Вие и кафето

Член од
22 октомври 2010
Мислења
256
Поени од реакции
144
У кафич кога ќе седнам само нес пијам, а по дома и на гости исклучиво турско горко онака да ми згорчи животот малце. Сам ретко си правам пошо ме мрзи па се дешава некад на другарите да им дадам помија од кафе само колку да не им текне да ме тераат да им правам следен пат пак. За памет. Неам навика секој ден да пијам. Кога ќе ми текне тогаш или кога си прави некој друг и сака друштво за кафе. Ама знам да си напраам многу убоо кафе коа ми се пие.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906
1x 3во1 сабајлечки на работа
Петок/сабота 2хМакијато :) (едно сабајлечки едно навечер)

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Не пијам често кафе, ама кога си правам - најчесто е турско, многу благо и со цимет. To die for! Модерниве кафиња не ги љубам многу :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Јас со кафето сум во долготрајна врска , имаме односи околу 3 пати дневно .
Иако некој љубоморни лица наречени Доктори ме разубедуваа дека нашата врска не е здрава , јас не се откажувам.
Кај мене е 3-5 пати дневно,некогаш и плус.А докторите ќе ги послушам ако престанат и тие да пијат кафе на работа на секој пола сат и да сработат нешто :nenene:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Нескафе со вкус на ванила мммммммммм:)

K

kalimer0

Гостин
Јас и кафето сме два различни поими.
Се зезам, во кафуле пијам нескафе или мало со ладно млеко а по дома имам кесички од MacCoffe и си правам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пијам само кога имам сесија и ми треба да останам будна. Во други ситуации, никогаш не пијам, немам ни навика ни желба сама да си ставам кафе :)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
јас и кафето минимален коменсализам, пошо иам организам шо ги потенцира несаканите ефекти од кафето :(

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Најчесто е турско, многу благо и со цимет. To die for!
Истото само без шеќер... циметот му дава посебен шмек ;)
Како завршив со факс имам намалено доста, најчесто едно посабајлечки за расонување и едно попладне.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.681
Поени од реакции
31.626
violent me trefi tuka ., za doma go kupuvam 3vo 1 irsko so rum ., :coffee:(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom