Не е јасен одговорот, оти го нема!
Да те потсетам: самиот постави фотка, со која сакаше да покажеш дека православен свештеник ѓоамити благословува „мобиљки„ и „таблети„, а од истата таа фотка е појќе од очигледно дека нема свештенички благослов, освен што свештеникот на фотката држи „таблет„ во левата рака, од кој („таблет„) веројатно чита текст/молитва!
Откако самиот виде дека сам на себе си га убијал, а без да ми одговориш на прашањето, од некаде ископа фотка од која се гледа дека свештеник навистина благословува огнено оружје, а кој благослов нема благе везе со „благословот„ кој беше прикажан на фотката со римокатоличките свештеници, кои „благословуваат„ корпа со „мобиљки„ и „таблети„:
Обиди се пак...Со среќа![DOUBLEPOST=1437511841][/DOUBLEPOST]
А да направеше ти есап кој од фототехниката, годишните одмори и останатото имаат догма која им вели дека материјалноста е погрешна, дека бесплатно добиле и дека бесплатно треба да даваат?
На погрешно прашање, се дава погрешен одговор.
До сега веќе требаше да ја научиш оваа азбука.
Ако го прочиташ мојот пост до крај, ќе ја сватиш и смислата на споредбата, а не забраната за арчење пари на фото-техника, која никаде не ја наведов, туку ти самиот си ја додаваш![DOUBLEPOST=1437512111][/DOUBLEPOST]
I miki vise ne go lajkuva!
Суб,
ja' стварно не знам како мајка ти и татко ти те оставаат олку доцна пред компјутер...Време ти е за у кревет.[DOUBLEPOST=1437512219][/DOUBLEPOST]
Eve ja napnav 'crpkava" i gi najdov ovie ....pravoslavni li se? Ok li e sea?
Не гледам „мобиљки„ и „таблети„ на благословување, туку ИКТ опрема.
Обиди се пак...може ќе ти успее.
![Подмолен :sneaky: :sneaky:](/styles/default/xenforo/smilies/sneaky.png)
[DOUBLEPOST=1437512319][/DOUBLEPOST]
Sto ti e poentava na muabetot...
К'о ќе порасниш, самото ќе ти се кажиТ...
Поентата, сепак, е објаснета во мојот пост, ама и напишана, не можеш да ја видиш а камо ли да ја разбереш.[DOUBLEPOST=1437512382][/DOUBLEPOST]
Јас ако земам фото опрема гледам шо сум зел имам гаранција и список на сервиси а ако ја земам во грција можам и да вратам пари од ДДВ.
И?...
![Кафе :coffee: :coffee:](/styles/default/xenforo/smilies/coffee.png)
[DOUBLEPOST=1437512459][/DOUBLEPOST]
поп не ти дава ни сметка ни гаранција ни за крштевка ни за венчавка а ни за погреб.
Попот не е „гаранција„ ниту е гарант.
Обиди се пак: се надевам дека ќе ти успее, да речеме, од некој твој миљонитти обид.[DOUBLEPOST=1437512542][/DOUBLEPOST]
Пример се венчава некој по 3 години оп не оди работатаѝ, дојде до развод ела попе шо го благослови овој брак сега на одговорност! а попо се смее и ти вели “Шо те матам немаш ни фискална ни гаранција“
Е ми, ш'о ти е попо' крив ако си се намерачил на туѓа „имовина„ па сакаш да скокаш од една невеста на друга?...