Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
@Brutus не ми мешај муабет старо Скопје/ново Скопје. Сите споменици се перење пари. Баш ја боли владава за Филип, Аце и останати од историјата. Да ги прашаме кога е роден Гоце Делчев, појма немаат. Сите споменици се Ш класа. Наградно прашање, дали воопшто е бронза материјалот или од месинг се правени. Плоштадот личи на шаховска табла, не на плоштад. Второ, каде се сите оние подземни/надземни улици што ги најавуваа како Токио да сме? Трето, ајде прават улица (модерно булевар). Кој кур во Влае улицата 3 пати ја раскопуваа и асфалтираа, едно по друго? Во Ѓорче улица од 2 (ДВЕ) ленти со ширина на лента од 2,3м ја нарекуваат булевар!?! Како можеш во 7 метри широк простор да направиш булевар со тротоари од двете страни? Четврто, во Карпош сечат липи затоа што нема кој да собира лисја во есен, а не дека цело Скопје е алергично на истите. Садат палми, барем борови да беа, па да дише народ поубав воздух (ама им фуфка од пожари изгледа). Во Ѓорче, пола парк го уништија за да изградат трговски центар. Петто, на потег од Соборен храм до мост Обединети нации НЕМА НИЕДНА ФОНТАНА!!! Има-ШЕ кај хотел Карпош, сега ја нема. Од страната на ИР-Лола немало никогаш и не верувам дека ќе има. Во лето човек нема каде да се напие вода или да измие лице кога е врело. Шест, узурпираат простор околу стамбени згради за да градат игралишта кои се заклучени повеќе од 12 часа во денот. Исто, се градат тениски игралишта во училишни дворови, мислиш деца на грофови учат таму. Седум, ги тргнаа сите легнати полицајци за да можат со нивните службени возила да летаат по улиците. Сите улици од техничка страна се НЕПРОПИСНО ИЗГРАДЕНИ и уште владини возила фалеа во таа гужва. И уште ги браниш? И уште ова. До кога, ако си против идеи на владата, по автоматизам си опозиција. Не смее човек да биде неутрален политички и да размислува со своја глава?

Ајкули у река еј.......
народов заслужува полошо исмејување...

то е најголемата глупост значи со сите испрани мозоци , ако сум против вемеро значи автоматски сум соросоид , комуњар незнам шо , иначе @Триптико +1 за постот , да ти ебам државата стасавме јанко и миленко свињата главни фаци да се , и вмровци за 9000 денари плата муда за бубрези да продаваат , срамота

@MEDDLE батали го жити бога, не си ги арчи зборовите на него и сличните нему.
На папагал не му кажуваш да заќути.

Ќути бе, интереснo е....

Не мoже oн дa прими толку, кoлку штo ние мoжеме дa му дaдеме

Јанко и Миленко се интелектуални величини за овие што се упецаа на приказната за ајкулите. :pos:

Јанко и Миленко се интелектуални величини за овие што се упецаа на приказната за ајкулите. :pos:

Зa прв пaт ќе се слoжaм сo тебе..

Хaх.. Леле стварно еј...
Нa сиoв гoвнaрлук.... И oвa се изеде...

Не ми се верувa..ццц

Усрвaри шo бе не ми се верува... The shit is getting real... ...

@Brutus не ми мешај муабет старо Скопје/ново Скопје. Сите споменици се перење пари. Баш ја боли владава за Филип, Аце и останати од историјата. Да ги прашаме кога е роден Гоце Делчев, појма немаат. Сите споменици се Ш класа. Наградно прашање, дали воопшто е бронза материјалот или од месинг се правени. Плоштадот личи на шаховска табла, не на плоштад. Второ, каде се сите оние подземни/надземни улици што ги најавуваа како Токио да сме? Трето, ајде прават улица (модерно булевар). Кој кур во Влае улицата 3 пати ја раскопуваа и асфалтираа, едно по друго? Во Ѓорче улица од 2 (ДВЕ) ленти со ширина на лента од 2,3м ја нарекуваат булевар!?! Како можеш во 7 метри широк простор да направиш булевар со тротоари од двете страни? Четврто, во Карпош сечат липи затоа што нема кој да собира лисја во есен, а не дека цело Скопје е алергично на истите. Садат палми, барем борови да беа, па да дише народ поубав воздух (ама им фуфка од пожари изгледа). Во Ѓорче, пола парк го уништија за да изградат трговски центар. Петто, на потег од Соборен храм до мост Обединети нации НЕМА НИЕДНА ФОНТАНА!!! Има-ШЕ кај хотел Карпош, сега ја нема. Од страната на ИР-Лола немало никогаш и не верувам дека ќе има. Во лето човек нема каде да се напие вода или да измие лице кога е врело. Шест, узурпираат простор околу стамбени згради за да градат игралишта кои се заклучени повеќе од 12 часа во денот. Исто, се градат тениски игралишта во училишни дворови, мислиш деца на грофови учат таму. Седум, ги тргнаа сите легнати полицајци за да можат со нивните службени возила да летаат по улиците. Сите улици од техничка страна се НЕПРОПИСНО ИЗГРАДЕНИ и уште владини возила фалеа во таа гужва. И уште ги браниш? И уште ова. До кога, ако си против идеи на владата, по автоматизам си опозиција. Не смее човек да биде неутрален политички и да размислува со своја глава?
Како си ти неутрален кога само негативностите ги кажуваш и тоа што тебе не ти одговара? Дали твојов пост е неутрален? Да те чита некој од страна ќе помисли дека претходно Скопје бил Париз а сега е Бразавил. Заборави да кажеш и дека Вардар смрди. Уа Коце...

Како си ти неутрален кога само негативностите ги кажуваш и тоа што тебе не ти одговара? Дали твојов пост е неутрален? Да те чита некој од страна ќе помисли дека претходно Скопје бил Париз а сега е Бразавил. Заборави да кажеш и дека Вардар смрди. Уа Коце...
Абе глупсон. Па НЕМА позитивно ништо. Се гради со позајмени пари што ги плаќаат сите. Фирмите што градат не земале ни денар од тие пари, ама во меѓувреме им се наплатува ддв како да ги земале. Кога ќе видиш, двапати ебана странка се.
И нормално е да кажувам што на МЕНЕ ми смета. Другите имаат уста, па сами ќе си кажат.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Зошто од петни жили се обидувате да се докажувате со очигледни платеници?
Секој кој оваа касапана на Скопје, корупциска и должничка пералница ја брани по секоја цела е обичен апологет со агенда.

Ова ајкуливе се нешто зафрканција и се ставени привремено или ќе ги остават засекогаш да стојат?:)
Ќе идел Спилберг да го снима Ајкула 7ми дел во Скопје на Вардар. За снимање на филмот тука ќе потрошат 100 милиони долари. Најнова странска инвестиција е тоа.
Откако ќе заврши снимањето ќе ги извадат „ајкулите“.

Од трета и најважна страна, Скопје 2014 е одличен економски проект, двигател на многу индустрии во Македонија и обезбеди илјадници работни места на Македонците. Така, се даде огромна поддршка на градежниот сектор, керамичката груба индустрија,керамичката фина индустрија, секторот за вадење и преработка на руди и камен, огноотпорната индустрија, енергетскиот сектор.
Ова за жал не е точно
Речиси се што е уградено во центарот, вклучително сите споменици, рингишпили, фонтани и слично се од увоз.
Така да ова преставува „двигател“ на индустриите на други земји

Ова ајкуливе се нешто зафрканција и се ставени привремено или ќе ги остават засекогаш да стојат?:)
:lolzz::lolzz::lolzz::zver:
Е да си ебеш пиперот не можеше бе ваков испад ни ти да смислиш :ROFLMAO:

:lolzz::lolzz::lolzz::zver:
Е да си ебеш пиперот не можеше бе ваков испад ни ти да смислиш :ROFLMAO:
Се чека некој да му каже дека ајкулите во Вардар не се вистински и дека Дедо Мраз не постои, ама кој е толку храбар да му го расипе детството?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom