Насилства во Македонија

N

Ne mi e do toa da debatriam na vakov valkan nacin ,ama ajde .Slusaj ne znam koj mesa k... ama so sila biva se, ako te fatat 15 dusi ti go turnat i toa kako ,a posebno ako te najdat slab,zatoa razmisli malce oti ne sme tie jakite sto mozeme da napravime kako sakame,nekoj drug po jak od nas ne eb.... kako sakat i koga sakat,tie pusto licni zelbi ostavi si gi nastrana i gledaj vo realnosta ,nemoj da zives so iluzii i da gi mrzis drugite
Не е до силата,него до мудроста.Треба да бидеш паметен да сватиш дека 15 души се спремаат нешто да ти направат,ама глупав човек би се втурнал да си го мери со петнаесетмина и норнално ќе го крка.Затоа и ти кажав,со сила убавина не бива,и стапот има два краја.Паметниот ќути и крои план,а
будалиот се курчи.Многу работи се сменија изминативе години,затоа велам дека многу скокате,ама од кол,на кол колот в газ.Ако ме разбра што ти зборам.

Не е до силата,него до мудроста.Треба да бидеш паметен да сватиш дека 15 души се спремаат нешто да ти направат,ама глупав човек би се втурнал да си го мери со петнаесетмина и норнално ќе го крка.Затоа и ти кажав,со сила убавина не бива,и стапот има два краја.Паметниот ќути и крои план,а
будалиот се курчи.Многу работи се сменија изминативе години,затоа велам дека многу скокате,ама од кол,на кол колот в газ.Ако ме разбра што ти зборам.
Dzabe debatiram so tebe,izgleda ne si tolku pametan a ni mudar da razmislis podaleku od tvojot nos,toj sto ima mudrost ima i sila, bez mudrost nema ni sila,ne treba da si mnogu pameten za da svstis vakvi raboti ,ama kako sto gledam ti mesas nekoi elementarni raboti,ne si tolku sposoben da razlikuvas nesta,mnogu si se fatil za stapot so dva kraja ,ama ponekogas ke ti izlezat so tri ili poveke kraja pa ke se cudis,a od tvojot pamet sto kroi planovi se gleda.... epten pameten,jas ubavo te razbrav ,ama izgleda ti ne si me razbral mene ...poz

Dzabe debatiram so tebe,izgleda ne si tolku pametan a ni mudar da razmislis podaleku od tvojot nos,toj sto ima mudrost ima i sila, bez mudrost nema ni sila,ne treba da si mnogu pameten za da svstis vakvi raboti ,ama kako sto gledam ti mesas nekoi elementarni raboti,ne si tolku sposoben da razlikuvas nesta,mnogu si se fatil za stapot so dva kraja ,ama ponekogas ke ti izlezat so tri ili poveke kraja pa ke se cudis,a od tvojot pamet sto kroi planovi se gleda.... epten pameten,jas ubavo te razbrav ,ama izgleda ti ne si me razbral mene ...poz
Стапот ќе испадни со три или повеќе краја?Ок ај чао,уживај.

Амнестија и за Насер!!!
Сега му е мајката!
Од плажа директно да му ја испорачаат.

Брутално претепани двајца албанци од група македонци во Куманово

Вчера после полноќ двајца браќа албанци на возраст од 21 и 23 години биле нападнати без причина од група македонски хулигани од 7-9 лица со маски, ножеви и тврди предмети.
Браќата купиле леб од македонска фурна, и додека се враќале кон нивниот дом, од позади биле нападнати од поголема група, при што поминале со видливи повреди, избодени со нож и со удари од тврди предмети, клоци и тупаници.

Овој инцидент доаѓа во време кога во државата долго време не беа забележани меѓуетнички инциденти, а сега во социјалните мрежи некои повикуваат на одмазда, очигледно се работи за некој план за повторна дестабилизација, особено што сторителите како и вообичаено кога нападнатите се албанци ретко се наоѓаат, па ја потикнуваат одмаздата за потоа албанците да бидат осудени со казни затвор.

Интересно е што ни МВР ни македонските медиуми не излегоа со изјава за овој тежок настан.

117_n1kuma.jpg

@Beric Dondarrion
@Drettica
@ColdSky
@комшијаTи
Колку да се знае кој прв почнува, како и секогаш

Последно уредено:
^ Немам ништо против албанците, ама немој да ми се правиш жртва, кога секоја закачка тие ја почнуваат, секоја.

^ Немам ништо против албанците, ама немој да ми се правиш жртва, кога секоја закачка тие ја почнуваат, секоја.

Да бе двајца нападнале 7-9 души со маски, ножеви, шипки итн. Овие играле маскенбал со сите тие реквизити во себе. Кај е полицијата? Како може да не ги приметува никој толку луѓе маскирани и наоружани?
Со самото тоа што биле маскирани и наоружани се гледа кој нападнал.
Ако МВР не ги пронајде сторителите, тогаш за мене они се соучесници.

Да бе двајца нападнале 7-9 души со маски, ножеви, шипки итн. Овие играле маскенбал со сите тие реквизити во себе. Кај е полицијата? Како може да не ги приметува никој толку луѓе маскирани и наоружани?
Со самото тоа што биле маскирани и наоружани се гледа кој нападнал.
Ако МВР не ги пронајде сторителите, тогаш за мене они се соучесници.
Колку случаи во кои виновниците биле албанци се нерасчистени па никој не рекол ништо, и ние и вие си патиме од истите маки, ама ако улогата на жртва ти е комфорна фурај си ја.

Колку случаи во кои виновниците биле албанци се нерасчистени па никој не рекол ништо, и ние и вие си патиме од истите маки, ама ако улогата на жртва ти е комфорна фурај си ја.
Читај го берик малце, види кој изиграва жртва цело време...[DOUBLEPOST=1437084654][/DOUBLEPOST]Зошто бе вака секогаш кога се смирува ситуацијата мора да има маскирани тепаачи?
Ова станува хронично, изборииииииииии.........

Последно уредено:
Епа уште само 963 вакви случаи и на исто ќе бидеме, па ќе продолжиме да си живееме.

LoL, E како бе си заклучи дека го подржувам?

Работата е, што годишно има вакви обратни безброј случаи и кога слепата кокошка сепак по некад ќе ќљуцне понекое зрно, лицемерите трчаат да ја обвинат дека она ја изела храната за другите. Но, од лицемерите не се ни очекува нешто друго.

Истото важи и за обвинението кон македонските медиуми (ако навистина не го објавиле ова). Доколку би бил некој од вас објективен* тоа обвинение веројатно би го повторил многу повеќе пати, во текот на годината, кон албанските медиуми.

* само си сонувам дека тоа е возможно

Како заклучив? Се читаш себеси?
Епа уште само 963 вакви случаи и на исто ќе бидеме, па ќе продолжиме да си живееме.
Не викаш овде дека не треба да има вакви случаеви, туку не знам како случкава ја поставуваш во некаков болен контекст, злонамерна статистика, броење на тепачките како да се поени за спортски натпревар.
Терај си, потикнувај насилство, подржувај насилство...

Да се тепаат гомната од двете страни цело време немаше да ми биде жал воопшто, ама знам дека секогаш невини и случајни минувачи го јадат подебелиот крај.

НЕОФИЦИЈАЛНА ИНФОРМАЦИЈА: РАЗБИЕНА ТЕРОРИСТИЧКО-ШВЕРЦЕРСКА ГРУПА КАЈ ЈАЖИНЦЕ СЕ ОЧЕКУВА ОФИЦИЈАЛЕН ИЗВЕШТАЈ!
iNFOMAX | јули 21, 2015 | МАКЕДОНИЈА |

Полициско-безбедносните сили на Република Македонија по повеќе часовна акција поддржана и од воздухопловната единица при МВР на РМ , Разби терористичко-шверцерска група кај тетовското село Јажинце.

Акцијата започнала рано утрово по предходно добиени сознанија за постоење на истата.
Детали не се соопштуваат а МВР се очекува да излезе со соопштение во текот на утрешниот ден.

http://infomax.mk/wp/?p=34381

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom