Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
До кај шо е, дур не собереле пари за потака, пошо многу скапо е да донесиш користени канделабри од Скопје:coffee:
Голема инвестиција е ова, бекатонки и безвезе фрлен асфалт. Ми се свиѓат како го имет осмислено ама Охрид ко Охрид стално од назад нанапред прает.

Еми нека се организирет и нека отворет една фирма заедно сите, па после нека делет парите и трошоците.
Ама не вервам дека се до толку сложни и паметни.
Мислам дека бараат ДООЕЛ, а не ДОО. Тука лежи проблемот.
А, регистрација на фирма колку шо знам не е којзнае колку ефтина.
Почнале веќе да им пишат казни уште непочната сезона. Како и секогаш шо прават.
Не ги оставаат да пркнат, а после ова не чинело она не чинело во Охрид и ширење пропаганда по интернети и телевизии за тоа кое гомно од град сме.
Локалната самоуправа ова го направи, факт е.
Еве денес доаѓа на работа една скопјанка, вика "Охрид толку го сакам, ама колку шо годинава е погнасен и понесреден никогаш не бил."
Место Бакрачон да биди меѓу народот на сепаре Куба или Ликвид, нека прошета по местата шо ги плукна и не ги забриша и депониите на тетка му сред густо населено место.

Многу тешки муабети паѓаат на темава. Само колку информација, Јанко јади бурек е од Битуше, па…

Sent from my iPad using Tapatalk

Каква врска има врска Јанко Бурек што бил од Битуше и ми е земјак?

Битушани се паметни и маркантни луѓе, ја ме мене :D

И најдобриот женски поп вокал на поранешните ЈУ-простори, Љиљана Николоска, од групата МАГАЗИН од Сплит, е, битушанка.

[DOUBLEPOST=1435227708][/DOUBLEPOST]
Мислам дека бараат ДООЕЛ, а не ДОО. Тука лежи проблемот.
А, регистрација на фирма колку шо знам не е којзнае колку ефтина.
.

Никој не може да наложи дали фирмата ќе биде ДООЕЛ или ДОО, односно дали едно или повеќе лица ќе ја основаат.[DOUBLEPOST=1435228013][/DOUBLEPOST]
Еве денес доаѓа на работа една скопјанка, вика "Охрид толку го сакам, ама колку шо годинава е погнасен и понесреден никогаш не бил."

Душичке, измислуваш работи. Ние скопјаните никогаш не би рекле “погнасен“, туку ПОПРЉАВ :icon_mrgr:

Охрид сега ниту е понесреден, ниту понечист, тоа е проблемот што треба Бакрачот да ја поправи хигиената, а не да го држи ацовото ниво.

За прљавштина (гнасотија) да видиш, дојди во Центар и нивните паркинзи, па да видиш какво се` ѓубре, ќеси, хартии, прашиништа, лисја и други отпадоци нема да најдеш.

Последно уредено:
Ние скопјаните

И за охрид ќе кажвиш? не верви све на интернет шо пишит дој види сам. палмине мојт ќе ги личеше да беа клаени асално не онака цик-цак се редени а демек во линија ќе биле...кај куба она срамој живи една женска од словенија пропадна со колата во ендецине раскопани и гуми искина и браник скрши. таја е крива шо баш пред летнине клубој им текна да копет? немат кадмо кај да свртиш да си ојш од шо е толку копаници. бруки! никош вака не било бе. немат ни да е некош. парк бич "елитна дискотека" било секоја втора журка струја снемвит пошо мн јака инсталација имат. парк елитна дискотека бе [emoji14]os:

^ ^ ^^ ^
Или то или е некое психичко поремечење, здрав мозок вака не мислит.

Не знам зошто вакви акаунти се толерирани воопшто од администрацијава форумска.

Нормално ли е Македонец да поддржува политичка опција која се залага за федерализација и албанизација на Македонија???[DOUBLEPOST=1435231980][/DOUBLEPOST]
И за охрид ќе кажвиш? не верви све на интернет шо пишит дој види сам.

Секако дека и за Охрид ќе коментирам, кога имам имот таму и престојувам по 3-4 месеца. Нели ти се фалеше дека си од некое од селиштана од Дебрца, па кога можеш ти да коментираш, зошто и јас да не коментирам за Охрид?[DOUBLEPOST=1435232136][/DOUBLEPOST]
...кај куба она срамој живи една женска од словенија пропадна со колата во ендецине раскопани и гуми искина и браник скрши. таја е крива шо баш пред летнине клубој им текна да копет?

И во Австрија да била, доколку не возела внимателно на местата каде што се изведуваат градежни работи, и таму ќе ги искинала гумите.
И кое е тоа правило дека не требало да се копа пред летни клубови? :D[DOUBLEPOST=1435232192][/DOUBLEPOST]
немат ни да е некош. парк бич "елитна дискотека" било секоја втора журка струја снемвит пошо мн јака инсталација имат. парк елитна дискотека бе [emoji14]os:

Каква врска има струјата во приватен објект со охрдиската локална власт?[DOUBLEPOST=1435232281][/DOUBLEPOST]

Јас никогаш не лажам или измислувам работи.

Последно уредено:
Ок, ај тогаш кажи ми зошо на кеј кај вас во Скопје фискални сметки не постојат, а овде све живо и диво последниве години испозатворија и тоа не за фискални сметки неиздавање, туку пази зошо келнерот во него го чувал бакшишот?
Зошо Бакрачон му текна да ги крева трафиките као демек ќе го уредувал градов, а со прст не мрдна?
Зошо градов освен покрај кеј, на друго место никаде не се уредени парковите и секаде е сраснато со трева? На 3 мин од Центар змии ќе пролазат.
Зошо кај пистана ги претовараат камионите од Комуналец за да ги носат Буково? Јас шо живеам на 10 мин од таму ја осеќам миризбата, а замисли како им е на тие во зградите таму шо живеат?
Зошо ко ги насадија палмите не им текна дека треба и после Бела Виста тревата да се искоси? Таму не е на концесионер даено земјиштето.
Зошо плоштадот шо го ветија и го раскопаа од 18ти Декември и ден денес е останато така и со отворена канализација од Охридска Банка?
Зошо секоја дупка на асфалт ја пополнува со бекатон плочки?
Зошо градов зимата го оставија така и за Нова Година една вреќа сол не турија, не можеше да се придвижиш ни 5 м, освен со санка евентуално?
Зошо ги казнија тие со кајчиња за нешто шо уште не е донесено како закон?
Зошо езерото уште не е исчистено, ниту плажите неколку што не се на концесионер даени?
Зошо патон до плажине е обраснат со висока трева?
Зошо кај мене пред зграда контињеров три дена нема поминато камион да го собери ѓубрето?
Зошо за водици затвораа кафичи од курташак демек почитуваат закони,а Бакрачон со кумот Јоксимович аку пуши во затворени простории?
Зошо уште со самото доаѓање на функцијата градоначалник, Бакрачески ги смени сите директори по училиштата?
И за крај, ЗОШТО ПАЛМИТЕ СЕ ИСУШИЈА?

Одговори ми на сите овие прашања едно по едно па да те сметам за компетентен да зборвиш за градов, во спротивно седи си во твоето Скопје и гледај си го твојот двор и гледај да си дискутираш кога веќе не можиш да ги решиш проблемите за твоето Скопје и види твоите, како шо поназад ги нарекоа, разбојници шо направија од градот и прошетај да си ги видиш спомениците и потчукни по некој стуб од барок, па после кажувај ми за твојот имот во Охрид.

Нормално ли е Македонец да поддржува политичка опција која се залага за федерализација и албанизација на Македонија???

Кој МПО го мешаш сеа ова? Т.е даа бее ти сметат шо кењаме против режимов шо ќе не запустит. Можда да сум од село ама Охрид живеам бе. Таја словенката шо едвај ја истадојја кај требаше да ојт? оди помини ти со кола пред кадмо да те видам. или незнајш воопшто кај е? парк проблем со струја имат од ко го памтам а шо газдата требит сине бандери да ги сменит зш се гној? битола да згрмит охрид струја немат. да брат приватизација оваона во право си газдите се криви ;) љубаништа незна колку си информиран тој процепот од поплавите на сред село шо изби жителите таму сами го санирајја.

Зошо градов освен покрај кеј, на друго место никаде не се уредени парковите и секаде е сраснато со трева? На 3 мин од Центар змии ќе пролазат.
Зошо кај пистана ги претовараат камионите од Комуналец за да ги носат Буково? Јас шо живеам на 10 мин од таму ја осеќам миризбата, а замисли како им е на тие во зградите таму шо живеат?
Зошо ко ги насадија палмите не им текна дека треба и после Бела Виста тревата да се искоси? Таму не е на концесионер даено земјиштето.
Зошо плоштадот шо го ветија и го раскопаа од 18ти Декември и ден денес е останато така и со отворена канализација од Охридска Банка?
Зошо секоја дупка на асфалт ја пополнува со бекатон плочки?
Зошо градов зимата го оставија така и за Нова Година една вреќа сол не турија, не можеше да се придвижиш ни 5 м, освен со санка евентуално?
Зошо ги казнија тие со кајчиња за нешто шо уште не е донесено како закон?
Зошо езерото уште не е исчистено, ниту плажите неколку што не се на концесионер даени?
Зошо патон до плажине е обраснат со висока трева?
Зошо кај мене пред зграда контињеров три дена нема поминато камион да го собери ѓубрето?
Зошо за водици затвораа кафичи од курташак демек почитуваат закони,а Бакрачон со кумот Јоксимович аку пуши во затворени простории?
Зошо уште со самото доаѓање на функцијата градоначалник, Бакрачески ги смени сите директори по училиштата?
И за крај, ЗОШТО ПАЛМИТЕ СЕ ИСУШИЈА?

Па и јас ти реков дека што се однесува до тревата и хигиената, бакрачон го држи истото ниво ко и ацо, а нов е, треба да се покаже и да биде подобар.

И во Скопје бараат почитување на законите, имање фискална и непушење каде тоа е забрането.

А за тоа дека некој казнува некого без закон, тоа може да биде само ИЗМИСЛИЦА.

Не знам зошто само кај тебе не турале сол и не ги празнеле контејнерите редовно, зошто кај мене во Охрид немаше нешто такво.

Изгледа ги пополнуваат дупките со бекатон, заш сакат да следет американска мода, еве слика од улица во Њу Бедфорд, Масачусетс:
640px-Setts_cobblestones.JPG
[DOUBLEPOST=1435242544][/DOUBLEPOST]
Кој МПО го мешаш сеа ова? Т.е даа бее ти сметат шо кењаме против режимов шо ќе не запустит.

И јас сакам да го смениме режимот.

Еве го спасителот наш:

Извор на фотографијата: http://www.kurir.mk/images/stories/2015/05/17/protest1-500.jpg
protest1-500.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom