Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ама тоа е и до навивачите повеќе отколку до клубот. Сепак циганаана се Шпанците, многу поинаков менталитет.

Во што се разликува заминувањето на Касиљас од заминувањето на Фердинанд?

Двајцата ја загубија формата, но и покрај тоа играа во првиот тим големи минути, Касиљас неспоредливо поголеми, јер е голман.

Уствари еве бе, не мора тоа, туку случај од вчера. Швајни! Што е разликата? Зошто тоа не е мизерно, а ова од Касиљас е мизерно? Швајни беше испратен на некаков начин? Не, истиот со Касиљас.

Плус, Швајни замина за Манчестер факинг Јунајтед еј, клуб од прва класа. Погорнине двајца заминаа во помали клубови. Шо ви е форава со двоен аршин муабетиве ко дете од Чегране? Ако Реал направил неизбријливи грешки порано, тоа автоматски не го прави и ова со Касиљас грешка.

Извинете за офтопик, ама не можев да оддолеам на глупиве муабети левел Филе. Иначе дојдов да видам дали има нешто повеќе за Бејл и 70 милиони + Де Геа. Очигледно лоша шпекулација, за жал.
Па види, има една огромна разлика меѓу Касиљас и Рио. Првиот е дете на Реал, вториот дојде во Јунајтед како изграден играч. :) Не дека тоа значи оти ние треба помалце да го поштуваме Рио, таман работа човекот е жива легенда, но Касиљас и Раул се легенди од размери на Сколс, Гигс и Гери, а Фердинанд е нешто како Рамос кај вас на пример.

Факт е дека Реал знае да ја заебе работата со легендите. Според мене пред се поради тоа што се машина за пари и бидејќи терат некоја традиција на купување на најактуелното. Години наназад мора да купат еден од најактуелните фудбалери, и нормално после "живеат" од промоции, презентации, со тоа се лажат навивачите па и дресовите одат како алва и секое лето истото. :) И нормално тука со тек на време се губи место за играчите кои влегуваат во години, за да може да носи Роналдо седмица мора да замине Раул, за да брани Де Геа мора да бега Касиљас. :)

Ама да бидеме реални, шо направи лошо Реал со Касиљас?
Yes дека е легенда на клубот, ама кога не заслужува да брани, не заслужува. Главата ја ставам дека Лопез и Навас беа во подобра форма и заслужија да бранат пред него, тоа го кажаа и тренерите на голмани и на Мурињо и на Анчелоти, ама ради 'мир у куќа' чичо Перез го стави прв голман.
И сигурен сум дека него избркале, туку му кажале ќе го донесеме Де Геа и двајцата ќе се борите за прв голман па кој заслужи тој ќе брани. Он сигурно сакал загарантиран првотимски статус и затоа си замина.
Специфична е и позицијата, да, ама како можеше годинава Чави да биде замена и да си седи мирен, а исто е легенда како Икер, и си отиде како легенда..?
Според мене требаше лани кога освоија ЛШ да си оди некаде у Америка или послба лига и сите ќе беа задоволни, а не вака после многу лоша сезона и у факинг Порто бе...

П.С. Тука начекав дискусија затоа и пишав, ако смета префрлете во некоја друга тема.

Како не бев модератор, не би начекал дискусија у скоро време.Како да ти кажам не иде бибер у секое јадење .

Ама да бидеме реални, шо направи лошо Реал со Касиљас?
Yes дека е легенда на клубот, ама кога не заслужува да брани, не заслужува. Главата ја ставам дека Лопез и Навас беа во подобра форма и заслужија да бранат пред него, тоа го кажаа и тренерите на голмани и на Мурињо и на Анчелоти, ама ради 'мир у куќа' чичо Перез го стави прв голман.
И сигурен сум дека него избркале, туку му кажале ќе го донесеме Де Геа и двајцата ќе се борите за прв голман па кој заслужи тој ќе брани. Он сигурно сакал загарантиран првотимски статус и затоа си замина.
Специфична е и позицијата, да, ама како можеше годинава Чави да биде замена и да си седи мирен, а исто е легенда како Икер, и си отиде како легенда..?
Според мене требаше лани кога освоија ЛШ да си оди некаде у Америка или послба лига и сите ќе беа задоволни, а не вака после многу лоша сезона и у факинг Порто бе...

П.С. Тука начекав дискусија затоа и пишав, ако смета префрлете во некоја друга тема.
И јас се слагам со тебе, самиот Касиљас си кажа дека Де Геа ќе го пензионира, пишав и во фан клуб Реал, нема право да се лути :D

не е битно де, фудбалски муабети, се` исто кај се водат.

Ама тоа е и до навивачите повеќе отколку до клубот. Сепак циганаана се Шпанците, многу поинаков менталитет.
штета што само еднаш можам да лајкнам едно исто мислење :(

И јас се слагам со тебе, самиот Касиљас си кажа дека Де Геа ќе го пензионира, пишав и во фан клуб Реал, нема право да се лути :D

не е битно де, фудбалски муабети, се` исто кај се водат.

Перез им го ебе тимот за сите пари.Го растури тимот што победува, го утепа тренерот што победува и ја утепа последната легенда на Реал.Нема везе не го сакам модерниов фудбал , не го сакам бизнисов и не можам да ја поднесам незахвалноста и на управата и на играчите.Во ситуацијва покрив е Перез отколку Касиљас и тоа е тоа.Сакаш да ми кажеш дека Касиљас не бранеше убаво кога го седна Мурињо на клупа ?

Реал од секогаш бил лигав клуб , али никогаш во историјата не се понашал со легендите како што се понаша сега.Тоа е факт.Секое лето има незадоволни, секое лето некој си крева фама за поголема плата.Што говори тоа за клубот ? Дека никој не е задоволен ако не зима огромни пари така ? Па тоа значи дека утре Вардар да им даде толку пари они ќе играат у Вардар.Е тоа ме нервира мене и кај Реал и кај сите тимови со ваква политика.А уште појако е што и самите фанови еј ало си викаат голем кур си отиде Касиљас слаб беше.Абе најслаб да биде нема да сакам да си отиде ќе му го испушам да остане кога ќе видам дека другите 10 души не се замараат.Затоа Барса колку и да се одвратни имаат сто пати боље однос како клуб и сиве овие работи

Перез им го ебе тимот за сите пари.Го растури тимот што победува, го утепа тренерот што победува и ја утепа последната легенда на Реал.Нема везе не го сакам модерниов фудбал , не го сакам бизнисов и не можам да ја поднесам незахвалноста и на управата и на играчите.Во ситуацијва покрив е Перез отколку Касиљас и тоа е тоа.Сакаш да ми кажеш дека Касиљас не бранеше убаво кога го седна Мурињо на клупа ?

Реал од секогаш бил лигав клуб , али никогаш во историјата не се понашал со легендите како што се понаша сега.Тоа е факт.Секое лето има незадоволни, секое лето некој си крева фама за поголема плата.Што говори тоа за клубот ? Дека никој не е задоволен ако не зима огромни пари така ? Па тоа значи дека утре Вардар да им даде толку пари они ќе играат у Вардар.Е тоа ме нервира мене и кај Реал и кај сите тимови со ваква политика.А уште појако е што и самите фанови еј ало си викаат голем кур си отиде Касиљас слаб беше.Абе најслаб да биде нема да сакам да си отиде ќе му го испушам да остане кога ќе видам дека другите 10 души не се замараат.Затоа Барса колку и да се одвратни имаат сто пати боље однос како клуб и сиве овие работи
А ти шо сакаш да кажеш, дека Мурињо од инат го седна? Незнам колку си прател таа год фудбал, поточно Реал, ама Лопез буквално ги спаси на многу утакмици. Перфекно избрани.
Да беше легенда Касиљас ќе си траеше и ќе си се бореше со Де Геа за прв голман, а не вака.
А за тоа дека Реал има лош однос спрема играчите, да, ама у случајов спрема Касиљас мислам дека се во право.

А ти шо сакаш да кажеш, дека Мурињо од инат го седна? Незнам колку си прател таа год фудбал, поточно Реал, ама Лопез буквално ги спаси на многу утакмици. Перфекно избрани.
Да беше легенда Касиљас ќе си траеше и ќе си се бореше со Де Геа за прв голман, а не вака.
А за тоа дека Реал има лош однос спрема играчите, да, ама у случајов спрема Касиљас мислам дека се во право.

Мене да ме свират навивачи што сум им донел бог знае колку трофеи и да немаат трпение да се вратам у форма ?Па не у Порто , у Барса резервен голман ќе потпишам за без пари.

Мене да ме свират навивачи што сум им донел бог знае колку трофеи и да немаат трпение да се вратам у форма ?Па не у Порто , у Барса резервен голман ќе потпишам за без пари.
У право си за навивачите, ама.тука не е крива управата или тренерот. Тренерот едноставно решава кој ќе биде прв голман. Нема тука легенди, титули итн, итн.. Кој е подобар, тој ќе брани. Е сега ако си човек на место ќе се бориш до крај и ќе докажеш дека си боље, а не како пичка да бараш првотимски статус ако не ќе си одам. Епа нема така.

У право си за навивачите, ама.тука не е крива управата или тренерот. Тренерот едноставно решава кој ќе биде прв голман. Нема тука легенди, титули итн, итн.. Кој е подобар, тој ќе брани. Е сега ако си човек на место ќе се бориш до крај и ќе докажеш дека си боље, а не како пичка да бараш првотимски статус ако не ќе си одам. Епа нема така.

Ало бе пола тим плачеше дека ќе си иде ако не им дадат плата нормален ли си што збориш ? Го избрка тренерот што им донесе титула у ЛШ ? Го продаде МВП на ЛШ ? И Касиљас е крив што не бил у форма кога бранел ? Левата страна на Реал ради Марсело е поотворена од пичката на Тори Блек.И се тоа паѓа во вода зошто Икер не бил во форма ? Не ме дупи жити се

Дај интервју каде го кажал тоа? Такво нешто бар до сега никаде не начекав, баш напротив рече ко во стил неговото место и во Шпанија и во Реал е резервирано за Де Геа. Фактички тој е неговиот наследник. Бар јас така сватив.

Ама вие не сте ми јасни, зашо си оди? Зашо не се бори за место у прв тим? Сигурно чичо не го брка намерно чим ќе му ја дава платата у Порто. Ако вика дека Де Геа е негов наследник, зашо не се откаже од репрезентација?
На Касиљас треба да му е јасно дека моментално не е во топ голмани, а ако сака да биде треба да го испоти гзенцето и да се докаже, па тогаш ќе брани.. Он сака загарантирано место без конкуренција, е кај го има тоа?
И Чави има се освоено ако е за тоа и има донесено многу титули на Барса и Шпанија, ама дојде Раќитич и му го зеде местото, пошо е подобар.
Пак ќе кажам, во право си дека управата не им е на место, прават катасрофални грешки, и Реал му е бизнис на чичо, ама случајов со Касиљас не е така.. Се гледа дека Касиљас сам си е крив за ова.

Па види, има една огромна разлика меѓу Касиљас и Рио. Првиот е дете на Реал, вториот дојде во Јунајтед како изграден играч. :) Не дека тоа значи оти ние треба помалце да го поштуваме Рио, таман работа човекот е жива легенда, но Касиљас и Раул се легенди од размери на Сколс, Гигс и Гери, а Фердинанд е нешто како Рамос кај вас на пример.

Факт е дека Реал знае да ја заебе работата со легендите. Според мене пред се поради тоа што се машина за пари и бидејќи терат некоја традиција на купување на најактуелното. Години наназад мора да купат еден од најактуелните фудбалери, и нормално после "живеат" од промоции, презентации, со тоа се лажат навивачите па и дресовите одат како алва и секое лето истото. :) И нормално тука со тек на време се губи место за играчите кои влегуваат во години, за да може да носи Роналдо седмица мора да замине Раул, за да брани Де Геа мора да бега Касиљас. :)

Абе има разлика, ама не е толку значајна и двајцата се на ниво на легенди на клубот. Секој сака во клубот да има свој Сколс, Гигс, Занети, Малдини, Инзаги... ама сите овие прифатија да бидат и последен избор во тимот, а пола од нив кинеа и на 35 години. Зидан е далеку од Икер во поглед на стажот, ама се пензионираше во Реал, знаеш зашто, дека е најбиљи свих времена и дека делеше лекции до пензионирање.

Чех има играчки, значи играчки, не сентиментални заслуги за Челзи не многу помалку од Икер за Реал. Со него освоија многу титули, беше доминантен, исто и он бранеше во за него слаба форма. Дур не дојде друг помлад наследник, една сезона преседе на клупа и сеа ко цар си замина, за тоа немаше толкава помпа ко за Икер нели.

Дресови и комерцијала немаат никаква врска со случајот на Касиљас. Де Геа сигурно нема да ги ндмине бројките на дресови кои ги имал Касиљас. Нека ви биде јасно дека ако Касиљас бранеше у ненормална форма уште, немаше да има ни минимални шанси за заминување од Реал.

Касиљас бранеш во бледа форма неколку години. Тоа му беше простено ради минатиот труд, а и немавме јасна претстава во каква форма е, затоа што немаше достојна конкуренција на клупата. Правеше грешки ама викавме „Тоа е Икер, простено е.“ Се повреди па дојде Лопез. Видовме дека можело и подобро од тоа што го прави Икер. Овој се намурти што веќе не му беше сигурно местото и наместо да се бори за него почна да кенка, му се наместија картите да го обвинува Мурињо итн.

Он голманската класа никад не ја изгубил, ама ја запушти формата. Тој пак би можел да ја врати, ама очигледно не се трудеше. Не збориме според бабини муабети туку според видеа на тренинг и изјави од тренерите на голманите.

На крај самиот увиде дека таа бареира на светец попушта и дека не може да се носи со притисокот. Ваљда се откажа од борба против конкурентен голман за првотимско место а од друга страна не му се седеше на клупа. А Де Геа е шанса која Реал не може да ја пропушти, затоа што ако има наследник кој може да влезе у ракавиците на Касиљас тоа е токму Давид, беше јасно уште по првата негова сезона у Атлетико дека он е идниот шпански а апропо и бр.1 голман на Реал/Барса.

Реал има мизерен однос кон играчите, тоа никој не го негира, напротив. Ама поентат ми е дека со Касиљас, нема таков однос. Туку баш напротив, му беше угодувано за се што сакаше досеа.

Ти знаеш повеќе од мене сигурно, муабетот ми беше дека Икер не требаше никако да си замине од реал.Дали ќе биде втор голман дали ќе брани во куп само или што ти ја знам тоа требаше да се изгланца.Е тоа ми беше мене искрено, зошто јас како навивач на Јунајтед не можам да гледам како еден Швајнштагер си оди од Баерн,еден Икер од Реал.Значи ако за Нани ме боли 200 пати за овие ме боли 185.Ти не си свесен колку сум среќен што еден Гигс,Сколс се пензионираа во Јунајтед.Јас гарантирам дека Гигс да влезе сега ќе го акне Јанг од земја.И тврдам жими се дека Касиљас е уште врвен голман и дека можеше да се најде начин некако да се врати у стара форма зошто сепак класа голманите имаат слаба сезона две ама никогаш не паѓаат како што паѓаат другите играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom