Вие и кафето

T

Tetro

Гостин
И не викаш на кафе ц, ц, ц.
Инаку не пијам кафе многу, ама за новиот кафемат ќе напраам адет. Турско кафе уште немам пиено, затоа и ми немат гледано на кафе... си пијам онака двапут у неделата ладно нес 3во1 и тоа.
новиот прави само филтер кафе. Да набавам репроматеријали, па ќе ти кажам бујрум кога ќе сум дома :)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Турско не обичам баш многу, али несот и капучиното си ги пијам. <3

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Верни сме многу...сакам чисто кафе, без млека, засладувачи чуда и врагови и мрзам турско ко песок ми е

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Јас пијам секакво кафе. Турско најмногу. Најслатко ми некаде кај 4 саат. А недела дена пред колоквиумска форсирам по 6-7 кафиња на ден, за да ме држат буден додека учам.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Деновиве направив ,,криминал’’ и сега пијам кафе секој ден по 5 пати. Милина. Нема ништо поубаво од турско, јако, без шеќер кафе во голем филџан. Уф.

T

Tetro

Гостин
Седев цела ноќ, со причина... со многу кафе (само 6 испив во рок од 10 часа :vozbud:) Турско-јок шеќер :) со две лажици кафе, во голема шоља, и на крај ми падна и се скрши :(

Р.И.П. локерз :kesa:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Беше тоа на мои 13-14 години-Љубов на прв поглед...оттогаш имаме стабилна врска и меѓусебна доверба, не се изневеруваме.Тоа мене ме сака, а богами и јас него, ми се нашло кога најмногу ми требало веднаш спроти некој испит , а сега веќе имам зависност и не можам да функционирам без него.Абе љубов..:)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Турско кафе воопшто и не пијам, а нескафе ладно обожавам, капучиното го пијам само со ладно мелко :). Генерално не сакам топли напитоци освен чај.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не сум многу по кафињава.....онака ми е кејф навечер коа ќе заглавам на нет да си сварам какао...не сум чуствувал потреба за кафе..а онака за друштво коа ќе дојде ред...турско без ич шеќер..а во кафич или по автоматче какво ќе начекам такво

T

Tetro

Гостин
Не сум многу по кафињава.....онака ми е кејф навечер коа ќе заглавам на нет да си сварам какао...не сум чуствувал потреба за кафе..а онака за друштво коа ќе дојде ред...турско без ич шеќер..а во кафич или по автоматче какво ќе начекам такво
добро е да знаеш на време, читни си

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
колку шо ме бива англиски тука пишуе сурово какао..јас со млекце си го пијам..ај ако некој знае боље англиски нека преведе точно :kesa:

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
http://www.kulinar.mk/podkategorii/recepti/Kafe.html

Еве некои видови кафиња.

Планирав нешто околу да си набавам кафемат, да ми прави еспресо но многу се скапи. Најевтиниот кој прави еспресо е 7.000 денари. Многу е тоа, а другите што ги разгледав се обични, прават кафе без талог.

Kajgana Shop

На врв Bottom