Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
C

Castiel

Гостин
Abdennour's agent: "There was a misunderstanding. Currently there are no concrete offers from Italy. In Italy there have been inquiries only but no official offers. Who wants Aymen must talk with Monaco. Italy would be a possibility should the right offer arrives."

Milan will contact Roma once again today for Romagnoli. They could submit an offer in the vicinity of €17-18m by the end of the week [via Sky's Fabrizio Romano].

According to ‪#‎Lequipe‬, M'baye Niang has renewed his contract with Milan until 2019.

Jose Mauri will sign for Milan tomorrow [TMW].

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Ако Михајловиќ го сака Ромањоли и верува во него, тогаш би требало да се потрудат да го донсеат. Сепак беше дефанзивец*, еве и некаков тренер што догура до Милан, па би требало да знае да направи проценка за тоа кој дефанзивец би бил добро решение (да забравиме на момент тоа што се случи во Скопје кога беше селектор на Србија), а како што читам ептен верува во Ромањоли.

*Лев бек... поточно лево крило, бргу по пристигнувањето во Италија принудно префрлен на позицијата лев бек, но на крај си остана на таа позиција... ретко кој бек имал техника како него.

C

Castiel

Гостин
Se dodeka pisuvas na forumov i se dodeka ne se soglasuvam so tvoeto mislenje ili necie mislenje ke citiram/kontram/rugam.

Zatoa i sluzi forumot.

A koa ke bide forumot tvoj togas ke mozes da mi kazes da ne te citiram ili spomnuvam.

Ako moeto e nekulturno nivo togas so da recam za tvoeto.
Kлип во ред е да ме спомнуваш и цитираш али кога водиш дискусија... А не кога се обидуваш да ме исмејуваш....Ај еднаш во ред е...али ти константно продолжуваш со тоа...Сакаш да кажеш тоа е културно ниво на дискусија? Јас до сега кога и да било за нешто да дискутираме никад не сум се обидел да те исмејавам. Убаво ти пишав да се опраиш малку и да пазиш. Ти продолжи да се праиш паметен. И како очекуваш на тоа да ти вратам? само пошто сум ти преќутел неколку пати не значи дека не сум забележал што сакаш да кажеш. 2 пати ти реков да олабавиш малку али ти па си продужуеш. Ти кажав дека го претера али па по старо си тераш. И после ти ми збориш а културно ниво на дискусија ? стварно?[DOUBLEPOST=1435694249][/DOUBLEPOST]
Ако Михајловиќ го сака Ромањоли и верува во него, тогаш би требало да се потрудат да го донсеат. Сепак беше дефанзивец*, еве и некаков тренер што догура до Милан, па би требало да знае да направи проценка за тоа кој дефанзивец би бил добро решение (да забравиме на момент тоа што се случи во Скопје кога беше селектор на Србија), а како што читам ептен верува во Ромањоли.

*Лев бек... поточно лево крило, бргу по пристигнувањето во Италија принудно префрлен на позицијата лев бел, но на крај си остана на таа позиција... ретко кој бек имал техника како него.
Се согласувам. Ама мора и покрај него бар уште еден централен дефанзивец да донесат. И тоа класа т.е докажан добар и да се опраи одбраната. Многу болна точка ни е одбраната со години. Затоа дур не ни се опраи ко што треба сум за Де јонг да остане пошто сакале да признаеме или не човекот врши огромна работа во тој дел. Е сеа ваљда ќе треба уште еден крилен бек да се донесе пошо ги иаме само Абате/Де шиљо/Антонели...Или па да се промовира некој од младите знам на крај сезона пуштија едно бекче не ми текиња како се викаше не беше лошо.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
^ Не можеше да не го спомнеш ДЈ :P :D

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
и официјално

@MBaye9Niang renewed his contract until June 30th, 2019 / Niang rossonero fino al 30 Giugno 2019! #weareacmilan
Dobar poteg,ima potencijal ako se koristi kako CF,negovata primarna pozicija .Mauri po se izgleda ke se dovede,dobro bi bilo i Baselli,tuka e veke Bertollaci,De Jong,Montolivo,Bonaventura,da se prodolzi pozajmicata na V.Ginkel + nekoj dokazan i sto otskoknuva od gorenavedenite ,iako gore dole skoro site igraat ista pozicija,trekvarista i Honda na klupa .
Ako se dovede i guptinot od Sahtjor,Bacca,El Sharawy,Niang i Menez bi bile dovolni za taa formacija 4312,bi rotirale napred .
Pak,najbolna tocka odbranata,nisto asalno ako ne dovedat,greota Lopes da ostane na golot,da se bruka pak vo odredeni situacii ..
I dovolno veke odredeni igraci da igraat vo neprirodni pozicii,ili ostaj go na klupa ili ic ne go klavaj ,De Sciglio vo konkretniot slucaj,dodeka se namesti na centarsut ,cel vek mu treba .
Iako defanzivno e dobar,u napad tinja e ,so ekstra CB(SILVA i slicni mnogu bi napreduval i bi dobil na iskustvo)

C

Castiel

Гостин
Milan will meet tomorrow with agent Ramadani to discuss Jovetic and Nastasic [Sky].[DOUBLEPOST=1435699516][/DOUBLEPOST]Bacca is expected to undergo his Milan medical in Colombia in the next few hours [Sky].

Последно уредено од модератор:
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Јоветич е доста подобра опција од Адријано, само повеќе треба да платат :D

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Ме изненади новиот договор на Нианг.... нека му е со среќа ама не му ја забравам стативата да му ебем ногата крива, најубоо пак на позајмица да го пратат :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Тешко Јоветиќ... Интер е најблиску до него, заинтересирани се подолг период, постоји комуникација клуб-агент-играч. Потоа е Јувентус, кој може да му делува попримамливо. Мали се шансите сега да упадне Милан и да направи нешто...

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Со милион играчи не поврзаа а ниедна шпекулација за Алан нема. Мене лично идеална опција ми е за пред одбраната. Ако имаа 40 мил за Кондогбија нека му ги дадат на Поцо и завршена работа. Не можам цела сезона да ги гледам Монтоливо и Де Јонг како се мачат на таа позиција.

Се појавија вести за можна смена Шарави-Ромањоли ама агентот на фараонов одма демантираше. Ме интересира што мислите за ваква трампа. 2 години го чекаме повторно да блесне ама слабо нешто. Се ми изгледа на Пато 2. Им удри славата на млади години в глава почнаа да изиграваат звезди, нон стоп по новини по реклами. А и ко ќе дојде Ибро :vozbud:таму при крај на август ќе нема место за Шарави во тимот.

Ибро, Бака, Нианг и Матри напад. Менез ќе го продадат, Шарави ќе го трампаат. Черчи по вода ќе го пратат. Оној од Шахтјор ќе дојде за без пари на зима.

Хонда и Бонавентура опции за позади напаѓачи.

Монтоливо, Де Јонг, Бертолачи, Маури, Базели, Алан и Поли во средина.

Палета, Мексес, Ромањоли, Абате, Де Шиљо, Антонели, Запата одбрана. Рами и Алекс ќе ги продадат. Закардо ќе остане ко алтернатива за бековските позиции ако не пазарат ништо летово таму.

Лопез капитен

22-23 играчи се доволно за следнава сезона

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тешко Јоветиќ... Интер е најблиску до него, заинтересирани се подолг период, постоји комуникација клуб-агент-играч. Потоа е Јувентус, кој може да му делува попримамливо. Мали се шансите сега да упадне Милан и да направи нешто...
Можеби не е најблиску Интер до Јојо,би рекол најмногу е заинтересиран за него да го доведат.Прво на позајмница,па потоа ако се покаже и трансфер.А ќе се покаже верувам,бидејќи му лежи Серија А.
Е сега најголемиот проблем би бил Сити и проклетите арапи кои не би го пуштиле така лесно во Италија,во кој било клуб.
Но,Манчини и неговите фамозни јавувања верувам дека ќе завршат работа,како со Кондобија и Миранда :)

Интер официјално тргна и по Алан,и претходно беа заинтересирани за него,но се оладија,се фокусираа повеќе на Кондобија,ако и вие сте сериозно заинтересирани за него,ќе има нова борба на меркатото,овој пат и Наполи ќе биде противник :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
јоветиќ е играчот кој одувек сум го сакал да дојде во милан, и во виола кога беше не поврзуваа со него па одсекогаш ми беше желба а го видам во милановиот дрес, и Џеко исто. Бертолачи 15м, океј е, се надевам ќе се покаже.

За Мартинез ми е многу жал што го испуштија, мислам дека ќе газеше наредна сезона, а за црнчето од Монако и ја бев против, не ми праи кејф, го преценија многу плус тоа. Е Бака незнам, асално го немам гледано.

C

Castiel

Гостин
#‎Tuttosport‬ reports that Milan were offered Fernando Llorente but their priority right now is Ibra.

#‎GdS‬ reports that Abbiati's contract will be renewed to keep him as backup for Diego Lopez.

‪#‎SportItalia‬ reports that Napoli have offered €5m to sign Gabriel. Milan reportedly value him at €10m.

#‎CorSport‬ claims that Ibra is still a target for Milan despite the signing of Bacca and negotiations for Adriano.

#‎GdS‬ also report that the official announcement regarding Carlos Bacca will be made later today.[DOUBLEPOST=1435740998][/DOUBLEPOST]#‎IlGiornale‬ reports that Milan have offered €14m for Roma defender Romagnoli.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom