можност на дигање ,,воланот" за тие пари 18.200. денари и сум задоволен ама тоа беше пред 2 години,а сега за Cross нема испод 21.000 денари. А ако сакаш под 20.000 денари го имаш Capriolo или друго што не сум забележал.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

C

cige

Гостин
:D Ќумрам. Што точак Полар од бајкмаркет? :D
Неговата реплика на мојот коментар не соодвејствува. :D Јас имам пишано коментар за главини и за број од ктм а тој ми реплицира со "полар од бајкмаркет". :D
Се збунив. Или не сум спиен доволно или...:D
Прашањето е дали се добри Полар од бајкмаркет? :D
Не, туку колку пари е осовина за задно тркало

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Другар ми имал огромна желба да го врти Мавровско Езеро со велосипед, па јас како најблиску до Маврово бев задолжен да го прошетам и да му ги покажам убавите местенца по целата 33 километарска должина од езерото.
Дојде од Скопје со точакот закачен на кола, го додадовме мојот точак и стигнавме до Маврови Анови каде што се истоваривме и ја оставивме колата. Другарот беше воодушевен од природата, од Бојков Кладенец, од Црн Камен, од природните мириси... Кој не пробал, нека проба да го сврти кругот. Бесплатна терапија за смирување на тело и ум, особено ако почнеш со возење во 4:30 попладне! (y)(y)(y)

П.С. Другарчето си продолжи за Гари, јас со точак се симнував до Гостивар - на зајдисонце!:rolleyes::cool::cuc: Еден од поубавите денови искористени за возење оваа година.

Некоја слика:

Член од
30 јануари 2009
Мислења
501
Поени од реакции
454
какви гуми користите за оф роуд? од три пати возење два пати дупам гума :mad:

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Ground Control(Anti-puncture) од Specialized, 1-2 резервни внатрешни и Topeak лепенки, мали и компактни бркет работа, можиш да ги најдиш и во ПроСпорт Скопје чинам дека се нешто околу 120 денари.
Или пак поскапа варијанта ти се гумиве шо се полнат со млеко, јас не сум ги користел повеќе инфо околу нив да ти дајт некој шо ги користел.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас возам Maxxis Ikon, кевларски, со заштита од дупчење. Ни еднаш ми се немаат дупнато. Плус топ гума, со одличен грип на offroad патеки.

Последно уредено:
Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Јас имам користено гуми полнети со течност за сами да се лепат. Двете издржаа добро, по најмалку 10 дупки имаа и сами си се залепиа. Да малку ќе ти се намали пфитисокот во гумата доддка да залепат ама не е мн страшно тоа сепак нема да издиши целосно

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
decki kade mozam da go najdam zakonot za soobrakajot za velosipedisti mi treba ako moze nekoj da mi pomogne neka kazi

Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606
продавам два велосипеди.
едниот е со женски рам а другиот со машки.
цена на еден е 2000 ден.
де нешо слики да видиме, од машкиот поготово ме интересира
инаку
имам стар точак крос, можеби 10-15 години, дали може да се смени пример задното тркало и да се стави диск? и дали може да се стави вила со амортизер? има ли некој познавања од ова?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Засега само во најава, со детаљи за должина на патеката, место за кампинг зона и се' останато малку покасно.
Идејата е промоција и запознавање на можностите за планински велосипедизам во Крушево и околината.
Патеката најверојатно нема да биде ултра маратонска и тешка, туку да може да ја извози секој што вози малку поактивно велосипед и доволно за да се ужива во природата.
Сите се поканети и не се потребни никакви средства за партиципација и котизација.

КРУШЕВО НИЗ КОРИЈА

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
имам стар точак крос, можеби 10-15 години, дали може да се смени пример задното тркало и да се стави диск? и дали може да се стави вила со амортизер? има ли некој познавања од ова?
Зависно од рамката, дали има "ушки" за шапа за диск кочница. Истото и за амортизер, зависно од "грлото" - предниот дел.

Член од
23 март 2009
Мислења
728
Поени од реакции
560
де нешо слики да видиме, од машкиот поготово ме интересира
инаку

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom