Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Криптографија е интересен предмет. Го држи Коцарев. Колоквиумите не се ништо посебно. Практично не полагавме но имавме домашни задачи во кои ги програмиравме алгоритмите кои што ги учевме на предавања.Може некој да ми каже некое инфо за предметиве од петти семестар:
1. Криптографија
2. Мобилни платформи и програмирање
3. Пресметување со високи перфоманси
Што имаш полагано државна матура ?Аии јас тешко дека ќе ја фатам државната квота, си пресметав отприлика и 88 поени ќе имам со несоодветни екстерни предмети.
Да не те разочарувам ама нема шанси во државна да влезеш на кни, дури и со претпоставка да извадиш 5.0 просек во 4та година и 5ки на екстерни/интерни-те предмети. Имаш калкулатор за пресметка на поените на http://join.finki.ukim.mk/. Лани некаде околу 88-89 последниот влезе во државна квота. Очекувај и следнава година да биде слично.Здраво,
Од септември ке бидам 4-та год. средно,потоа сакам да се запишам на финки,поточно на кни.Просекот од минатите години ми е:
И сега ке гледам да поминам одличен.Дали би имал шанси да ме примат во државна квота?
- 4.17
- 3.61
- 4.15
А во приватна квота?Да не те разочарувам ама нема шанси во државна да влезеш на кни, дури и со претпоставка да извадиш 5.0 просек во 4та година и 5ки на екстерни/интерни-те предмети. Имаш калкулатор за пресметка на поените на http://join.finki.ukim.mk/. Лани некаде околу 88-89 последниот влезе во државна квота. Очекувај и следнава година да биде слично.
Најпаметно ти е запиши си прва година во КЕ или МТ (смерови што имаат иста програма во прва година со КНИ) и после во втора префрли се на КНИ, ако имаш просек над 9 ке одиш во државна инаку во приватна. Така направи еден другар што и онака би бил во приватна КНИ и барем една година си беше во државна квота и плус за некои смерови кои нема многу кандидати ке си во државна сигурно како КЕ.А во приватна квота?
Несоодветни предмети зедов, 88 +-1 би имал според калкулаторот на финки така да тешко дека ќе влезам државна квота.Што имаш полагано државна матура ?