Докажете дека постои вашиот бог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
6000 e венчавка, ами кршштевка, погреб... во месецо 10 обреди да направи ете му 50.000, крштевка траи саат време тој нема 8 сати обред ниту треба да копа ора , мрмори од писмото, амин амин ај дај за обредот по ценовник, ај остави на икона пари
Зато велам, нек се издржаваат со друга работа а верата нек ја обавува во слободно време - бесплатно/ Али слатка е поповската плата сатница 4-6.000 денари
Zaboravas deka od tie 50.000 treba da se plati struja,voda.. treba da se platat plati kon svestenstvoto.A i se slozuvam so MIKI sto pisa za ova.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Let3,

напрај прост есап и одговори себе, не мене:

1. Колку пари имаш поарчено на фото-техника?
2. Колку пари имаш поарчено за годишни одмори?
3. Колку пари имаш поарчено за нешта кои ги фрлаш штом се расипат?

Наспроти наведените краткотрајни овосветовни мераци, имаш црковен тарифник за свештенички услуги кои ги плаќаш ЕДНАШ во животот и тие свештенодејства (Свети Тајни и молитви) имаат доживотна важност, а и „потоа„.

Што лицемериш без везе?
Јас ако земам фото опрема гледам шо сум зел имам гаранција и список на сервиси а ако ја земам во грција можам и да вратам пари од ДДВ.
поп не ти дава ни сметка ни гаранција ни за крштевка ни за венчавка а ни за погреб.
Пример се венчава некој по 3 години оп не оди работатаѝ, дојде до развод ела попе шо го благослови овој брак сега на одговорност! а попо се смее и ти вели “Шо те матам немаш ни фискална ни гаранција“

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Let3,

Наспроти наведените краткотрајни овосветовни мераци, имаш црковен тарифник за свештенички услуги кои ги плаќаш ЕДНАШ во животот и тие свештенодејства (Свети Тајни и молитви) имаат доживотна важност, а и „потоа„.

Што лицемериш без везе?
Sto ti e poentava na muabetot...Na odmor se odmaras,pies jadis..so aparatot mozes i da zarabotis...So krstevka i bakni raka dobivaat onie so braidte ....mercedesi,hoteli,dizpovi! Koja sporedba...! Demek samo ednas plakas a dobivas virtuelna apstraktna zastita ...blagoslov ...whatever!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.349
Поени од реакции
43.141
треба груевски и нив да ги фискализира и да зема и од нив ддв, да има некој ценовник не секој поп како ќе му текне од рака да вади цени, ама се плашат со господ да имаат работа пошто он ќе ги казни и не сакаат у божји работи да се мешаат.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Sub,

ај напни ја тоа црпката и кажи ми, кои се овие ликови на фотката?
Ја' батка, вакво нешто не'aм видено у црква.

П.С:

Еве ти мала помош: храмот не е православен, а свештениците не личат на попо'и.
Eve ja napnav 'crpkava" i gi najdov ovie ....pravoslavni li se? Ok li e sea?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Очигледно е дека ти не го разбираш прашањето кое го поставувам по миљонитти пат, а еве го пак:

„...Не гледам благословување „мобиљки„ и „таблети„ на фоткава.
Ти, гледаш такво нешто?...„.

После одговорот, ќе прејдеме на коментар за фотката со благословувањето на „калашњиковите„.
Одговорот е јасен - Не гледаш, затоа што не стигнале на ред од премногу ангажираност во благословуање калашњикови.[DOUBLEPOST=1437504920][/DOUBLEPOST]
Знаеш ли што е Книга за молебно пеење? Таму се наоѓа и молитвеното обраќање кон Бог за благословување на војничко оружје.
Се тоа во склоп со принципите на сакање на непријателот, вртење на другиот образ, на каменот да вратиш со леб.... Сето тоа совршено прикажано како (не)функционира во пракса.[DOUBLEPOST=1437505075][/DOUBLEPOST]
Let3,

Што лицемериш без везе?
А да направеше ти есап кој од фототехниката, годишните одмори и останатото имаат догма која им вели дека материјалноста е погрешна, дека бесплатно добиле и дека бесплатно треба да даваат?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Чудна работа, никогаш не би помислил дека @GhostLeader има паднато со главата на цименто. Баш делува разумно.
Oooooooooooooooooo ova pocnavte vie da pravite montaziiii ??????????????????? Ja pa gledam sega vo inbox mislev stvarno sum pisal ova!
Ccccccccccccc vi se pluknam vo kukavicite,nemozete so mene na fer debata pa pocnavte da pravite lazni sliki!!!

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.700
Поени од реакции
9.307
Се тоа во склоп со принципите на сакање на непријателот, вртење на другиот образ, на каменот да вратиш со леб.... Сето тоа совршено прикажано како (не)функционира во пракса.
Функционира и тоа како. Еве ја молитвата (за жал не можам да ја најдам на македонски):

«Господи Боже наш... на оружија сија небесное Твое благословение низпосли, и рабу Твоему сему (имја) сија носити ко укрепленију и заступленију Церкви Твоеја Свјатыја, сирых же и вдовиц, и на земли суштаго достојанија Твоего желајуштему, силу и крепость подаждь». Согласно указанију Требника, оружие во времја чтенија этој молитвы полагаетсја на специальном столе перед амвоном; по окончании молитвы оно окроплјаетсја свјатој водој.

«... Пошаљи небески благослов свој на ово оружје, дај снагу и силу да га носе на утврђење и заштиту Цркве твоје свете, и сиротана и удовица, и на земљи постојећег светог наслеђа твог; и учини га грозним и страшним свакој непријатељској војсци, и покажи свагда победоносним у славу твоју»

Што е овде погрешно?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Prv pat od koga sum na ovoj forum,mora da ti kazam DA SI MI ZIV I ZDRAV.E bas vaka! :D
Ne znam dali sum pisal deka pri tepacka koga bev pomal(Bog znae pred kolku decenii) dobiv silen udar vo glava,pa zatoa sega imam nagon da gi melem tie sto mi se pravat eksperti :D
Aj najdi ziti se,dan sum pisal nekade :ROFLMAO:
Значи, ем си паднал со главата на цименто како мал, ем си добил силен удар во главата во тепачка. А ич не се познава, алал да ти е колку разумни и логични постови пишуваш. Јас да имав паднато со главата на цименто како мал, кој знае какви глупости ќе трескав по форумот.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Значи, ем си паднал со главата на цименто како мал, ем си добил силен удар во главата во тепачка. А ич не се познава, алал да ти е колку разумни и логични постови пишуваш. Јас да имав паднато со главата на цименто како мал, кој знае какви глупости ќе трескав по форумот.
E beee stavrogrin beee cigan eden! pocna montazi da pravis od sto si iskompleksiran so mene !!!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Функционира и тоа како. Еве ја молитвата (за жал не можам да ја најдам на македонски):

«Господи Боже наш... на оружија сија небесное Твое благословение низпосли, и рабу Твоему сему (имја) сија носити ко укрепленију и заступленију Церкви Твоеја Свјатыја, сирых же и вдовиц, и на земли суштаго достојанија Твоего желајуштему, силу и крепость подаждь». Согласно указанију Требника, оружие во времја чтенија этој молитвы полагаетсја на специальном столе перед амвоном; по окончании молитвы оно окроплјаетсја свјатој водој. Длја освјаштенија военного судна суштествует Чин благословенија воднаго судна ратнаго, на сопротивныја отпуштаемаго.

«... Пошаљи небески благослов свој на ово оружје, дај снагу и силу да га носе на утврђење и заштиту Цркве твоје свете, и сиротана и удовица, и на земљи постојећег светог наслеђа твог; и учини га грозним и страшним свакој непријатељској војсци, и покажи свагда победоносним у славу твоју»

Што е овде погрешно?
Оружјето е орудие кое има само една намена - убивање. Убиството во христијанството од кој сакаш агол гледај го е погрешно и недозволено. Или можеби има некое христијанство каде е дозволено? Е сега, ти ме прашуваш што било погрешно во благословување на орудие чија единствена намена е да убива.....?! Сериозен си?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:pos::pos::pos:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.700
Поени од реакции
9.307
Оружјето е орудие кое има само една намена - убивање. Убиството во христијанството од кој сакаш агол гледај го е погрешно и недозволено. Или можеби има некое христијанство каде е дозволено? Е сега, ти ме прашуваш што било погрешно во блахословување на орудие чија единствена намена е да убива.....?! Сериозен си?
Еве ти образложение за да не се соблазнуваш:

Зошто Црквата благословува оружје?
Зачем Церковь освјаштает оружие?

http://azbyka.ru/forum/xfa-blog-entry/zachem-cerkov-osvjaschaet-oruzhie.1775/

Kajgana Shop

На врв Bottom