Докажете дека постои вашиот бог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Fala za komplimentite ti samo prodolzi da vregas!Dojde vreme retrdirani majmuni da ti se potsmevaat i da te dribllat! Belkim razbiras zosto e toa taka. Eve kaj pisuva ...cekam komparacii!

Psalm 104:5
He set the earth on its foundations, so that it should never be moved.

Revelation 7:1
After this I saw four angels standing at the four corners of the earth, holding back the four winds of the earth, that no wind might blow on earth or sea or against any tree.

Psalm 96:10:He has fixed the earth firm, immovable
Sto te navrediv tebe ? Ajde daj mi citat kaj sto te navrediv.Jas samo ti ukazav deka stanuvas kako Let a ako stanes kako nego,i taa minimalna pocit sto ja imas kaj mene i kaj drugite Hristijani ovde poradi tvojata simbolicna kultura ke ja izgubis.Toa e za tvoe a ne moe dobro kazano.Mene retard nemoze da me dribla uste 6x12 pati da se rodi.I toa ne e navreda,tebe ti izgleda na normalen nekoj sto mu odgovaras prasanje po tri pati a on pak da te prasuva istoto ? A sega za ova...

Subzero... zasto be ne ti doagja pamet ? m ? Ja ne znam sto lugje ste,po 100 pati covek vi vika deka ne ja poznavate Biblijata vie pak kako vol u dol ste zapnale sanki ste doktorirale na nea...
Ajde vaka da ti objasnam..
Prvo kako ti ziti se odma,so sto milijardi pati pogolema brzina od svetlinata zakluci deka so Psalmot 104:5 se misli deka ZEMJATA ne orbitira ??????????????????? Kako te molam kazi mi ????????????
Prvo pisuva EARTH a ne PLANET ili ZEMJA a ne PLANETA,Gledas deka ne e slucajno upotrebeno ZEMJA/EARTH ? Sto e za tebe potragicno ne ni pisuva PLANET EARTH - PLANETA ZEMJA.Vtoro,se misli na povrsinata,korata na zemjata deka nikoj nikogas nema da moze da ja pomrdne.
Vtoro,zosto ne go davas celiot toj citat tuku delot sto samo ti sakas da go zloupotrbis t.e nemas pojma sto znaci ??? Znaes sto pisuva ponatamu ? ,,И видов друг ангел како влегува од исток''.Ima li Subzero zemjata KJOSE NA ISTOK ? Nema.Za sto e KJOSE metafora ovde ? ZA STRANA NA ZEMJATA!(Istok,Zapad,Sever i Jug,cetiri kjosinja/strani na svetot).
Tretoto,ova veke go odgovoriv vo prviot odgovor.No Biblijata jasno kazuva zaradi kogo i koj moze da ja zanisa i pomrdne zemjata i eve ti go odgovorot koj ti nemozese da go najdes zosto tolku ja znaes Biblijata:
5 Поради него планините се тресат, ридовите се топат.И земјата ќе се подигне поради неговото лице, и земната почва и сите што живеат на неа. Naum 1:5

Зашто, ќе се отворат браните на висините и ќе се затресат темелите на земјата. 19 Сета земја се распукна, сета земја се залула, сета земја се разниша. Isaija 24:18-19

Da ti odgovorim zosto jas ja poznavam Biblijata a ti i drugite ateisti i satanisti ne.Biblijata za da ja razberes M O R A da ja citas cela.Nemoze kako ti edna recenica zemi i sega GOTOVO,VAKA E.. nemoze zatoa sto objasnuvanjeto na toj citati/recenica e pred ili posle nego.Kako sto ti pisav vo postov.Drugo,Biblijata t.e Bog vo nea zboruva mnogu cesto vo metafori ili baraboli tokmu za ova sto go napisav pred deka mora CELA da ja citas pa da znaes za sto se zbori.

Sega ???? Patos brisenje ????

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Subzero... zasto be ne ti doagja pamet ? m ? Zasto nemozes da razberes deka NE TREBA DA GO PIKAS NOSOT KAJ STO NE TI E MESTO ? Zasto ne razbiras deka ako ne znaes nesto ne treba za toa da zboris ?... ja ne znam sto lugje ste,po 100 pati covek vi vika deka ne ja poznavate Biblijata vie pak kako vol u dol ste zapnale sanki ste doktorirale na nea...
Ajde vaka da ti objasnam..
Prvo kako ti ziti se odma,so sto milijardi pati pogolema brzina od svetlinata zakluci deka so Psalmot 104:5 se misli deka ZEMJATA ne orbitira ??????????????????? Kako te molam kazi mi ????????????
Prvo pisuva EARTH a ne PLANET ili ZEMJA a ne PLANETA,Gledas deka ne e slucajno upotrebeno ZEMJA/EARTH ? Sto e za tebe potragicno ne ni pisuva PLANET EARTH - PLANETA ZEMJA.Vtoro,se misli na povrsinata,korata na zemjata deka nikoj nikogas nema da moze da ja pomrdne.
Vtoro,zosto ne go davas celiot toj citat tuku delot sto samo ti sakas da go zloupotrbis t.e nemas pojma sto znaci ??? Znaes sto pisuva ponatamu ? ,,И видов друг ангел како влегува од исток''.Ima li Subzero zemjata KJOSE NA ISTOK ? Nema.Za sto e KJOSE metafora ovde ? ZA STRANA NA ZEMJATA!(Istok,Zapad,Sever i Jug,cetiri kjosinja/strani na svetot).
:facepalm::facepalm::facepalm: IQ sobna temperatura! Nemozam veke dosta e! Uzivaj u patosot!
PS:Ete da ne se lutis i vo potpis te staviv!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сам себе убијал, сезона осма.
Поголема глупост од ова неможеше да истресеш, верувај. Не само што кората на земјата не е неподвижна, туку таа постојано се движи, и тоа нејзино движење ги обликува континентите, создава планински венци, вулкански ерупции и земјотреси. Кората на земјата е најактивна и најподвижна од сите останати планети во сончевиот систем.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
:facepalm::facepalm::facepalm: IQ sobna temperatura! Nemozam veke dosta e! Uzivaj u patosot!
PS:Ete da ne se lutis i vo potpis te staviv!
Ajde,sakas da se kladime deka sum vo pravo ? Te predizvikuvam najdi teolog ili svestenik i zaedno ke otideme da vidime koj e vo pravo.Dali ja ili ti.
A za potpisot,ne se lutam ic.Naprotiv,toa samo dokazuva kolkava K U K A V I C A si.Ne znaes nieden kontra-argument da mi dades pa sega slab iq,potpisi demek site da vidat drn drn..
Ne se luti sto si kukavica,sam se dokazuvas.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ajde,sakas da se kladime deka sum vo pravo ? Te predizvikuvam najdi teolog ili svestenik i zaedno ke otideme da vidime koj e vo pravo.Dali ja ili ti.
Sto da prasame...Dali Anglicanite vo jazikot upotrebuvaat Earth za korata na zemjata ili dali stvarno taa e fixna?

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sto da prasame...Dali Anglicanite upotrebuvaat Earth za korata na zemjata ili dali stvarno taa e fixna?
Англичаните не го пишувале стариот завет, евреите го пишувале, а таму си стои: "תֵּ֭בֵל" се чита - "te·vel" и значи светот а не земјина кора.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Сам себе убијал, сезона осма.
Поголема глупост од ова неможеше да истресеш, верувај. Не само што кората на земјата не е неподвижна, туку таа постојано се движи, и тоа нејзино движење ги обликува континентите, создава планински венци, вулкански ерупции и земјотреси. Кората на земјата е најактивна и најподвижна од сите останати планети во сончевиот систем.
Posto mnogu si isto kako ovoj Let,za se ti e potrebna dopolnitelna pomos,jas napisav NIKOJ DA NEMOZE DA JA MRDNE.Plus ovde se aludira deka NIKOGAS nema da se spojat kontinentite kako sto nekoi naucnici tresat gluposti.Isto kako deka zivoto od mrtvo nastanalo pa posle shok odednas so Biogenezata.Ama posto ti si mi omilen za brisenje patosi eve ti uste eden gjoger:

Псалми 18:7 7 Земјата се заниша и се затресе,темелите на планините се поместија,се занишаа, зашто тој се разгневи.

A eve ti za tvoeto dvizenje na korata

24 Вака вели Јехова, твојот Откупител, оној што те обликува од мајчината утроба: „Јас, Јехова, правам сѐ, сам ги распнувам небесата, ја распростирам земјата. Isaija 44:24[DOUBLEPOST=1437075388][/DOUBLEPOST]
Sto da prasame...Dali Anglicanite upotrebuvaat Earth za korata na zemjata ili dali stvarno taa e fixna?
Ne,tuku dali pod ZEMJA se misli na PLANETATA ili se misli na ZEMJATA,KOPNOTO.[DOUBLEPOST=1437075507][/DOUBLEPOST]
Англичаните не го пишувале стариот завет, евреите го пишувале, а таму си стои: "תֵּ֭בֵל" се чита - "te·vel" и значи светот а не земјина кора.
Istoto i za tebe vazi.Ako si vo pravo,najdi teolog pa da vidime sto vika od naukata za religijata.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Колку што знам, на форумов јас сум единствен активен член што има религиска титула или чин, бидејќи Хептаграм не е активен повеќе, инаку тој исто така има свештеничка титула.
Еве кој збор стои во оргиналот на тората:

Последно уредено:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Колку што знам, на форумов јас сум единствен активен член што има религиска титула или чин, бидејќи Хептаграм не е активен повеќе, инаку тој исто така има свештеничка титула.
Еве кој збор стои во орхиналот на тората:
Ne mislev svestenik vo Satanizmot tuku DIPLOMORAN TEOLOG!.. Tebe moze i episkop da te stavat tvoite satanisti,jas ovde zboram za akademsko obrazovanie..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ova e forum a ne crkva.Odgovori sega zosto pisuva EARTH a ne PLANET ? ajde kukavico edna,ne begaj od odgovorot.
Aj poso Eng ti e jaka strana eve na naski da razberesh!

Capture.JPG
https://mk.wikipedia.org/wiki/Земја_(планета)

Земјата
— една од осумте планети во Сончевиот систем. Таа е трета земја по оддалеченост од Сонцето и најголема планета со цврста површина, за разлика од гасовитите „џинови”. Планетата земја има еден природен сателит, Месечината, и засега е единствената позната планета на која има живот. Во геологијата преовладува мислењето дека земјата е стара околу 4,6 милијарди години, што е потврдено со одредувањето на времето на полураспаѓање на ураниумот и ториумот. Времето на полураспаѓање наU238 е 4,51 x 109 , а Th232 е 1,39 x 1010 години.[1]

Земјата има и магнетно поле кое, заедно со атмосферата, ја штити од зрачење (штетно по живите суштества кои ја населуваат земјата). Атмосферата, исто така служи и како штит за одбивање на помалите метеори, кои поминувајќи низ неa согоруваат пред да стигнат до земјената површина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Posto mnogu si isto kako ovoj Let,za se ti e potrebna dopolnitelna pomos,jas napisav NIKOJ DA NEMOZE DA JA MRDNE.Plus ovde se aludira deka NIKOGAS nema da se spojat kontinentite kako sto nekoi naucnici tresat gluposti.Isto kako deka zivoto od mrtvo nastanalo pa posle shok odednas so Biogenezata.Ama posto ti si mi omilen za brisenje patosi eve ti uste eden gjoger:

Псалми 18:7 7 Земјата се заниша и се затресе,темелите на планините се поместија,се занишаа, зашто тој се разгневи.
Ти може да напишеш се и сешто, јас ти кажувам дека оргиналот зборува за сосема други нешта. Што се однесува до бришењето патоси, тебе не ти ни треба некој, сам си се убиваш у поим. Сам изнесуваш заклучок за биогенеза, сам го прогласуваш за точен, сам си го потврдуваш.....
Во врска со "џогерот", испаѓа дека бог е 24/7 разгневен, бидејќи земјината кора никогаш не мирува, посѕојано е во движење. Според тебе, бог од почетокот е разгневен и никогаш не престанал ба биде.
24 Вака вели Јехова, твојот Откупител, оној што те обликува од мајчината утроба: „Јас, Јехова, правам сѐ, сам ги распнувам небесата, ја распростирам земјата. Isaija 44:24[DOUBLEPOST=1437075388][/DOUBLEPOST]
Ne,tuku dali pod ZEMJA se misli na PLANETATA ili se misli na ZEMJATA,KOPNOTO.
Никаде тука немаш за движење на земјината кора, ама баш никаде!
Istoto i za tebe vazi.Ako si vo pravo,najdi teolog pa da vidime sto vika od naukata za religijata.
Јас СУМ теолог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Aj poso Eng ti e jaka strana eve na naski da razberesh!

Прегледај го приврзокот 124852
https://mk.wikipedia.org/wiki/Земја_(планета)

Земјата
— една од осумте планети во Сончевиот систем. Таа е трета земја по оддалеченост од Сонцето и најголема планета со цврста површина, за разлика од гасовитите „џинови”. Планетата земја има еден природен сателит, Месечината, и засега е единствената позната планета на која има живот. Во геологијата преовладува мислењето дека земјата е стара околу 4,6 милијарди години, што е потврдено со одредувањето на времето на полураспаѓање на ураниумот и ториумот. Времето на полураспаѓање наU238 е 4,51 x 109 , а Th232 е 1,39 x 1010 години.[1]

Земјата има и магнетно поле кое, заедно со атмосферата, ја штити од зрачење (штетно по живите суштества кои ја населуваат земјата). Атмосферата, исто така служи и како штит за одбивање на помалите метеори, кои поминувајќи низ неa согоруваат пред да стигнат до земјената површина.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Abe se misli na kopnoto,koj del ne go razbiras ? Zosto ne pisuva PLANETA ? ne znae Bog sto e planeta ???? On i celo Hristijanstvo ne znaat ti i ispisimus znaete... :facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ne mislev svestenik vo Satanizmot tuku DIPLOMORAN TEOLOG!.. Tebe moze i episkop da te stavat tvoite satanisti,jas ovde zboram za akademsko obrazovanie..
Не мислев ни јас на сатанизам, јас имам теолошки чин, титула во Ecclesia Gnostica Catholica, а биди сигурен дека тоа не се стекнува на лепе очи.[DOUBLEPOST=1437076453][/DOUBLEPOST]
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Abe se misli na kopnoto,koj del ne go razbiras ? Zosto ne pisuva PLANETA ? ne znae Bog sto e planeta ???? On i celo Hristijanstvo ne znaat ti i ispisimus znaete... :facepalm:
Не, не се мисли на никакво копно! Ти го посочив оргиналниот збор на еврејски и што истиот значи. Бараше мислење од теолог, си доби.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom