MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
И што рече, што вели Халил?...[DOUBLEPOST=1435658770][/DOUBLEPOST]Добро, колку време ти треба за да се сетиш на барем една Халилова мудрост...Дете имаш званичен ценовник на МПЦ колку коштаат обредите, јас лично не знам пример али можно е некој да немал пари за крштевка или венчавка или погреб. МПЦ е фирма со дејности и ценовници исто ко да влезеш во веро и не купиш телешко оти немаш пари. Веро не одби да ти даде телешко - ти не си имал пари. Си пошол си видел цена и си заминал.
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/191699-Vencavka-6000-pogreb-3000-denari-–-novi-ceni-na-MPC
МПЦ си е регистрирана за финансиско работење за производство и промет на алкохол, на карти за играње, осигурување, работење со недвижнини.... цело време сме сведоци на некои судења за пари за имоти за хотели .. кои се во сопственост на црквата
Бог ли им даде хотел на црквата?
Бог им ли даде парцели дуќани куќи и палати??
Бог ли им купува џипови и мерцедеси?
се е то од пари собирани од народ а врз основа на дадени услуги. МПЦ не се разликува многу од некој бизнисмен кој врши регистрирана дејност - услуга и таа ја наплаќа
А да ми кажеше нешто околу фарисеи и садукеи?? и некоја позната мисла на фарисејскиот учител Хилал?
Пардон, „Хилал„.
Последно уредено: