Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.507
Дали доколку сакам само да се зацврстам/затегнам, а не и да ослабнам, треба да ги исклучам кардио вежбите?
Ако јадеш прекумерно со голема количина калории, а правиш аеробни вежби 5-6 минути, нема баш магично ослабнеш. Не е така едноставно да се одговори на ова, зависно од целта, метаболизмот исхраната, возраста, хормоналниот статус и други фактори.Дали доколку сакам само да се зацврстам/затегнам, а не и да ослабнам, треба да ги исклучам кардио вежбите?
1. Ако правиш стандардни стомачни познати како crunches исфрли ги под итно. Ќе се заебеш на многу подлабоко ниво на сметка на тоа што го гледаш на огледало. Наместо тие внеси plank.Најпрво здраво на сите
Сакам да поставам некој прашања во врска со оваа тема. Немам никакво искуство и сметам дека ќе добијам одговори.
Најпрво да појаснам физички сум активен, тренирам боречки вештини 3 пати неделно.
Имам 15 години и 58 кг. Почнав да вежбам и дома ( склекови, стомачни ) и имам видни резултати т.е почнуваат да ми се познаваат ( сеуште малку ) стомачните мускули и да гледам резултати во градите и рацете. Прашањето ми беше дали смеам да земам некакви суплементи ( протеини ) на мојата возраст и како ќе се одразат тие (позитивно/негативно) кон напредокот во телото. И дали со мојата физичка активност од тренингот ќе имам добри резултати или треба да посетувам и теретана?
Благодарам однапред Поздрав.
Ako gi isklucis kardio nisto ne pravish , prodolzi da vezbas samo namali na kardio no nikako i da go ISKLUCIS.Дали доколку сакам само да се зацврстам/затегнам, а не и да ослабнам, треба да ги исклучам кардио вежбите?
Preporacanata upotreba na protein imam citano deka e nad 16+, ama cim imas 15 godini ne bi trebalo da imas nikakov problem.Најпрво здраво на сите
Сакам да поставам некој прашања во врска со оваа тема. Немам никакво искуство и сметам дека ќе добијам одговори.
Најпрво да појаснам физички сум активен, тренирам боречки вештини 3 пати неделно.
Имам 15 години и 58 кг. Почнав да вежбам и дома ( склекови, стомачни ) и имам видни резултати т.е почнуваат да ми се познаваат ( сеуште малку ) стомачните мускули и да гледам резултати во градите и рацете. Прашањето ми беше дали смеам да земам некакви суплементи ( протеини ) на мојата возраст и како ќе се одразат тие (позитивно/негативно) кон напредокот во телото. И дали со мојата физичка активност од тренингот ќе имам добри резултати или треба да посетувам и теретана?
Благодарам однапред Поздрав.
Работата е во тоа што кардио вежбите не ги користам еднаш до два пати неделно, туку секојдневноAko gi isklucis kardio nisto ne pravish , prodolzi da vezbas samo namali na kardio no nikako i da go ISKLUCIS.
- Jas rakomet treniram i trening imam sekoj den osven vo sabota i nedela i postojano znaci bukvalno cel den sum vo trcajne, i bashka na to uspeav da nadoknadam uste 4kg + cista muskulna masa vo poslednive 3 meseci.
-Sve e e svedeno na ishranata, dali ke si dozvolis da oslabis ili zdebelis od tebe zavisi. Vo nikoj slucaj ne treba da se zanemeri kardioto barem 1 do 2 pati nedelno.
Pojacaj ishranata ako vekje si obvrzan toa da go pravish sekoj denРаботата е во тоа што кардио вежбите не ги користам еднаш до два пати неделно, туку секојдневно
Тука се подразбира возење на точакот, трчање на лентата, Орбитрекот, а останатите вежби се за затегање само (читај вежби на справа со килажа, чучњеви...).Pojacaj ishranata ako vekje si obvrzan toa da go pravish sekoj den
a ke zaborev sto podrazbiras pod tie kardio vezbi? Sho tocno rabotas sekoj den?
Namali na kardio premnogu e toa ... nasoci se na treniranje so tezini so toa sto bi pravel 8 - 12 povtoruvanja so tezina so kojasto ke ti bide teshko da napravis poveke od 12, i normalno ishranata sredi si ja i posle trening gledaj da vnesuvas 20- 30g protein i vidi na www.iifym.com vo kalkulatori i iifym kalkulator vnesi se sto treba i ke ti kaze od prilika koj ti e dnevniot vnes a posle vo zavisnost od toa kako ke ti reagira teloto od kako si na tie kalorii minimum nedela dena ke kacis ili namalis na kaloriiТука се подразбира возење на точакот, трчање на лентата, Орбитрекот, а останатите вежби се за затегање само (читај вежби на справа со килажа, чучњеви...).
Што се однесува до протеини би ги внесувал, но само како дел од храната, а како прашаци/протеини/стероиди........., никако.Namali na kardio premnogu e toa ... nasoci se na treniranje so tezini so toa sto bi pravel 8 - 12 povtoruvanja so tezina so kojasto ke ti bide teshko da napravis poveke od 12, i normalno ishranata sredi si ja i posle trening gledaj da vnesuvas 20- 30g protein i vidi na www.iifym.com vo kalkulatori i iifym kalkulator vnesi se sto treba i ke ti kaze od prilika koj ti e dnevniot vnes a posle vo zavisnost od toa kako ke ti reagira teloto od kako si na tie kalorii minimum nedela dena ke kacis ili namalis na kalorii
Ne logicni raboti pravish, ne sakas da oslabis a sekojdnevno si na lenti za trcajne, na orbitrek i sl. Ne znam koja ti e poentata i so sakas da postignes i zosto bas tolku da si primoren toa da go pravis bash sekoj den. Ajde da receme deka se raboti za hondiciski da se podobris, ama i toa e PREMNOGU. Nz drugo nesto ne mi teknuva zosto bash sekoj den da si vrzan sa go pravis toa.Тука се подразбира возење на точакот, трчање на лентата, Орбитрекот, а останатите вежби се за затегање само (читај вежби на справа со килажа, чучњеви...).
Внимавам на исхраната и знам многу работи што се однесува до вежбањето фитнес/теретана, но сега го сменив местото на вежбање и сега тука имам уплатено за вежбање секој ден, а тука тренерите те тераат да почнеш со точак и да завршиш со Орбитрек и покрај тоа што им нагласив дека не сакам да слабеам, туку само да се затегнам.Ne logicni raboti pravish, ne sakas da oslabis a sekojdnevno si na lenti za trcajne, na orbitrek i sl. Ne znam koja ti e poentata i so sakas da postignes i zosto bas tolku da si primoren toa da go pravis bash sekoj den. Ajde da receme deka se raboti za hondiciski da se podobris, ama i toa e PREMNOGU. Nz drugo nesto ne mi teknuva zosto bash sekoj den da si vrzan sa go pravis toa.
- 1-2 nedelno e dovolno kardio , gledaj na tezinskiot del posvetise poveke a najmnogu na ishranata.
ај нека ти кажат и да се фрлиш во Вардар,се надевам ќе ги послушашВнимавам на исхраната и знам многу работи што се однесува до вежбањето фитнес/теретана, но сега го сменив местото на вежбање и сега тука имам уплатено за вежбање секој ден, а тука тренерите те тераат да почнеш со точак и да завршиш со Орбитрек и покрај тоа што им нагласив дека не сакам да слабеам, туку само да се затегнам.
Kolku kg si i kolku si visok?Внимавам на исхраната и знам многу работи што се однесува до вежбањето фитнес/теретана, но сега го сменив местото на вежбање и сега тука имам уплатено за вежбање секој ден, а тука тренерите те тераат да почнеш со точак и да завршиш со Орбитрек и покрај тоа што им нагласив дека не сакам да слабеам, туку само да се затегнам.
Тежок сум 80 - 81 кило, а висок мислам дека 179 - 180Kolku kg si i kolku si visok?
Ебати тренерите.Внимавам на исхраната и знам многу работи што се однесува до вежбањето фитнес/теретана, но сега го сменив местото на вежбање и сега тука имам уплатено за вежбање секој ден, а тука тренерите те тераат да почнеш со точак и да завршиш со Орбитрек и покрај тоа што им нагласив дека не сакам да слабеам, туку само да се затегнам.