Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Кој кур Асани не им го дадовме на чеченците, а ние Радески да го приберевме. Да имаше понуда од нас многу јасно е кој ќе одбереше вака ќе се кае што отишол меѓу љопкине. Налет ќе му се и парите што ќе ги зима. Штета за него.

Од денес се пуштени картите за мечот со АПОЕЛ по цена од 100 ден.Одличен потег на управата да се наполни стадионот исто како со Бате:bravobe::bravobe:

Него нема никакви информации од Комити ќе се иде ли у Никозија,ќе има ли некакво соопштение знае ли некој ?!

Јас многу порадо би го имал Стојков него Радевски. Ќе видиме наредната сезона кој што ќе направи.

Од денес се пуштени картите за мечот со АПОЕЛ по цена од 100 ден.Одличен потег на управата да се наполни стадионот исто како со Бате:bravobe::bravobe:

Него нема никакви информации од Комити ќе се иде ли у Никозија,ќе има ли некакво соопштение знае ли некој ?!
Со Пелистер кога играа тука беа дојдени едно 20-тина души, беа сместени на стариот запад, тогаш почнаа север да ја прават. Ние со неколку другари купивме карти седнавме према нив, на едно црно ѓуле што изиграваше ку*ац, му е*авме 7 поколенија унапред и уназад :). Ќе дојдат они тука сигурно. И на Работнички-Анортозис беа, извадија кутлеш знаме на плава позадина. Сите едвај чекаат да дојдат Европски утакмици за гостувања, само кај нас е мртва работа. Ако отидете у Кипар, ја ви симињам капа овде!

Не си во право друже. Прво Минчо веќе 2 години има кренато раце од Фк Металург и они преживуваат овие 2 години, лани со парите од Уефа и парите од Љамчевски што нашите им ги платија, а сезнава ќе преживуваат со овие пари од Радески и со децата од клубот т.е засега ми изгледаат дека ќе бидат главни фаворити за испаѓање. А да сакале овие да го ангажираат ќе го ангажираа, како што го земаа Дарко Велкоски кој дојде од далеку постабилен тим. Така да сеа може да кажуваме колку сакаме прикаски ама виновникот се знае кој е, тоае нашата управа. Е сеа зашто толку не запињаа за него е тешко прашање дали е во игра процентот кој што му го барале нашиве неспособњаци од управа ( да не заборавиме учениици имаме на Здравко Мамиќ) или па нешто друго е во прашање не се знае. Ама сами се побиваат прво викаат дека во Вардар ќе игра најдоброто од Македонија, а дозволвуаме да ни го лапне една Шкендија најдобриот млад играч за последниве две години од еден распаднат клуб, за едни мочани 150 000 евра. Ама затоа не им е проблем да му дадат голема плата на Стојков кој неможеше ни во Албанија место да фати ама кај нас се најавува како којзнае што да е.
Дека не вложува Минчо во фудбалскиот клуб сем за младинските категории ми е јасно, али пак сигурен сум дека он ги држи конците и носи одлуките за еден ваков трансфер. Сумњиво ми е затоа што на повеќе места уште од есеноска се пишуваше дека го бараме Радески, а за Велковски ништо не се спомнуваше до пред еден месец и сеа одеднаш го носиме Даре за скоро иста сума за која Радески потпишува за Шкендија, ништо чудно да играле овие нечесно и нашиве да се откажале и да се свртеле кон Велковски. Не ме чудат и тие игри со проценти што ги спомнуваш, ама реално баш за Радески да запнале со процентите поред другите играчи кои ги донесовме? Чудно ми е малце тоа кога ќе ја земам во предвид историјата што ја имаме со клубови во кои фигурира Минчо.

Со Пелистер кога играа тука беа дојдени едно 20-тина души, беа сместени на стариот запад, тогаш почнаа север да ја прават. Ние со неколку другари купивме карти седнавме према нив, на едно црно ѓуле што изиграваше ку*ац, му е*авме 7 поколенија унапред и уназад :). Ќе дојдат они тука сигурно. И на Работнички-Анортозис беа, извадија кутлеш знаме на плава позадина. Сите едвај чекаат да дојдат Европски утакмици за гостувања, само кај нас е мртва работа. Ако отидете у Кипар, ја ви симињам капа овде!
Ќе отидевме ама никој не му се даваат 350 евра во своја режија да отиде, имав убав план ама немаше заинтересирани само двајца бевме јас и @VardarVoSrceto на сите други да нагласам не од форумов другари мои што им викав се вадеа многу пари биле 350 евра за 2 дена, а Торцида даваа по 500 евра за да идат сабајлето и вечерта одма да се вратат со чартер.

Ќе отидевме ама никој не му се даваат 350 евра во своја режија да отиде, имав убав план ама немаше заинтересирани само двајца бевме јас и @VardarVoSrceto на сите други да нагласам не од форумов другари мои што им викав се вадеа многу пари биле 350 евра за 2 дена, а Торцида даваа по 500 евра за да идат сабајлето и вечерта одма да се вратат со чартер.
Ќе се самоцитирам од постот на "Мак Фудбалско првенство" сеа што го напишав "Не си ги сакаме доволно клубовите". Не сме жртви. Незнаеме ние фудбалска жртва што е. Од Солун до Никозија колку може да е карта? Идење и враќање одма не би требало мн пари да е. Реално со години нема јако гостување на мак група во Европски натпреварувања. Рака на срце Комити во Букурешт со Стеауа беа на ниво. Ама се се тоа повремени блесоци...нема континуитет. Фудбалски сме мн утепани у пм.

Торцида не живеат у МК кај шо 500 евра се богатсво за просечен чоек

Да ама во Хрватска просечна плата е 800 евра што значи дека 300 евра ќе им останат за месецот, кај нас просечна плата е 200 евра што значи дека ќе треба овој и наредниот да пцујам се живо што сум се родил тука :D. Ти брат пиеш керозин од авионите таму нема друго објаснување :D.

Торцида не живеат у МК кај шо 500 евра се богатсво за просечен чоек
А кај живеат бе у Хрватска. Плус можда имаат поголеми плати ама и од Скопје Сплит е дупло поскап, па коа ќе видиш исто им доаѓа.

Да ама во Хрватска просечна плата е 800 евра што значи дека 300 евра ќе им останат за месецот, кај нас просечна плата е 200 евра што значи дека ќе треба овој и наредниот да пцујам се живо што сум се родил тука :D. Ти брат пиеш керозин од авионите таму нема друго објаснување :D.
Абе како вака кажуваш тоа што ти одговара, па кај нас просечна плата е 400 евра ако гледаме така, што значи 50 евра ти остануваат.
И како тоа македончето нема пари, се жалиш 200евра плата, а за Ајфон 600 евра имаш да ги дадеш ај се објасни ми го ова.

Абе како вака кажуваш тоа што ти одговара, па кај нас просечна плата е 400 евра ако гледаме така, што значи 50 евра ти остануваат.
И како тоа македончето нема пари, се жалиш 200евра плата, а за Ајфон 600 евра имаш да ги дадеш ај се објасни ми го ова.
Сива економија :D. Јас од февруари сум дипломиран и од огласиве за работа само овие за агент (трчи лажи ни плата само процент ни пријавен ни ништо) кај што можеш да работиш одговараат на апликациите.

Извинете за офтопик да си кажеме маките :D

Заборавате еден факт вие, а тоа е дека гостувањата на групите од Балканот ги организира навивачката група и тоа го прави во истиот момент кога се влече ждребката.
Каква организација имаме ние?
Замисли дадам 350 евра и на крај не влезам на стадион пошто клубот не најавил гостински навивачи? Или им прднало на Кипраните да не примаат Македонци од политички причини (Апоел е Грчки клуб)?
И да влезеш на стадион никој не ти гарантира безбедност ако си дошол на своја рака, демек 20-тина души (и тоа е огромна бројка за некои кои имаат средства да отидат своеволно) ќе можат со цел стадион да се справат :icon_mrgr:
Има и полицијата да фати да те тепа, исто како што во Грција противничките навивачки групи ги гаѓаат со ракети сред утакмици, пошто полицијата МУВА не ја лази. И тоа збориме за групи кои дошле најавено, кои се обезбедени, а не рандом фаци што ќе седат меѓу нивната публика.

За Романија имаше организација (и таа не беше на ниво) и затоа имаше онолку навивачи колку што имаше... За Бате имаше слична инцијатива, на крај само еден дечко отиде, пошто може да си го дозволи тоа од финансиски аспект.

Кажете дека никој нејќе да дава пари,не се проблем ни 400 евра ќе се најдат 10 души ќе дадат,10 да идат добро е,ама кажи дека сите сакаат на гага,не за џабе рекле ''кад је гага и солта је блага'' тоа е тој македонски менталитет.Не носи Сергеј на грб на клубот и никој нејќе да иде.Разберете кај нас не постои тифо сцена,се е изумрено,некогаш имало ама сега ништо нема од тоа.

Кажете дека никој нејќе да дава пари,не се проблем ни 400 евра ќе се најдат 10 души ќе дадат,10 да идат добро е,ама кажи дека сите сакаат на гага,не за џабе рекле ''кад је гага и солта је блага'' тоа е тој македонски менталитет.Не носи Сергеј на грб на клубот и никој нејќе да иде.Разберете кај нас не постои тифо сцена,се е изумрено,некогаш имало ама сега ништо нема од тоа.
Никогаш Македонска тифо група на своја рака не отишла на гостување вон Македонија, чисто да ти реплицирам на делот дека некогаш постоела тифо сцена.
Тогаш од толку навивачи (десет пати повеќе од сега), не се наоѓале некои што со свои финансии ќе одат во странство, па камоли сега кога и финансиската ситуација е полоша и навивачите се во помал број.

Не ви е реален муабетот кој го терате, барем не за група каква што во моментов е Комити. Малку сме на број, верни сме на сите дуели од домашното првенство и на оваа ситуација тоа е максимумот на групата. За странство тоа е прашање на стандардот на поединци од групата и колку тие имаат мерак да гостуваат. Плус квалификациите доаѓаат во време на летни одмори, луѓето едвај чекаат да одморат, па не знам кој би фрлил пари за гостување место за на одмор.

Епа ај види како имам пишано, прочитај го тоа цитираното.

Заборавате еден факт вие, а тоа е дека гостувањата на групите од Балканот ги организира навивачката група и тоа го прави во истиот момент кога се влече ждребката.
Каква организација имаме ние?
Замисли дадам 350 евра и на крај не влезам на стадион пошто клубот не најавил гостински навивачи? Или им прднало на Кипраните да не примаат Македонци од политички причини (Апоел е Грчки клуб)?
И да влезеш на стадион никој не ти гарантира безбедност ако си дошол на своја рака, демек 20-тина души (и тоа е огромна бројка за некои кои имаат средства да отидат своеволно) ќе можат со цел стадион да се справат :icon_mrgr:
Има и полицијата да фати да те тепа, исто како што во Грција противничките навивачки групи ги гаѓаат со ракети сред утакмици, пошто полицијата МУВА не ја лази. И тоа збориме за групи кои дошле најавено, кои се обезбедени, а не рандом фаци што ќе седат меѓу нивната публика.

За Романија имаше организација (и таа не беше на ниво) и затоа имаше онолку навивачи колку што имаше... За Бате имаше слична инцијатива, на крај само еден дечко отиде, пошто може да си го дозволи тоа од финансиски аспект.
Прво ова не е Макеоднија па како на Ѕинго да става прво карта 300 ден, па кога гледа дка се спермни луѓето и 300 да дадат, после да побара по 500 ден, ова е под лупа на Уефа, и секкао имаме загарантирано 10% од капацитето, за влегување најмал проблем е , ќе исконтактираш со луѓето од клубот, Фк Вардар има меил има тлефонски број, и ќе им најавиш идеме 4ца,10ца, 20 души сами најавете гостување и обезбедетени билети, не мора да ги дадат беслатно веќе на толку пари сигурно нема да бидат проблем уште 10-5 евра максимум колку што може да биде картата да се проблем.
Ама само требаше воља и желба кај нас за авантура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom