Ипси, абе ти мислев поинтелигентен мајката....
Џабе се фаќаш за таа формула само на тебе што ти одговара
Кај мене имаше три формули за Бог, и даваа одговор за поимот Бог на сите видови на религии во светот.Ти имам кажано, јас го составив мозаикот, и ја знам Вистината.
Гледаш и сам, мојата тема за јогата е пред 4год, уште пред да се буни црквата.По мене тие многу закаснаа....
Твојата тема, твоите формули, сето тоа за православните е ерес, опасно и демонско!
Ти самиот си кажа, дека јогата ја сметаш само за уште еден од многуте патишта што постојат! Кај православните, тој став е погрешен, заблуда! За нив јогата не е само уште еден пат! За нив таа е опасна, преку неа демоните влегувале во умот! Кај нив нема други патишта! Кај нив секоја друга религија е погрешна! А не само уште еден пат, како што ти самиот си кажа! Да те потсетам на твоите ставови:
"Не се мешај во животот на сите луѓе, не се стреми некој друг да го следи твојот Пат. Ти можеш да го следиш, ти си слободен да го сториш тоа, но не го наметнувај на некој друг никогаш.
- Дервиш Муа
Е сега, кажи ми како ќе го примениш ова на твоите " соиграчи"? Тие тврдат дека сите останати патишта се погрешни! Дека само нивниот е вистински? Автогол на векот ти е ова![DOUBLEPOST=1435690952][/DOUBLEPOST]
Вистината е лик/личност: се вика Исус Христос.
Не е точно.
Веќе одговорив: „„ревоносен„ не е исто што и „љубоморен„., иако е тенка границата меѓу тие изрази.
Е така де, само што во оргиналот на еврејски си стои љубоморен, а не ревносен! Гледаш, одамна не сме во среден век, се може да се провери.
Велиш, Телемата имала преиспитување?
Во колкава мера си ја преиспитал Телемата?
Зашто даваш одговори на поставени прашања, кои ги превземаш од Телемата?
Зашто си се определил за Телемата, кога истата веќе има одговор?
Во доволна мера за да знам што е одредена практика кај истата и да препознаам кога некој ќе почне да шири лаги за метода што се користи кај телемата, како што се јогата, кабалата, дивинацијата, таротот и слично.