Копа Америка 2015

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победникот на Копа Америка 2015?

• Вкупно гласачи
    146
  • Гласањето е завршено на .
Оваа Копа Америка е важна бидејќи победникот обезбедува пласман во Куп на Конфедерации кој ќе се одржи во 2017 во Русија .

Оваа Копа Америка е важна бидејќи победникот обезбедува пласман во Куп на Конфедерации кој ќе се одржи во 2017 во Русија .
Па од секоја Копа Америка победникот добива место на Конфедерациите, оти почна да се одржува на 4 години. Е сеа и догодина ќе има нешто, во САД ќе се одржува, 100 годишнина или што беше финтата не ми текнува. xD

Па од секоја Копа Америка победникот добива место на Конфедерациите, оти почна да се одржува на 4 години. Е сеа и догодина ќе има нешто, во САД ќе се одржува, 100 годишнина или што беше финтата не ми текнува. xD

Тоа ќе биде како 100 годишнина од првата Копа Америка , учесници се CONMEBOL(Јужна Америка 10 тима) , и CONCACAF(6 тима) .

Инаку додека овие од Јужна Америка си правеле КУП на 2 , 3 години кога ќе посакале почнувајќи од 1916, во Европа првото Европско првенство е во 1960.

Треба Северна и Јужна Америка да направат заедничко натпреварување, кое ќе се игра на 4 години и фала чао пријатно. Глупост е ова, кога немаат доволен број на репрезентации. Овака со Северна нека се здружат и нека играат по 16 како ЕП што си беше, додека не им текне да се прошират на 24 :D

Треба Северна и Јужна Америка да направат заедничко натпреварување, кое ќе се игра на 4 години и фала чао пријатно. Глупост е ова, кога немаат доволен број на репрезентации. Овака со Северна нека се здружат и нека играат по 16 како ЕП што си беше, додека не им текне да се прошират на 24 :D
Ќе го заебат купот на конфедерации така. :D

Робињо само за репрезентација игра , чудо човек.

Помизерен, поантипатичен Бразил одамна не сум гледал. Оној од 2010 со Мело на чело ми е повеќе при срце одколку сегашниов. Еј за Бразил зборуваме, не за Андора или Сан Марино.... Репрезентацијата што ги дала едни од најголемите играчи во историјата на фудбалот, се сведе на циганчиња кои славата им удрила во глава.

- Нејмар Капитен - Но комент :facepalm:...
- Робињо повратик во тимот - Колку треба да ти е ниско IQ за да го викеш вечниов талент во репрезентацијава ? Неговото време помина уште кога беше во Реал Мадрид ебаго.

МИ-ЗЕ-РИ-ЈА од епски размери, а до пред 9 години што играчишта имаа во екипата на чело со Адријано Џанакот

Одбраната им е проколната , ако не е Давид Луиз , на тој што не се надеваш ќе направи глупост-Тиаго Силва. Да не беше пеналот ќе се протнеа во полуфинале. Робињо и Рибеиро во тим ги имаат. :LOL:

Едно од најлошите изданија на Копа Америка е годинава, Бразил играше катастофално а тука некаде е и Аргентина која неуспева 3 додавања да сврзе, исклучок на добриот пресинг. Сите екипи имаат подеднакви шанси, еден гол се ќе реши и арно што направиле да нема продолженија во 1/4 и 1/2 средби.
Инаку, мислев Јамајка ќе освои ама ништо...

Последно уредено:
Адриано џанакот у тоа време моеше на грб да ги качи и Нејмар и Робињо,да ишмрка 100 грама кока и пак да изигра зверски во нападот со таа неговата лева нога.Е до толку беше звер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom