- Член од
- 8 јуни 2015
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 59
Али затоа имат потреба да дремат на форум религија, и да се убедуваат самите себе дека се во право.Луѓето кои не веруваат во бог/богови немаат потреба да докажуваат дека не постои бог.
И која негација да ја потврдиме?... кај нас нема негација, кај нас има само потврда, а тоа е дека Бог постои.
Значи, да резонираме, вие сте тие што велите дека нема Бог, значи дека требе и да докажете.
Еве Доналтчо ти рекол 2+2=5, ти ако имаш абер од математика можеш да го негираш лесно ова и да му докажеш дека 2+2=4.
Повели поби го моето тврдење дека Бог постои.
Ако не си способен тоа да го направиш, јас лесно ќе ти докажам дека 2+2=5[DOUBLEPOST=1436618390][/DOUBLEPOST]
Немањето доказ дека нешто е неточно, не го прави истото автоматски точно, исто како што "немањето доказ" дека нешто непостои, не го прави истото постоечко.
Должноста да докаже е секогаш на оној што изнесува тврдење, не на оној што се сомнева во истото. Ова не е само филозовски адекватен механизам, туку е подеднакво валиден и прифатен и во правосудниот систем во речиси сите земји.
Еве јас тврдам дека постои љубов.
И сега ти ќе ми тражеш ли доказ да ти докажам дека постои?
Или секоја будала може да дојде и да напише дека љубовта не постои, и нема потреба да докажува затоа што негација не се докажува, и јас требе да му докажувам за да го потврдам моето мислење?
Можеби е малку сложена реченицава за вас атеистиве, али јас мислам дека барем ти имаш капацитет да ја разбереш.[DOUBLEPOST=1436618604][/DOUBLEPOST]
Оди на психијатар, сигурно ќе те прати во Бардовци.Ја сум сантеријанец. Верувам во постоењето на духови наречени „оришa“. Секојдневно жртвувам различни животни за да ги задоволам поривите и гладот на овие духови затоа што тие се аспект од Олодумаре.
Исто така што е чудно, повремено комуницирам со битие кое се претставува како мојот личен бог „Артората“. Он има две глави и 30 нозе. Артората ми кажува дека духовите не постојат и дека се продукт на мојата богата имагинација додека пак он самиот по себе е вистината.
Во што да верувам, во Олдумаре и неговите аспекти духови ориша или во Артората?
Кои се доказите дека ориша не постојат? Дека Артората не постои?
Како да знам што е вистина, а што не?
Ај сега стави ми негативни.

Последно уредено: 

Второ, атеисти дремат на Религија, затоа што не им треба дискусија по прашање за кое сите се согласуваат. Верниците се тие кои ги напаѓаат поради нивното "неверување" и верниците од различни религии се расправаат чиј бог е вистински, а чиј лажен. Ајде едно лесно логичко прашање. Кој треба да докаже нешто: оној кој тврди дека нешто постои и ги напаѓа другите кои не веруваат, или оној кој не се замара со богови и сл и баш го боли во што веруваат другите? Повторно ќе ти кажам. Ич не ми е гајле дали тој твој (или било кој) бог постои. Можеш да го сфатиш ова? Ако постои, браво за вас кои верувате во него. Ако не постои, слободно продолжете да се лажете. Само не ги напаѓајте другите кога ќе ви речат: Не замарајте веќе за религија и богови.
 Второ, атеисти дремат на Религија, затоа што не им треба дискусија по прашање за кое сите се согласуваат. Верниците се тие кои ги напаѓаат поради нивното "неверување" и верниците од различни религии се расправаат чиј бог е вистински, а чиј лажен. Ајде едно лесно логичко прашање. Кој треба да докаже нешто: оној кој тврди дека нешто постои и ги напаѓа другите кои не веруваат, или оној кој не се замара со богови и сл и баш го боли во што веруваат другите? Повторно ќе ти кажам. Ич не ми е гајле дали тој твој (или било кој) бог постои. Можеш да го сфатиш ова? Ако постои, браво за вас кои верувате во него. Ако не постои, слободно продолжете да се лажете. Само не ги напаѓајте другите кога ќе ви речат: Не замарајте веќе за религија и богови.