GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
Кога ќе ни ја дадеш вистината?
A koja vistina?....Vistinskata???Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
Кога ќе откријам што ги засега дрвјата и камењата.Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
„...Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата...„, Битие, 1.1.Кога ќе откријам што ги засега дрвјата и камењата.
A koja vistina?....Vistinskata???
Sirotkite.....
Стихови има колку сакаш, во куранот има стих дека месечината се раздвоила на два дела и повторно се споила. Стиховите не се доказ, не се факт.[DOUBLEPOST=1436434526][/DOUBLEPOST]„...Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата...„, Битие, 1.1.
Од стихот е јасно дека Бог Е Творецот и на видливите (материјалните) и на невидливите (ангелите и времето) нешта и оттаму Он ги засега и дрвјата и камењата.
Христос Е Богочовекот, Он е живата Вистина, Патот и Животот. Види во Јован, 14.6.
Од претходно напишаното, можеш да видиш Кој Е вистината и како вистината ги засега сите створени нешта.
Бараше одговор-доби одговор.
Сега прејди на својот монолог...
Не сум експерт за будизам за да правам споредби.Ипси, ајде наброј ги разликите на телемата со будизмот?
А за талемата експерт ли си?Не сум експерт за будизам за да правам споредби.
За оние што се лаици во областа, да сум. Инаку, секако дека има Браќа и Сестри што се далеку поупатени и имаат поголеми знаења и искуство од мене.А за талемата експерт ли си?
Факти барај во науките, оти во духовноста предничи верата а не фактите.Стихови има колку сакаш, во куранот има стих дека месечината се раздвоила на два дела и повторно се споила. Стиховите не се доказ, не се факт.
Тогаш сета поента на расправиите за тоа дека мојот/твојот Бог е вистинскиот и мојата твојата верска книга е точна, паѓаат во вода.Факти барај во науките, оти во духовноста предничи верата а не фактите.
За кого како...Тогаш сета поента на расправиите за тоа дека мојот/твојот Бог е вистинскиот и мојата твојата верска книга е точна, паѓаат во вода.
Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?За кого како...
Верата е жива материја и истата се живее.
Испразното философирање, кое не може да даде доброделен ефект во реалното живеење, останува празнотија.
Во право си, а за потсетување, прочитај се самиот:Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?