Ipsissimus
P.I.
Ако имаш кратка меморија, форумов има опција да ги меморира и зачувува мислењата, оди препрочитај ги, не се три, далеку повеќе се.Кои се аргументите?
Наведи ми 3 од нив, не појќе...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако имаш кратка меморија, форумов има опција да ги меморира и зачувува мислењата, оди препрочитај ги, не се три, далеку повеќе се.Кои се аргументите?
Наведи ми 3 од нив, не појќе...
@MIKI1 ќе можеш ли да дадеш одговори на следниве прашања:
1. Дали верата е индивидуална карактеристика за секоја човекова единка?
2. Од што зависи интензитетот на верата кај секој човек?
3. Кои услови се потребни и доволни за да се каже дека еден човек поседува вера?
4. Дали верата зависи од условте и начинот на живот наметнат од општествените прилики?
5. Дали верата има врска со генетско наследување?
Ако имаш кратка меморија, форумов има опција да ги меморира и зачувува мислењата, оди препрочитај ги, не се три, далеку повеќе се.
Факти.
Ефтини трикови за идиоти со коефициент на интелигенција колку скинат чевел.
OK toa ama tie teorrii nemaat vrska so bog...! Luj i Fran ne pravele exprerimteni i opiti da dokazat dali bog postoi ili ne.Taka da muabetov e topla voda.Subzero,ne se pravi Toso.. ne e profesijata na doktorite da go dokazuvaat Bog.Ima naucnici koi NAUCNO go dokazale Bog i ti gi pisav prosliot pat.
Za sto me prasuvas sega ne te razbiram ?
Toa e micko...ke menjame tema... pocna so detski muabeti! Ne se sekiraj ke pomine nedela ide (bakni raka,zejtin,hulahopki...etc)!Суб,
ај погледни го „цртаниот„ и ој легни си. Време е...
... pocna so detski muabeti!
Pa ne go dokazuvale Bog tuku ja pobivale Abiogenezata i ja pobile.So pobivanjeto na abiogenezata po avtomatizam e priznaen Bog i Luj Paster toa jasno go kazal ZIVOTO NASTANUVA SAMO OD ZIVO.[DOUBLEPOST=1436478060][/DOUBLEPOST]OK toa ama tie teorrii nemaat vrska so bog...! Luj i Fran ne pravele exprerimteni i opiti da dokazat dali bog postoi ili ne.Taka da muabetov e topla voda.
@MIKI1 Opet stara sema...Seckas ko izgrebana ploca i na prasanja so prasanje odgovoras...Treti den! Bekni nesto be...!
Toj sto ja izleci e pastor,a za papata,loso napisa.Nemoze papata da napravi cudo so ''blagoslov'' na Gospod Isus Hristos bidejki on ne blagoslovuva so cuda tuku ON E TOJ sto gi pravi bidejki On jasno veli ,,Bez mene nemozete nisto''.Znaci ne e papata nekoj volsebnik.Tocno deka i Satanata moze da pravi cuda pa duri i so bolesti da se ''lecat'' ama za slepilo ne sum bas informiran deka na toa moze da deluva.Znam za dusevni i psihicki bolesti,za maligni tumori i slicno ama za slepilo ne sum slusnal.No ako Satanata go napravi toa cudo,togas toj napravi delo so koe se proslavi Gospod Isus Hristos a ne on.Papite niz istorijata se pokazale deka poveke se voeni komandanti nego sluziteli na Bog,pa zatoa i e tesko da se odredi dali Papata moze ili ne.Jas ne sum katolik ama sea da etiketirame nekogo kako otpadnik mislam deka ne e dobro.. cuda moze da pravi sekoj ama takvi lugje se mnogu malce na planetava.Porano cudata bile sekojdnevie vo vremeto na Svetiite,sega vaka javno se rektost.Тој што наводно ја излечи девојката од слепило, како христијанин е? Дали ако на пример папата направи такво чудо е со благослов на Господ Исус Христос? Сите знаеме дека папата е отпадник од верата и дека е тој едниот рог што се спомнува кај пророкот данаил. Дали ова чудо беше со помош на светито дух направено? Ак осе отпадници од верата и не се православни христијани како можат да прават чудо во име на Госпдо Исус Христос.
Јас не гледам ништо лошо во тоа, затоа што науката отсекогаш ги одделувала најосновните феномени, а дури потоа ги проучува нивните взаемни дејства.Секако: настанот не може да биде откорнат од своето природно опкружување и вметнат во лабораториски услови, оти и лабораторисктие услови тогаш стануваат ново, неприродно опкружување за испитуваниот настан, но како веќе реков, тоа е редукционистички пристап кон испитувањето, а редуцирани ќе бидат и набљудувањето и увидот од тоа набљудување.
Не мислам дека е општ проблем, секој има право да остане игнорантен, без разлика дали се однесува за наука или религија. Кој како сака.Не е само „нивен„, туку е општ проблем, каде вер(б)ата и надежта се арчат на погрешно место.
Да, затоа што откако некој ќе наполни 18 години, се смета дека таа личност е доволно развиена да прави самостојно одлуки за својот живот. Затоа се прави разлика меѓу деца и возрасни луѓе.Значи, можеме да кажеме дека Пилатовското миење раце, во манирот„ Јас не сум крив, Вие мислете му ја„, е застапен и во медицината и во медиумите, така?
Значи за старателот да виси над 2-3 деца е многу работа, а телевизијата да внимава што ќе гледаат милиони деца не е? Телевизијата не е одговорна пред законот за децата, старателот е. Ако некој старател смета дека е многу работа да внимава што гледаат неговите деца (посебно со денешните опции за контролирање пристап до ТВ), тогаш таквата личност можеби не треба да биде старател.Ех, сега и старателот е крив што не си го арчел времето во „висење„ пред ТВ уредот со своите деца...
Испаѓа дека сите се криви, но соблазнителите се прави.
Ти имам и другпат кажано, зависи од самата средина, но во средина со потребните хемиски состојки (вода, јаглерод и некои минерали) и високи температури, веројатноста е 1.П.С:
Само не ми посочи која е математичко-статистичката веројатност за појава на живот во неживо опкружување.
Јас не гледам ништо лошо во тоа, затоа што науката отсекогаш ги одделувала најосновните феномени, а дури потоа ги проучува нивните взаемни дејства.
Не мислам дека е општ проблем, секој има право да остане игнорантен, без разлика дали се однесува за наука или религија. Кој како сака.
Да, затоа што откако некој ќе наполни 18 години, се смета дека таа личност е доволно развиена да прави самостојно одлуки за својот живот. Затоа се прави разлика меѓу деца и возрасни луѓе.
Значи за старателот да виси над 2-3 деца е многу работа, а телевизијата да внимава што ќе гледаат милиони деца не е? Телевизијата не е одговорна пред законот за децата, старателот е. Ако некој старател смета дека е многу работа да внимава што гледаат неговите деца (посебно со денешните опции за контролирање пристап до ТВ), тогаш таквата личност можеби не треба да биде старател.
Ти имам и другпат кажано, зависи од самата средина, но во средина со потребните хемиски состојки (вода, јаглерод и некои минерали) и високи температури, веројатноста е 1.
Pa ne go dokazuvale Bog tuku ja pobivale Abiogenezata i ja pobile.So pobivanjeto na abiogenezata po avtomatizam e priznaen Bog i Luj Paster toa jasno go kazal ZIVOTO NASTANUVA SAMO OD ZIVO.[DOUBLEPOST=1436478060][/DOUBLEPOST]
Toj sto ja izleci e pastor,a za papata,loso napisa.Nemoze papata da napravi cudo so ''blagoslov'' na Gospod Isus Hristos bidejki on ne blagoslovuva so cuda tuku ON E TOJ sto gi pravi bidejki On jasno veli ,,Bez mene nemozete nisto''.Znaci ne e papata nekoj volsebnik.Tocno deka i Satanata moze da pravi cuda pa duri i so bolesti da se ''lecat'' ama za slepilo ne sum bas informiran deka na toa moze da deluva.Znam za dusevni i psihicki bolesti,za maligni tumori i slicno ama za slepilo ne sum slusnal.No ako Satanata go napravi toa cudo,togas toj napravi delo so koe se proslavi Gospod Isus Hristos a ne on.Papite niz istorijata se pokazale deka poveke se voeni komandanti nego sluziteli na Bog,pa zatoa i e tesko da se odredi dali Papata moze ili ne.Jas ne sum katolik ama sea da etiketirame nekogo kako otpadnik mislam deka ne e dobro.. cuda moze da pravi sekoj ama takvi lugje se mnogu malce na planetava.Porano cudata bile sekojdnevie vo vremeto na Svetiite,sega vaka javno se rektost.
E sea ova ti e... koj ti kazal deka e otpadnik ako ne e Pravoslaven ? Zaboravi deka Pravoslavieto i Katolicizmot bea edno isto do pred desetina veka ? Ne vikam jas deka Papata e najsuper ama Pravoslavnata Crkva nikogas ne rekla niti pa ke kaze za nekogo deka e otpadnik samo zatoa sto ne e PRAVOSLAVEN.Pravoslavieto e denominacija vo lingvisticki aspekt a vo sustina Crkva osnovana od Gospod Isus Hristos licno i personalno.Значи е отпадник од верата бидејќи не е православен. Како може тогаш да лечи без помош на светиот дух?
Пaпaтa е 666 брoјoт нa ѕверoт, пa види сегa ти дaли не е oтпaдник или е.E sea ova ti e... koj ti kazal deka e otpadnik ako ne e Pravoslaven ? Zaboravi deka Pravoslavieto i Katolicizmot bea edno isto do pred desetina veka ? Ne vikam jas deka Papata e najsuper ama Pravoslavnata Crkva nikogas ne rekla niti pa ke kaze za nekogo deka e otpadnik samo zatoa sto ne e PRAVOSLAVEN.Pravoslavieto e denominacija vo lingvisticki aspekt a vo sustina Crkva osnovana od Gospod Isus Hristos licno i personalno.
Za otpadnici se smetaat sektite kako Adventistite,Jehovinite Svedoci,imas sega ovie Skientolozi itn.. Tie se smetaat zosto se osnovani od lugje,Adventistickata crkva na primer e osnovana od zena sto e apsurd na apsurdite vo Hristijanstvoto.. znaci tie se otpadnici zosto ZASTRANILE od verata ili kvazi-''hristijani'' samo..
Kakov broj mu e? Telefonski,maticen,od registraciite na papomobilot ?Пaпaтa е 666 брoјoт нa ѕверoт, пa види сегa ти дaли не е oтпaдник или е.