- Член од
- 8 јуни 2015
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 59
Али затоа имат потреба да дремат на форум религија, и да се убедуваат самите себе дека се во право.Луѓето кои не веруваат во бог/богови немаат потреба да докажуваат дека не постои бог.
И која негација да ја потврдиме?... кај нас нема негација, кај нас има само потврда, а тоа е дека Бог постои.
Значи, да резонираме, вие сте тие што велите дека нема Бог, значи дека требе и да докажете.
Еве Доналтчо ти рекол 2+2=5, ти ако имаш абер од математика можеш да го негираш лесно ова и да му докажеш дека 2+2=4.
Повели поби го моето тврдење дека Бог постои.
Ако не си способен тоа да го направиш, јас лесно ќе ти докажам дека 2+2=5[DOUBLEPOST=1436618390][/DOUBLEPOST]
Еве јас тврдам дека постои љубов.Немањето доказ дека нешто е неточно, не го прави истото автоматски точно, исто како што "немањето доказ" дека нешто непостои, не го прави истото постоечко.
Должноста да докаже е секогаш на оној што изнесува тврдење, не на оној што се сомнева во истото. Ова не е само филозовски адекватен механизам, туку е подеднакво валиден и прифатен и во правосудниот систем во речиси сите земји.
И сега ти ќе ми тражеш ли доказ да ти докажам дека постои?
Или секоја будала може да дојде и да напише дека љубовта не постои, и нема потреба да докажува затоа што негација не се докажува, и јас требе да му докажувам за да го потврдам моето мислење?
Можеби е малку сложена реченицава за вас атеистиве, али јас мислам дека барем ти имаш капацитет да ја разбереш.[DOUBLEPOST=1436618604][/DOUBLEPOST]
Оди на психијатар, сигурно ќе те прати во Бардовци.Ја сум сантеријанец. Верувам во постоењето на духови наречени „оришa“. Секојдневно жртвувам различни животни за да ги задоволам поривите и гладот на овие духови затоа што тие се аспект од Олодумаре.
Исто така што е чудно, повремено комуницирам со битие кое се претставува како мојот личен бог „Артората“. Он има две глави и 30 нозе. Артората ми кажува дека духовите не постојат и дека се продукт на мојата богата имагинација додека пак он самиот по себе е вистината.
Во што да верувам, во Олдумаре и неговите аспекти духови ориша или во Артората?
Кои се доказите дека ориша не постојат? Дека Артората не постои?
Како да знам што е вистина, а што не?
Ај сега стави ми негативни.
Последно уредено: