Луѓе во врска што прашувате околу происход дополнителни пасош или било што документи поврзани со истото
Колку се чека
сакам само да ви кажам дека секоја преписка односно секој случај е различен сам по себе затоа што тоа едноставно е така некој има среќа поднесе и за брзо време среди било каква работа затоа што или во моментот нема мн гужва или едноставно по забрзано работат значи секој е со своја среќа во самиот момент за било какви документи значи.
Е сега ве разбирам сите што прашувате и јас прашувам и чекам но нема одоговор едноставно на некој се погоди да не чека многу а на некој да чека ова ви го пишувам затоа што знам доста случаи за пасош еве на пример лани лето еден човек поднесе за бг државјанство има околу 50 години и го поднел онака да го има луѓе верувале или не го доби за неверојатни 9 месеци дали има и толку без документи го фати него последниот воз а еве ние со куп маќи и документи нели по претци се малтрерираме со години.. да ова не е фер но тоа е реалноста што никако не можат да се опраат и работата иди ко желка на пат.
Друг жив пример до пред нова година иземаа пасоши за неполна година бе со стар документ или пази татко а сега нема ке ти побеле косата од чекање значи секој е различен еве на еден 3 години се мафта по софија пари треска само да му излезе пасошот чоекот се оболе (сериозно) и нема бре абер од иатиот си го чека и чека што е раб кој знае.
Јас и многу од вас се каеме што не поднесовме порано ама тоа е значи со сигурност многу значи кој воз ке го фатиме.
Еве сите тврдите потпис после дополнителна се чека 2 месеци но мојата другарка чекаше 3 недели само.. совет не верувајте секому и во се што ќе ви кажат или ќе прочитате затоа што овде не се секогаш па комај и никогаш 2+2 4 ако ме разбирате.
Тоа имав да ви кажам од моево искуство околу бг државјанство денес е вака утре така општо целиот живот е таков.
Ви посакувам на сите да си земете пасоши затоа што знам колку се трудиме и време и пари и живци отепавме дај боже да се читаат и пишуваат на ова тема само укази и одобрувања и потписи ако можам да пожогнам на некој ке помогнам со алал нема да одмогнам и ругам ова тема е за помош и подршка за живот и дај боже сите да сме човечни и да помогнеме колку можеме.
Извиниете за долгиот пост поздрав и имајте надеж само упорните добиваат колку толку повеќе оли помалку.