Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти од каде си?
Што сакаш да студираш?
Дали средно си учел надвор од твојот град?
Како сакаш да ги поминуваш деновите кога немаш обврски на факултет или викендите кога не си одиш дома?
Што подразбираш под студенски живот од смисла каде ќе би седел, каде би учел (ако не е престорот каде би седел ако таму тоа е невозможно), рандом цимери/роднини/партнер...
Темата не е само кај да се запишам туку што сакаш да постигнеш со тоа што ќе одиш во Битола или во Скопје...
Од Прилеп сум и сакам да учам на некој од Машински/Електро или Информатика..Сакам да вложам многу труд за да го завршам факултетот што ќе го изберам. Ако одам Битола би патувал, а Скопје во студентски дом.
Сакам да знам дали трошоците што ќе ги правам во Битола ќе бидат многу помали од Скопје или пак ќе бидат тука негде на иста ''линијa''.
Прај шо ќе праиш, само на УГД немој да одиш!
Зависи колку пати ќе си одиш и со што ќе си одиш до таму, еве пример со воз со студентска ти е повратна 250 денари, 2 пати месечно 500 денари.Колку е минимум за 1 месец Скопје ?
Може прашањево ќе звучи глупо (али не живеам во Мк па не се разбирам) али кој универзитет е тој УГД?? Ги знам само УКИМ и приватниве, па сеа не разбирам за кој збориш, баш ме интересира кој е тој толку мизерен..?Ако сакате да студирате како луѓе одете било кој универзитет само не УГД.УГД не дно дна , туку испод тоа ти доаѓа.Повеќе имаш нервози од што добиваш знаење.