Мигрантите низ Македонија

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ќе им се придружат, ако дојде до тоа. Не верувам, дека има барем некој со акал, да го споре тоа.
Но се надевам дек анема ништо да дојде, но како што идат мигрантиве, така идат и запушени во мозокот. Што ќе правиме ние тогаш?

Член од
12 јули 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ќе им се придружат, ако дојде до тоа. Не верувам, дека има барем некој со акал, да го споре тоа.
Но се надевам дек анема ништо да дојде, но како што идат мигрантиве, така идат и запушени во мозокот. Што ќе правиме ние тогаш?
mesto amin ke vikame alah akbar

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Престанав кога стигнав до македонските соросоиди...
Зарем името и презимето од насловот не те предомислија да ја избегнеш статијата? :D
Додуша мене од целиот наслов ми се приповраќа, не па да го отворам линкот...

C

cige

Гостин
Имајте на ум дека овие од Косово и Босна не одат нагоре. Каква Германија, каква Холандија. До Егејско море ги носат со бродови нагоре сами. Ќе тече крв на Балканот за брзо време.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Ова се снимки од Дебреценбен, Унгарија, гратче во кое има бегалски камп. Језа ме фаќа кога ќе помислам дека буквално сите овие луѓе поминале низ Македонија. Интересно е што нема жени и деца со бегалциве, колку што знам јас они би требало да бегаат први.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.327
Поени од реакции
8.846
Ова се снимки од Дебреценбен, Унгарија, гратче во кое има бегалски камп. Језа ме фаќа кога ќе помислам дека буквално сите овие луѓе поминале низ Македонија. Интересно е што нема жени и деца со бегалциве, колку што знам јас они би требало да бегаат први.
Доктори и инженери се ова. :kafence:

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
А уште повеќе језа ме фаќа, како ние ги сожалуваме нив, Одредени организации се јавуваат за малтетирање.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
А уште повеќе језа ме фаќа, како ние ги сожалуваме нив, Одредени организации се јавуваат за малтетирање.
Види, не е убаво да правиш пари врз туѓата лоша судбина. Повеќето од бегалците се луѓе кои бегаат од војни и страдања. Меѓутоа не мал дел од нив се војска на Исламската држава. Како што може да се слушне на првото видео, луѓево викаат „алаху акбар“.

Ми се чини дека се додека Европа(Унгарија) ги прима, и додека нашата територија е транзит и тие нема да се задржуваат кај нас. Но во оној момент кога Унгарија ќе ја изгради оградата на границата со Србија, тука веќе ќе настане проблем на Балканот, поточно во Србија, Македонија и Грција. Бидејќи исламистичкото движење има одлична база кај одредени структури во регионот (Македонија, Косово, Босна, Албанија, Јужна Србија), овие луѓе би биле идеално топовско месо за создавање на Балканскиот калифат.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Епа дај и ние да направиме ѕид на границата на Грчка? Или ние не смееме, одма Европа ќе скокне. Типично дволична ЕУ. Тогаш ние ќе бегаме, но каде, Бугарија.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.327
Поени од реакции
8.846
Пред малку Сител имаа прилог и директно известување од Гевгелија за имигрантската криза во Македонија и Европа. Известувањето за ситуацијата со имигрантите во Европа им беше преземено од euronews.

Значи, според euronews, моментално има 40.000 имигранти кои чекаат во Италија и Грција. За релокацијата на имигрантите најмногу се очекува да примат Германија и Франција кои вкупно ќе преземат околу 20.000 имигранти. Шпанија ќе прими 4000, Полска 2000, а Чешка 1500 имигранти. Данска, Бугарија и Британја одбиле да примаат имигранти.

Во Македонија, се до овој момент (17.07) се издадени 13.000 потврди на можни баратели на азил. Скоро гледав и една емисија на 24Вести, гостин беше Иво Котевски и тој говореши за официјални бројки од имигрантската криза (ако некој ја најде емисијата, нека ја постира). Ги следам и останатите медиуми и групи за помош на имигрантите. Покрај "хуманитарците" како Ј.Реџепи кои имаат практичен интерес Македонија и Европа да се полнат со муслимани, гледам дека и многу Македонци (најверојатно широкогради граѓани на светот) помагаат околу имигрантите. Да сакаш да ти се доселат овие луѓе во земјата во која живееш е да си ја бараш бељата со сила...

Јас само се надевам дека сега откако заврши политичката криза во Македонија ќе се стави крај на ова лудило.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.599
Ми се плаче еј кој терор им го прават кај нас луѓе се збогатија од нив еве да кажам цивилизирани земји ко Британија и Унгарија одма решија да не ги примаат ич ептен се хумани.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Србија ја затвори границата за влез (наводно поради немање место во бегалскиот камп), Унгарија крена кинески ѕид на границата, јужната граница исто како да е отворена за нив... и пак кај нас заглавија.Добро, сепак сме најјаката економија во светот, ако ние не ги помагаме, кој?
https://www.youtube.com/watch?t=73&v=ZzjR3eHiHnI

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom