- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Знам дека е поисплатливо од дизелот веќе 1 година сум на плин.Возам на плин скоро 18 години,поминато 300-350к а имам сменето еднаш мембрани,црева и 5-6 пати филтер за плинот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека е поисплатливо од дизелот веќе 1 година сум на плин.Возам на плин скоро 18 години,поминато 300-350к а имам сменето еднаш мембрани,црева и 5-6 пати филтер за плинот.
Има торк штрав одоздола од вматрешна страана сигурно е разлабавен па треба да се заштрафи[DOUBLEPOST=1435266156][/DOUBLEPOST]Имам проблем со наслонувачот на совозачката врата, делот кој што служи за потегнување на вратата за да се затвори најверојатно е скршен/одштрафен и се двизи напред-назад, препорачајте некој или јас како да го средам ова, колата е ауди а4 (2001)
Еве за што станува збор:
Прегледај го приврзокот 123500
@Pane-G - помош![]()
Ај честиото 400-500к км.Ете, на крајот излезе електрониката на бош пумпата.
Поарно ич да не ме прашуваш, ќе се изненадишАј честиото 400-500к км.
Иначе колу пишува дека има поминато
За враќање километража некаде е кривично дело ама кај нас се е дива лигаПоарно ич да не ме прашуваш, ќе се изненадиш
Пишува као демек има поминато 178.000 km![]()
Ако е само 6000 ќути и зимај. Мене ме одраа 600 евра.
Цело време правам математика дали плинот е подобар за одржување отколку дизел.
Поарно ич да не ме прашуваш, ќе се изненадиш
Пишува као демек има поминато 178.000 km![]()
Ваљда, пошто се додека не ставив адитив... се си беше во ред.Сепак мислам дека си ја ебал пумпата со адитивот..Мое мислење..Бош Пумпата не откажува така лесно..Таа од почеток ќе почне да заебава,ќе ти треба повеќе време да ја запалиш,па уште повеќе,и на крај ич нема да ствара притисок и нема никогаш да ја запалиш..Си ја ебал ти со адитивот..
Napuni rezervoarot do vrv, pravac autopat i gas do daska, da vidis dali nema da se oprai.Ваљда, пошто се додека не ставив адитив... се си беше во ред.
Само уште почудно ми е што сите што ги прашав, ми велат дека нема врска адитивот. И сето тоа се десило у електроникава, пошто механички е исправна.
Ај шо ја е *бав бош пумпата ја е *бав, и шо сеа демек ќе има нешто разлика у цревава со адитивот? Има барем некаков ефект, доста муабети ми рекоа као демек стварно било добро да се прочисти...?
Napuni rezervoarot do vrv, pravac autopat i gas do daska, da vidis dali nema da se oprai.
Cisto sumljam deka e neso so bos pumpata, opklada stavam deka 90% verojatnost da e otiden potenciometarot za gas, a 10% da e otiden leptirot za gas. Pumpata ne bi rekol ni 1% da ima sansa da e rasipana.
Baj d vej koj gavol te teral da stavas aditiv? Svasta.
Obavezno smeni go filterot za nafta, celo gjubre e verovatno kaj nego sega.
Samo da te prasam, za Opel se rabotese ?Ваљда, пошто се додека не ставив адитив... се си беше во ред.
Само уште почудно ми е што сите што ги прашав, ми велат дека нема врска адитивот. И сето тоа се десило у електроникава, пошто механички е исправна.
Ај шо ја е *бав бош пумпата ја е *бав, и шо сеа демек ќе има нешто разлика у цревава со адитивот? Има барем некаков ефект, доста муабети ми рекоа као демек стварно било добро да се прочисти...?
Ne rece deka nonstop ne reagira nego odvreme na vreme.Ти вика дека не реагира папучата за гас,ти му викаш на автопат оди..
SEAT Cordoba / 1.9 TDI / 2001 год.Samo da te prasam, za Opel se rabotese ?
Има торк штрав одоздола од вматрешна страана сигурно е разлабавен па треба да се заштрафи
Оф-топик: Дали може возачка од Дубаи, да се замени со Македонска возачка?