Докажете дека постои вашиот бог!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Верата не е аргумент, ти веруваш во една верзија, муслиманот во друга, хиндусот во трета, и сите се убедени дека баш нивната е единствено вистинска, дека само кај нив пишува како универзумот се ширел. Интересно како на никој од нив не им текнало дека се шири пред науката да го открие тоа...
Ako dobro procita,Bog na prorokot Isaija mu kazal uste pred poveke od 2000 godini deka univerzumot SE SIRI a tvojata nauka toa go ima otkrieno tek 1920-ta godina.
A mene pa interesni mi se citatite na ''Tatkovcite na naukata'' bile HRISTIJANI i so koi se voshituvale i priznavale Bog.Ako dobro vidis,naukata e poveke verska od kolku sto e religijata samata po sebe.............[DOUBLEPOST=1436975205][/DOUBLEPOST]
Vidi Brahamanda ne e licnost...! Toa e eden od osumte najstari Hindu religski textovi! Brahma znaci najgolem Anda znaci jajce...Brahmanda...znaci golemoto jajce ...od kade univerzumot e roden.
PS: Satanizmot ne postoel 15 veka pred BC.
Moja greska,se izvinuvam ako toa ne e licnost bidejki ne me interesira dali e ili ne e.Cim e tekst togas kazi mi toj sto go pisal toj tekst kako znael pred 15 veka pred BOG SAMIOT DA SLEZE NA ZEMJATA deka univerzumot se siri ?
Satanizmot postoi od vremeto na Kain samo ne bil togas institucionaliziran i zakonit kako deneska sto e.Togas bil nelegalen a sega e.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ako dobro procita,Bog na prorokot Isaija mu kazal uste pred poveke od 2000 godini deka univerzumot SE SIRI a tvojata nauka toa go ima otkrieno tek 1920-ta godina.
A mene pa interesni mi se citatite na ''Tatkovcite na naukata'' bile HRISTIJANI i so koi se voshituvale i priznavale Bog.Ako dobro vidis,naukata e poveke verska od kolku sto e religijata samata po sebe.............
Абе ајде шо кажа?! Цитатот дека небесата биле распослани како шатор, за тебе е доказ дека во библијата пишувало за универзум што се шири! :pos:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
A mene pa interesni mi se citatite na ''Tatkovcite na naukata'' bile HRISTIJANI i so koi se voshituvale i priznavale Bog.Ako dobro vidis,naukata e poveke verska od kolku sto e religijata samata po sebe.............[DOUBLEPOST=1436975205][/DOUBLEPOST]
Moja greska,se izvinuvam ako toa ne e licnost bidejki ne me interesira dali e ili ne e.Cim e tekst togas kazi mi toj sto go pisal toj tekst kako znael pred 15 veka pred BOG SAMIOT DA SLEZE NA ZEMJATA deka univerzumot se siri ?
Satanizmot postoi od vremeto na Kain samo ne bil togas institucionaliziran i zakonit kako deneska sto e.Togas bil nelegalen a sega e.
Nemozes toa da go razbers...posto ti site tvoi odgovori gi baziras vrz blibjiata i imagiraren lik! Biblijata ne priznava drugi religii...taka da uste na start si ogranicen.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Абе ајде шо кажа?! Цитатот дека небесата биле распослани како шатор, за тебе е доказ дека во библијата пишувало за универзум што се шири! :pos:
Dali e kako sator,kako tenda,kako cador,kako nastresnica,kako satorsko krilo,kako najlonska kabanica toa voopsto ne e vazno.VAZNO E DEKA TOA E NAPISANO PRED POVEKE OD 2000 GODINI PRED ''NAUKATA'' TOA DA GO OTKRIE.CAO ISPISIMUS,NISAM ODAVDE :D[DOUBLEPOST=1436976004][/DOUBLEPOST]
Nemozes toa da go razbers...posto ti site tvoi odgovori gi baziras vrz blibjiata i imagiraren lik! Biblijata ne priznava drugi religii...taka da uste na start si ogranicen.
Jas ne te prasav da mi objasnuvas tvoi filozofii tuku da mi dades odgovor na toa sto te prasav.Biblijata gi pocituva site religii no ne gi priznava bidejki taka bi se pobila samata sebe koja veli deka Bog - Jehova e Edinstveniot Vecen i Semoken Bog.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Dali e kako sator,kako tenda,kako cador,kako nastresnica,kako satorsko krilo,kako najlonska kabanica toa voopsto ne e vazno.VAZNO E DEKA TOA E NAPISANO PRED POVEKE OD 2000 GODINI PRED ''NAUKATA'' TOA DA GO OTKRIE.CAO ISPISIMUS,NISAM ODAVDE :D
Он ги распослал небесата како танко платно и ги распнал како шатор за живеење. Исаија 40:22

Komparacija sto ja pravis e poveke od smesna! Kade tuka e spomnat univerzumot?

Jas ne te prasav da mi objasnuvas tvoi filozofii tuku da mi dades odgovor na toa sto te prasav.Biblijata gi pocituva site religii no ne gi priznava bidejki taka bi se pobila samata sebe koja veli deka Bog - Jehova e Edinstveniot Vecen i Semoken Bog.
Znaci me prasuvas nesto pritoa potencijracki deka nema da go prifatish odgovorot= dzabe diskusija.

Последно уредено:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Он ги распослал небесата како танко платно и ги распнал како шатор за живеење. Исаија 40:22

Komparacija sto ja pravis e poveke od smensa! Kade tuka e spomnat univerzumot?

Znaci me prasuvas nesto pritoa potencijracki deka nema da go prifatish odgovorot= dzabe diskusija.
Citaj gi drugite citati,ne samo eden i odma samo vie ste vo pravo.

Ti poveli objasni mi,ostavi da odlucam jas dali toa ke go prifatam ili ne.Ajde poveli..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Citaj gi drugite citati,ne samo eden i odma samo vie ste vo pravo.

Ti poveli objasni mi,ostavi da odlucam jas dali toa ke go prifatam ili ne.Ajde poveli..
Ne te razbiram sto da ti objasnam? Kako nekoj pred 15 BC znael za univerzumot pred tvot bog da dojde i da kaze
Он ги распослал небесатакако танко платно и ги распнал како шатор за живеење. Исаија 40:22
Eve poveli citaj!
https://archive.org/stream/BrahmandaPurana/BrahmandaPuI_djvu.txt

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Самото постоење е доказ дека Бог постои. Се наоколу докажува дека Бог постои. Но Бог ја прикрил самоочигледноста на своето постоење и ја оставил очигледноста. Се додека нешто не е очигледно секогаш ќе може да се постави скептично прашање. И кога ќе биде одговорено прашањето бидејќи ќе недостасува нешто поради несамоочигледноста ќе има ново потпрашање.
Ако сакаш да доживееш недвосмислено и да немаш никаков сомнеж, дури и да ти биде срам да се прашаш дали Бог постои, прашај си го срцето. Копај во длабочина се додека не дојдеш до срцето и вистинското твое сакање и тоа не очигледно туку самоочигледно внатре ќе ја откриеш светоста.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Dali e kako sator,kako tenda,kako cador,kako nastresnica,kako satorsko krilo,kako najlonska kabanica toa voopsto ne e vazno.VAZNO E DEKA TOA E NAPISANO PRED POVEKE OD 2000 GODINI PRED ''NAUKATA'' TOA DA GO OTKRIE.CAO ISPISIMUS,NISAM ODAVDE :D
Ниси ти одавде одамна, јасно е тоа ко ден. Колку треба да си отиден со паметот за тоа да го поврзеш со научна теорија која тврди дека универзумот се шири?! Се што таму пишува е дека бог го распостелил небото над земјата како шатор! За секој што ќе погледне кон небото тоа изгледа како свера што ја обвиткува земјата, истото е напишано и во библијата! Никаде нема дека небото постојано се шири, туку дека било распостелено (минато свршено време).

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ne te razbiram sto da ti objasnam? Kako nekoj pred 15 BC znael za univerzumot pred tvot bog da dojde i da kaze
Он ги распослал небесатакако танко платно и ги распнал како шатор за живеење. Исаија 40:22
Eve poveli citaj!
https://archive.org/stream/BrahmandaPurana/BrahmandaPuI_djvu.txt
Abe daj ti objasni na makedonski kratko.. treba sega da citam ova se za 3,4 recenici..[DOUBLEPOST=1436978520][/DOUBLEPOST]
Ниси ти одавде одамна, јасно е тоа ко ден. Колку треба да си отиден со паметот за тоа да го поврзеш со научна теорија која тврди дека универзумот се шири?! Се што таму пишува е дека бог го распостелил небото над земјата како шатор! За секој што ќе погледне кон небото тоа изгледа како свера што ја обвиткува земјата, истото е напишано и во библијата! Никаде нема дека небото постојано се шири, туку дека било распостелено (минато свршено време).
Hahahahahahahahhaha dobar si :D Zosto ne gi procita drugite citati tuku samo eden citas i sega se fati zosto pisuvalo kako sator :D ah be ispisimus :D

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.339
Поени од реакции
21.689
Pod NIE se misli na Sinot(Gospod Isus Hristos) i Svetiot Duh vo preden plan + duhovnite bitija kako Angelite.
Pa sto ako ima voda na mars ? Ima organski materii i na edna od mesecinite na Saturn pa toa znaci deka Saturn ke bide naselen so lugje za milijarda godini ? ili mars so iljadnici pati pogolema radijacija od normalata ?
Како успеа да го сфатиш наопаку тоа со Марс, жити Госпо!?
На абортирано шимпанзо со даунов синдром да му објаснував, побрзо ќе ме разбереше. Но, јебига, тоа е кога секое шимпанзо има пристап до компјутер и форум. :icon_lol:

А овој Синот, од која мајка е? Која му е жена на Госпо?
Нели откако Госпо го направил светот, после 4000 години ја напумпал госпожа Марија и така се родил малиот Исус? Или две мајки имал? Бем му сто мајки ја.

И од каде сега ангелите дел од Светото Тројство? Нели Господ-Отецот, Исус Христос и Светиот дух се Светото Тројство? Господ-Отецот и Светиот дух, нели е едно исто ова, или се работи за шизофренија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Leci se,seriozno ti zboram.Prvo zapna deka treba zivotni da se krstat,posle zapadnuvase edno vreme deka ne te krstat ako ne platis pa te tresnav od zemja i sam kaza deka ne si vo pravo.Sega se fati za zverovi.Ova sto ti pisuvas ne go zborat ni onie so Daunov sindrom.. idi ozbilno pobaraj strucna pomos... ima nadez i za tebe...
А зошто на пример тигрови и лавови и ајкули не почитуваат заповед божја дека човекот им е господар? На пример имаше еден случај во втора светска војна кога преживеани морнари од брод беа изедени од ајкули, десетици можеби стотина. Како така се осмелија да јадат свои господари? Зошто не важат повеже зборовите на Бог? Оти не го фермаат веќе? Шо се има случено за речта божја да нема никакво значение и то од обични зверови?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Како успеа да го сфатиш наопаку тоа со Марс, жити Госпо!?
На абортирано шимпанзо со даунов синдром да му објаснував, побрзо ќе ме разбереше. Но, јебига, тоа е кога секое шимпанзо има пристап до компјутер и форум. :icon_lol:

А овој Синот, од која мајка е? Која му е жена на Госпо?
Нели откако Госпо го направил светот, после 4000 години ја напумпал госпожа Марија и така се родил малиот Исус? Или две мајки имал? Бем му сто мајки ја.

И од каде сега ангелите дел од Светото Тројство? Нели Господ-Отецот, Исус Христос и Светиот дух се Светото Тројство? Господ-Отецот и Светиот дух, нели е едно исто ова, или се работи за шизофренија?
Jas pisav deka se odnesuva na Svetoto Trojstvo vo preden plan pa posle na Angelite bidejki i tie se sozdadeni spored Bog.Ajde sega legni da spies.[DOUBLEPOST=1436983959][/DOUBLEPOST]
А зошто на пример тигрови и лавови и ајкули не почитуваат заповед божја дека човекот им е господар? На пример имаше еден случај во втора светска војна кога преживеани морнари од брод беа изедени од ајкули, десетици можеби стотина. Како така се осмелија да јадат свои господари? Зошто не важат повеже зборовите на Бог? Оти не го фермаат веќе? Шо се има случено за речта божја да нема никакво значение и то од обични зверови?
Ti si tezok slucaj. HAHAHAHAAHAHAHAHAHAH :ROFLMAO:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ti si tezok slucaj. HAHAHAHAAHAHAHAHAHAH :ROFLMAO:
Jac те прашувам за конкретен случај дека во библијата е запишано дека госпот му даде на човек да е господар на сите животни и на зверови но зверовите го напаѓаат убиваат и јадат човекот, значи утнал работата дедо боже, се зафркнал и тука, не му упалил зборот

Kajgana Shop

На врв Bottom