Докажете дека постои вашиот бог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ти може да напишеш се и сешто, јас ти кажувам дека оргиналот зборува за сосема други нешта. Што се однесува до бришењето патоси, тебе не ти ни треба некој, сам си се убиваш у поим. Сам изнесуваш заклучок за биогенеза, сам го прогласуваш за точен, сам си го потврдуваш.....
Во врска со "џогерот", испаѓа дека бог е 24/7 разгневен, бидејќи земјината кора никогаш не мирува, посѕојано е во движење. Според тебе, бог од почетокот е разгневен и никогаш не престанал ба биде.

Никаде тука немаш за движење на земјината кора, ама баш никаде!

Јас СУМ теолог!
Da se proglasuvam za samiot tocen,ke vi nudev po 1000 pati da idete da proverite kaj teolog ili svestenik deka sum vo pravo ? Kako toa ziti se,jas vikam JAS SUM VO PRAVO a ve teram na drugi izvori na informacii da idete ?? Mnogu si be pameten...
Jas rekov deka Biogenezata go dokazuva POSTOENJETO na Bog i ja pobila ABIOGENEZATA.Vie nikoj ovde NE MI DADOVTE kontra argument so koj ke recete NE SI VO PRAVO,EVE DOKAZ DEKA BIOGENEZATA E POBIENA.
Ne e 24/7 ama deka e e.Gledaj sto go napravivte vie satanistite svetot.Planetata e negova i ima pravo da bide gneven koga vi ja dal da ziveete ubavo a vie ja razoblicivte i bukvalno i metaforicno.
Ti si teolog kolku sto sum jas Guverner na Centralna Banka.A ako ''slucajno si'' togas toa moze da e samo vo Satanizam ili ona.. demonologija ili kako se vika..[DOUBLEPOST=1437076683][/DOUBLEPOST]
Не мислев ни јас на сатанизам, јас имам теолошки чин, титула во Ecclesia Gnostica Catholica, а биди сигурен дека тоа не се стелнува на лепе очи.[DOUBLEPOST=1437076453][/DOUBLEPOST]
Не, не се мисли на никакво копно! Ти го посочив оргиналниот збор на еврејски и што истиот значи. Бараше мислење од теолог, си доби.
Hahahahahahahahaha :D abe ne me smej ziti se!!!!!!!!!.. ako si ti teolog,ti togas sida si najnepismeniot teolog vo covekovata istorija!
Po sto si teolog? Satanizam ? Hristijanstvo sigurno ne si..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Da se proglasuvam za samiot tocen,ke vi nudev po 1000 pati da idete da proverite kaj teolog ili svestenik deka sum vo pravo ? Kako toa ziti se,jas vikam JAS SUM VO PRAVO a ve teram na drugi izvori na informacii da idete ?? Mnogu si be pameten...
Jas rekov deka Biogenezata go dokazuva POSTOENJETO na Bog i ja pobila ABIOGENEZATA.Vie nikoj ovde NE MI DADOVTE kontra argument so koj ke recete NE SI VO PRAVO,EVE DOKAZ DEKA BIOGENEZATA E POBIENA.
Dali znaes sto e teorija? Biogenezata i ABiogenezata se teorii!

Eve na naski da razberes sto e teorija!

Teorija, predstavlja apstraktno, uopšteno znanje o nekom problemu koje je rezultat traganja za istinom. U empirijskim naukama, sistem međusobno povezanih i uskladištenih tvrdnji koji nastaje sažimanjem i regeneracijom izvora parcijalnih empirijskih nalaza, kao i smisaonom interakcijom većeg broja provedenih činjenica, hipoteza i zakona koji se odnose na jednu oblast stvarnosti.

Sto e tuka dokazano?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Слободно оди кај кој сакаш теолог и запиши го зборот на еврејски, како се изговара и што значи. Ако не ти го потврди истото, гол ќе трчам на плоштад! Договорено?
А тоа дека биогенезата била побиена, може само во твојата глава да биде.
Ne e 24/7 ama deka e e.Gledaj sto go napravivte vie satanistite svetot.Planetata e negova i ima pravo da bide gneven koga vi ja dal da ziveete ubavo a vie ja razoblicivte i bukvalno i metaforicno.
Ti si teolog kolku sto sum jas Guverner na Centralna Banka.A ako ''slucajno si'' togas toa moze da e samo vo Satanizam ili ona.. demonologija ili kako se vika..[DOUBLEPOST=1437076683][/DOUBLEPOST]
Hahahahahahahahaha :D abe ne me smej ziti se!!!!!!!!!.. ako si ti teolog,ti togas sida si najnepismeniot teolog vo covekovata istorija!
Po sto si teolog? Satanizam ? Hristijanstvo sigurno ne si..
Оф мукооо....:tapp::facepalm: Тој ќе кажувал за неписмност...! Море тенџере! Ти кажувам како се пишува, како се изговара и што значи зборот! И ти го побивам тврдењето со факт! Значи оди кај кој сакаш теолог, и ќе видиш дека ќе ти го потврди истото!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Слободно оди кај кој сакаш теолог и запиши го зборот на еврејски, како се изговара и што значи. Ако не ти го потврди истото, гол ќе трчам на плоштад! Договорено?
А тоа дека биогенезата била побиена, може само во твојата глава да биде.

Оф мукооо....:tapp::facepalm: Тој ќе кажувал за неписмност...! Море тенџере! Ти кажувам како се пишува, како се изговара и што значи зборот! И ти го побивам тврдењето со факт! Значи оди кај кој сакаш теолог, и ќе видиш дека ќе ти го потврди истото!
Ne rekov deka ne pisuva taka,tuku na sto se misli! A za biogenezata jas rekov deka NIKOJ OD VAS NE JA POBI a ne deka E POBIENA.Blagodaram sto ti kako satanist se soglasi deka NE E POBIENA i nikogas nema da bide.
Ispisimus,koga rece teolog si znaes na kogo odma pomisliv ? Na ministerot za obrazovanie i nauka.On e isto MAGISTER po metalurgija i ne znae kolku elementi ima.Ti si ete bas takov teolog.Toj nema poim od metalurgija a ti BLAGE VEZE od religija.
Si diplomiral nesto za sto nemas dopirni tocki ??????????????????????? Lele sto stana ovaa Makedonija...
Vo moe vreme,covek nemozese sredno da se zapise ako ne uci.Sega diploma ima i toj sto treba i toj sto ne treba.. sto vikaat narodski ,,I coro i sakato''.
Uzas :facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Prvo pisuva EARTH a ne PLANET ili ZEMJA a ne PLANETA,Gledas deka ne e slucajno upotrebeno ZEMJA/EARTH ? Sto e za tebe potragicno ne ni pisuva PLANET EARTH - PLANETA ZEMJA.Vtoro,se misli na povrsinata,korata na zemjata deka nikoj nikogas nema da moze da ja pomrdne.

Sega ???? Patos brisenje ????
1. Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата.
2. Земјата беше безоблична и празна; и имаше темнина над бездната; Духот Божји лебдеше над водата.
Бог ја создаде земјата како планета или само кората на земјата, пошто не стои “1. Во почетокот Бог ги создаде небото и планетата земја.“

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
2. Земјата беше безоблична и празна; и имаше темнина над бездната; Духот Божји лебдеше над водата.
Бог ја создаде земјата како планета или само кората на земјата, пошто не стои “1. Во почетокот Бог ги создаде небото и планетата земја.“
Abe se misli na kopnoto,koj del ne go razbiras ? Zosto ne pisuva PLANETA ? ne znae Bog sto e planeta ????
Logika batka logika...kad tad ke se vrati i ke te tresne po glava!
UPS...!:свиркам:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Logika batka logika...kad tad ke se vrati i ke te tresne po glava!

UPS...!
Sto logika ? Ako ti si intelegenten sto ne go pisa ti toa pa so tvojata logika da gi argumentiras tvoite stavovi nego odma kukaviclukot prsna od tebe i me stavi na potpis!? Dojde red so citati od Let da se argumentiras.... tragicno!
Logika.Ne,jas ti velam metafora t.e parabola.Ednostavno,ti si ateist i ako ti recam TI SI MAJMUN toa znaci deka ti si majmun bukvalno (nastanat si od nego neli,predok ti e ili pomoderno COVEKOLIKI MAJMUN) i metaforicno MAJMUN zaradi nekoi tvoi razmisluvanja.
Taka i zemjata.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ne rekov deka ne pisuva taka,tuku na sto se misli! A za biogenezata jas rekov deka NIKOJ OD VAS NE JA POBI a ne deka E POBIENA.Blagodaram sto ti kako satanist se soglasi deka NE E POBIENA i nikogas nema da bide.
Јас сум телемит! Ако незнаеш да правиш разлика, прашај, ако се што не е православно за тебе е сатанизам, тогаш оди обеси се, не чекај.
И за биогенезата.....таа не е никаков аргумент за тоа што ти си го сватил од библијата. Ако животот настанува само од живот, тогаш зошто му била потребна земја на бог за да го создаде Адам? Сам себе убијал, и уште силен, тој бришел патос....
Ispisimus,koga rece teolog si znaes na kogo odma pomisliv ? Na ministerot za obrazovanie i nauka.On e isto MAGISTER po metalurgija i ne znae kolku elementi ima.Ti si ete bas takov teolog.Toj nema poim od metalurgija a ti BLAGE VEZE od religija.
Si diplomiral nesto za sto nemas dopirni tocki ??????????????????????? Lele sto stana ovaa Makedonija...
Vo moe vreme,covek nemozese sredno da se zapise ako ne uci.Sega diploma ima i toj sto treba i toj sto ne treba.. sto vikaat narodski ,,I coro i sakato''.
Uzas :facepalm:
Велат ако баба лаже, рог не лаже. Ти го посочив зборот на еврејски, ти напишав како се изговара и што значи! Дури и ти дадов предизвик, најди каде сакаш и каков сакаш теолог, ако не ти го потврди истото, трчам гол на плоштад.
За теологија, за тебе сум доктор на науки! На страна тоа што имам теолошка титула, кога сакаш и за што сакаш со аргументи ќе дискутираме и ќе видиме кој колку познавање има.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Sto logika ? Ako ti si intelegenten sto ne go pisa ti toa pa so tvojata logika da gi argumentiras tvoite stavovi nego odma kukaviclukot prsna od tebe i me stavi na potpis!? Dojde red so citati od Let da se argumentiras.... tragicno!
Logika.Ne,jas ti velam metafora t.e parabola.Ednostavno,ti si ateist i ako ti recam TI SI MAJMUN toa znaci deka ti si majmun bukvalno (nastanat si od nego neli,predok ti e ili pomoderno COVEKOLIKI MAJMUN) i metaforicno MAJMUN zaradi nekoi tvoi razmisluvanja.
Taka i zemjata.
Hmm.. dobra metafora te "parabola"...Eve da ja zemime kako formula ...so ogled na tvoite godini vo postaro vreme tie sto go sirele hristijantvoto od selo vo selo javale magarinja....e sega ti ja imas zelbata za propovedanje no koga ke go zememe tvojot level na IQ ke voocime deka ti si samo magare ...ne samo zatoa sto nemas nikakva kultura i si neobrazovan...tuka i faktot deka si poln so inat. Bazinga! Oladi sea!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас сум телемит! Ако незнаеш да правиш разлика, прашај, ако се што не е православно за тебе е сатанизам, тогаш оди обеси се, не чекај.
И за биогенезата.....таа не е никаков аргумент за тоа што ти си го сватил од библијата. Ако животот настанува само од живот, тогаш зошто му била потребна земја на бог за да го создаде Адам? Сам себе убијал, и уште силен, тој бришел патос....

Велат ако баба лаже, рог не лаже. Ти го посочив зборот на еврејски, ти напишав како се изговара и што значи! Дури и ти дадов предизвик, најди каде сакаш и каков сакаш теолог, ако не ти го потврди истото, трчам гол на плоштад.
За теологија, за тебе сум доктор на науки! На страна тоа што имам теолошка титула, кога сакаш и за што сакаш со аргументи ќе дискутираме и ќе видиме кој колку познавање има.
Sto si ? Telemit ? E bas ima golema razlika od Satanizmot! Kako vi e ona parolata ,,Pravi sto ti e kejf i toa neka bide cel zakon'' ? Pa istoto i Satanata im go ima kazano na Adam i Eva vo Rajot samo so drugi zborovi.. a i vrz toa pociva moderniot satanizam deka ,,Nikoj nema pravo da ti kaze sto da pravis''.
Zosto mu bila potrebna zemja :D? E ovde te cekav! Za da dokaze deka ON GO SOZDAL COVEKOT! Da ne bese od zemja vie satanistite ke recevte KAKO DA VERUVAME DEKA BOG GO SOZDAL,NEMA NIEDEN FIZICKI DOKAZ.Vaka imate eden kup dokazi.Brisem patosi ispisimus!
Jas so tebe ovde diskutiram so godini.Ti NIKOGAS za nisto ne si mozel da mi dades jak KONTRA-ARGUMENT sto go pobil MOJOT.
Ama jas apsolutno ti veruvam deka si teolog! Narodot odamna kazal I CORO I SAKATO deneska ima diploma..
Samo alal mu vera na toj sto ti ja potpisal diplomata.. se gleda po tebe deka ,,Para busi kaj sto burgija nemoze''...[DOUBLEPOST=1437080281][/DOUBLEPOST]
Hmm..dobra formula...Eve da ja zemime kako metafora te "parabola" ...so ogled na tvoite godini vo postaro vreme tie sto go sirele hristijantvoto od selo vo selo javale magarinja....e sega ti ja imas zelbata za propovedanje no koga ke go zememe tvojot level na IQ ke voocime deka ti si samo magare ...ne samo zatoa sto nemas nikakva kultura i si neobrazovan...tuka i faktot deka si poln so inat. Bazinga! Oladi sea!
Izvini ama ni Biblijata ni tvojata kvazi-nauka(evolucija) tvrdat deka jas sum ili imam predok magare.Od druga strana,tvojata nauka tebe vo kniga te narekuva COVEKOLIKI MAJMUN.Jas toa ne sum go izmislil.Toa go pisuva vo sekoja kniga po biologija i ti toa go prifakjas.
Jas i bukvalno ti davam DOKAZI deka si majmun a ti sakas da me navredis zosto ne koristis dokazi.Cak sto vise,moze da se kaze deka si i COVEKOLIKA KUKAVICA i zatoa imam dokaz i toj dokaz ti mnogu dobro go znaes.Ti so inaetot sakas da me kvalifikuvas so zivotno ? Ne si vo pravo.Kako teram jas inaet a ti velam da istrazuvas za Hristijanstvoto od drugi izvori ? Kako a te prakjam kaj teolog(prav teolog,ne kako ispisimus so prepisuvanje i mito) ili kaj svestenik ?
Jas za se teram inaet i se proglasuvam deka sum vo pravo,a za se ve teram da trazite informacii od drugi izvori i da tie ''izvori'' da gi prasate dali ne sum jas vo pravo.Izvini ama nemozes mene da me oslovis so nisto.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Te molam zaobikoli me.Ako te grebe uste blinkerot vo grloto,nemora da me maltretiras za se i sesto so tvoite sfakanja so cel da se opravdas.
Покажа дека ако не е напишано ПЛАНЕТА пред Земја се мисли на кората на земјата, на горниот слој од планетата а не на целата планета, тоа значи дека кога се опишува во постанокот, првите редови во библијата :
се зборува дека Бог ја создал кората на планетата а не самата планета Земја

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Покажа дека ако не е напишано ПЛАНЕТА пред Земја се мисли на кората на земјата, на горниот слој од планетата а не на целата планета, тоа значи дека кога се опишува во постанокот, првите редови во библијата :
се зборува дека Бог ја создал кората на планетата а не самата планета Земја
Mu objasniv pogore na Subzero i ne me zamaraj.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Mu objasniv pogore na Subzero i ne me zamaraj.
да за тоа објаснување и кажувам, дека си објаснил ако не стои ПЛАНЕТА во Библијата се мисли само на горен слој за кората. Тоа го створил Бог а не цела планета

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
да за тоа објаснување и кажувам, дека си објаснил ако не стои ПЛАНЕТА во Библијата се мисли само на горен слој за кората. Тоа го створил Бог а не цела планета
Ako mislis deka si vo pravo a jas ne sum.Isprintaj gi postovive i idi vo crkva razgovaraj so svestenik pa da vidime dali sum jas ili ti.
Ete ti lajk.Uzivaj sea.

Kajgana Shop

На врв Bottom