- Член од
- 16 декември 2008
- Мислења
- 391
- Поени од реакции
- 125
Премногу мислите на болеста, ама премногу. И јас го истото правев, затоа знам. Прво нешто кога ви ги дале лекарствата сте го прочитале упатството и после тоа одма ги имате ако не сите, барем некои од несаканите ефекти на лекот. Кога ке прочитате нешто на нет, а че прочитате оти секојдневно барате за тоа, веднаш или се пронаоѓате или по некое време ви се појавуа и вас, и така барајки за да си помогнете, всушност си одмагате. Кога ке слушнете нешто што не ви се допага, макар и на улица од другата страна и тоа, веднаш размислувате, да и јас тоа го направив, леле како сум можел или дали тоа и вие така правите, па како вие можете така, па колку ли глупо изгедате вие кога го правите тоа и сл. веднаш се пронаогате ... и сето тоа ви е пласебо ефект.... а не сте ни свесни колку е едноставно - престанете со сето тоа. Слушајте некој кој поминал низ сето тоа, за да си олесните. Само прекинете да читате глупости и прекинете во се и сешто да ја мешате анксиозноста. Едноставно сватете ја оваа состојба вака: Тоа е нешто кое дошло и кое ќе си отиде. Кога ? Не е битно. Таа ќе си реши. Додека да си отиде не си го губете времето со неа, наместо тоа фокусирајте се на побитни работи во животот. Поздрав и со лесно.[DOUBLEPOST=1436835929][/DOUBLEPOST]
p.s. Ако ја пребродев јас анксиозноста, ке ја пребродете и вие, не сум ни јас ништо повеќе, нити помалку од вас.Премногу мислите на болеста, ама премногу. И јас го истото правев, затоа знам. Прво нешто кога ви ги дале лекарствата сте го прочитале упатството и после тоа одма ги имате ако не сите, барем некои од несаканите ефекти на лекот. Кога ке прочитате нешто на нет, а че прочитате оти секојдневно барате за тоа, веднаш или се пронаоѓате или по некое време ви се појавуа и вас, и така барајки за да си помогнете, всушност си одмагате. Кога ке слушнете нешто што не ви се допага, макар и на улица од другата страна и тоа, веднаш размислувате, да и јас тоа го направив, леле како сум можел или дали тоа и вие така правите, па како вие можете така, па колку ли глупо изгедате вие кога го правите тоа и сл. веднаш се пронаогате ... и сето тоа ви е пласебо ефект.... а не сте ни свесни колку е едноставно - престанете со сето тоа. Слушајте некој кој поминал низ сето тоа, за да си олесните. Само прекинете да читате глупости и прекинете во се и сешто да ја мешате анксиозноста. Едноставно сватете ја оваа состојба вака: Тоа е нешто кое дошло и кое ќе си отиде. Кога ? Не е битно. Таа ќе си реши. Додека да си отиде не си го губете времето со неа, наместо тоа фокусирајте се на побитни работи во животот. Поздрав и со лесно.