Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Прочитав по интернетов за некој нов закон во Турција дека за влез во земјата пасошот треба да биде со валидност од најмалку 120 дена. Јас планирам да одам на 25 Јули, а пасошот ми истекува на 25 Октомври, па се прашувам дали би ми направиле проблем на граница? Според моите пресметки имам околу 123-4 дена до истекот.
Зависи што среќа ќе имаш ја со истечен пасош отидов и се вратив ниту јас ниту на граница го забележале :)

Немoжaм дa се oслoнaм нa среќaтa и цел пaт дa мислaм дaли ќе пoминaм грaницa. Требa дa знaм дoкoлку некoј бил гoдинaвa нaтaму, a имaл сличен "прoблем" кaкo мoјoт дaли му нaпрaвиле прoблем нa грaницa.

Немoжaм дa се oслoнaм нa среќaтa и цел пaт дa мислaм дaли ќе пoминaм грaницa. Требa дa знaм дoкoлку некoј бил гoдинaвa нaтaму, a имaл сличен "прoблем" кaкo мoјoт дaли му нaпрaвиле прoблем нa грaницa.
Тој закон не важи само во Турција туку важи за сите дражави.Појди си во Пасошко одделение во МВР и прашај ако не јави се и закажиси за сликање на нов пасош.

Дали полицајциве и војнициве имаат некои предности при зимање на лично вооружување? (НЕ СЛУЖБЕНО)

сакам да знам колку е цената на учебницине стари во дрвените куќарки што ги продаваат кај гтц од страната на вардар?

Да, shotgun гратис даваат
Фала за твојот вицкаст одговор испадна голем мангуп еве ти лајк.
А за другите останува прашањето, имаат ли некои поволности коа зимаат дозвола за оружје?

Сака да зна ја от село су:D
Знам дека во Март месец во Лукоил имаше на промоција едни камерчиња Треви со купони и со доплата се земаја.
Е сега ме интересират дали уште ги имат или имат некој други промоции, фала.
Зш од село дур слезам до Лукоил поќе ќе ме коштат горивото:D

Зшто фторо стављање на шампон на косу, увек повише пењави од прво, ама увек, скроз форевр, цел живот.
? : D

Дали келчофци користиф шампон?
: D

Зшто фторо стављање на шампон на косу, увек повише пењави од прво, ама увек, скроз форевр, цел живот.
? : D

Дали келчофци користиф шампон?
: D
Така ти се чинит пенит исто ре барем јас така имам заприметено.
Кељчофци си ја онаквет глана со сапун.

Со другарот нешто правевме муабет за азил во Германија, демек било потребно некои документи ваму-таму да останиш 3 месеци како азилант и потоа за државјанство.... има некој нешто повеќе информации околу ова и документите ако се потребни било какви?

Дали полицајциве и војнициве имаат некои предности при зимање на лично вооружување? (НЕ СЛУЖБЕНО)

Да. Затоа што веќе имаат дозвола за носење оружје.. А за лично вооружување, не може секој да добие дозвола..

Луѓе вечерва одам за Грција на 2-3 дена. Не знам каде ми е листето од лани, кај што ни ставаа печати (нели не ставаат на пасоши). Дали некој знае, ќе ми прават проблем?

Луѓе вечерва одам за Грција на 2-3 дена. Не знам каде ми е листето од лани, кај што ни ставаа печати (нели не ставаат на пасоши). Дали некој знае, ќе ми прават проблем?
Ако немаш ќе ти дадат во автобус или ќе си земеш на граница ако одиш со кола.

сакам да знам шо пара телекабел има платено на кајгана да се рекламира , којзнае колку пати се има извртено ,сигурно е голема паричка у игра :zloo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom