Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Искрено ова за Отаменди не го знаев. Во врска со Рамос мислењето ми е исто. Јас не би дал 60 мил. за ниеден штопер, а посебно не за киксер како Рамос. Гледам некои го споредуваат со Видиќ. Па Видиќ во целиот престој во Јунајтед (9 години) вкупно имаше 6 црвени картони. Рамос во досегашниот престој во Реал (10 години) има 19 црвени картони. И како тоа се исти со Видиќ? Рамос доволно е некое 20 годишно шанкуре да го испровоцира и оп црвен. Рамос можи да се спореди со Џонс. Значи да не се разбериме погрешно, Рамос е класа над Џонс само според мене се ист тип на играчи кои прават доста киксови и не му одговара тика-така стил на игра.
Ја го спомнав Видиќ. Муабетот ми беше за црвените на Рамос, ако сте приметиле он тие 16 црвени картони ги има добиено како втор жолт картон заради приговор или некој несмасен фаул поради невнимание и не размислување со тоа лејката шпанска. Шпанец е сепак и му дува ветер низ глава. Не може да мисли паметно. А од друга страна тие 6 црвени на Стена се за брутални стартови опасни по живот, да не речам селско тепање преку нозе, стартови за кои може да добие приватна тужба после утакмица.
Стои тоа дека Рамос е киксер, ама не таков киксер т.е патарушка како Давид Луиз на пример, и Отаменди е киксер, киксер пар екселанс, чисти топки промашуваше.
Рамос еден од најдобри штопери??????Па Реал задниве години затоа го сиса во одбрана заедно со Пепе се трупови во одбрана примаат голови цело време киксови.Како може да го споредуваш Рамос со Киелини,Хумелс,Компани на пример дај не зезај лабилност во одбрана тешка е Рамос
Глупости како Марс големи. Рамос за овие тројца е Неста.
Игра од 18 години стандардно у Реал, испобрка од клуб класа штопери како Канаваро, Самуел. Не дозволи ниеден штопер да припари до Мадрид, 10 години игра на врвно ниво вие тука ми кажувате Отаменди, Роховци пичке материне.
Манчестер следната сезона треба титула да освои, а со Отаменди и компанија не се осваја. Спомнато е претходно вас ви треба лидер позади а не самопрогласен лидер како Фил Џонс или Смолинг.

Ја стварно ова не можам да го сфатам, луѓе влезени у максимален филм, у тим да не го сакаш еден од најдобрите штопери и играч што игра на врвно ниво веќе 10 години у Реал Мадрид а да сакаш играчи што вчера почнаа да играат фудбал....
Исто како оние двајца од Челзи, едниот не ги сака Стерлинг и Фалкао у тим зашто така ќе пати Реми а другиот не му требал Алекс Сонг пошто така ќе се угушел талентот на Лефтур Чик.
Чао.

Ја го спомнав Видиќ. Муабетот ми беше за црвените на Рамос, ако сте приметиле он тие 16 црвени картони ги има добиено како втор жолт картон заради приговор или некој несмасен фаул поради невнимание и не размислување со тоа лејката шпанска. Шпанец е сепак и му дува ветер низ глава. Не може да мисли паметно. А од друга страна тие 6 црвени на Стена се за брутални стартови опасни по живот, да не речам селско тепање преку нозе, стартови за кои може да добие приватна тужба после утакмица.
Стои тоа дека Рамос е киксер, ама не таков киксер т.е патарушка како Давид Луиз на пример, и Отаменди е киксер, киксер пар екселанс, чисти топки промашуваше.

Глупости како Марс големи. Рамос за овие тројца е Неста.
Игра од 18 години стандардно у Реал, испобрка од клуб класа штопери како Канаваро, Самуел. Не дозволи ниеден штопер да припари до Мадрид, 10 години игра на врвно ниво вие тука ми кажувате Отаменди, Роховци пичке материне.
Манчестер следната сезона треба титула да освои, а со Отаменди и компанија не се осваја. Спомнато е претходно вас ви треба лидер позади а не самопрогласен лидер како Фил Џонс или Смолинг.

Ја стварно ова не можам да го сфатам, луѓе влезени у максимален филм, у тим да не го сакаш еден од најдобрите штопери и играч што игра на врвно ниво веќе 10 години у Реал Мадрид а да сакаш играчи што вчера почнаа да играат фудбал....
Исто како оние двајца од Челзи, едниот не ги сака Стерлинг и Фалкао у тим зашто така ќе пати Реми а другиот не му требал Алекс Сонг пошто така ќе се угушел талентот на Лефтур Чик.
Чао.

Рамос е overrated, шо би рекле Англичаните.

И јас баш сакав да спомнам и дека е одличен со топка Рамос, и дека тоа исто е една од причините поради кои го сакаме. Башка што може да игра и десен бек без никаков проблем. Стварно не знам кој ви е филмот што не го сакате. :)

Не сте салам вие што глупости зборувате за Рамос или врска немате од фудбал. Двете можеби?
Давај му колку пари сака и чао пријатно.

Слушајте ги вие англичаните, далеку ќе стигнете.
Кој рекол така? Карагер? Он ли дојде на ред да кажува фудбал?
:pos:
Не бе, напротив, баш сите англиски новинари и стручњаци мислат дека ќе е многу добра работа да се изведе трансферов/свопов само што ќе биде тешко, нормално. :)

ова е јако, пародија на лакрдијата што настана вчера демек 75 милиони :pos:

Да беше муабетот за Пепе ќе го разберев револтот тука, вака за Рамос не ми иде у глава.. :vrtioci:

Епа ако глеаш последна сезона Отаменди најдобар беше у Примера подобро некој помлад да се земе како Драговиќ или Лапорте отколку Рамос каков е надуен секогаш киксал никогаш не бил добар солиден централен
Рамос киксал или избувнувал највеќе поради темпераментот, особено во тесни и напнати утакмици во кои Реал губел или му била потребна победа, тоа кажува дека е мадридиста во срце и не верувам дека за било кој друг клуб би се внесувал себе си до толку. Најголемата предност да го имаш Рамос е што човекот може да игра се, има одлична техника и контрола на топка. Кога го имаш Иљара у стартни 11 и нема од кој да почне нападот тука беше Рамос да го прави тоа. Една од најјаките страни му е тоа што може комотно и шпиц да го стават, ако не дава по 20 гола на сезона да ме пљукаат (мислам дека се договараа со Анчелоти да го стави апла шпиц на некои утакмици, во средина веќе го играше на многу битни утакмици). Има неверојатен сенс кога да утрча, да намириса ситуација за гол и да знае кај да се постави, за играта со глава нема потреба да зборам. Колку пати се покажал клучен за Реал не се брои. Плус најголемата болка за Реал не е се ова што набројав, односно фудбалските аспекти кои се дел од самата игра, туку тоа што Рамос е ДНК то на мадридизмот, мислам дури ни Роналдо не значи толку многу за изгорените фанови на Реал колку што тоа претставува Рамос и затоа верувам дека некаков договор ќе биде постигнат. Многу ниско од негова страна што проба да уценува, ко да не знае со кој си има работа, па тоа ме тера да мислам дека може посакал да смени средина.

Ако мислите дека главната слабост на Рамос во однсо на Отаменди е тоа што лесно му пука филм и добива жолти, не сте го гледале Отаменди ваљда. Нема разлика меѓу Шпанец и Аргентинец во поглед на карактерот, ептен ретки исклучоци има такви. До душа има разлика, Аргентинците се можда и погаден карактер од Шпанците.

Абе луѓе бе да беше Рамос толку јак зашто ги играја Пујол,Марчена,Пике пред него а он играше десен бек,ми викате Рамос бил подобар од Хумелс,Киелини и Компани?!Затоа Реал имаат освоено една титула последните 7 сезони и Барса ги пунеше по 5-0 и 6-2 а за Самуел и Канаваро што ги избркал кој гледал фудбал подобро знае дека двајцата беа жива катастрофа во Реал тешки трупци па затоа Самуел замина во Интер а Канаваро секако беше стар и не можеше да се навикне во Реал после Светското ама на светското играше со Неста и Замброта а не со трупциве од Реал.

Абе луѓе бе да беше Рамос толку јак зашто ги играја Пујол,Марчена,Пике пред него

---

кој гледал фудбал подобро знае

Убаво си пишал, кој глеал фудбал подобро знае. Да глеаше ти ќе знаеше дека до тогаш (2010/11) Рамос играше на десен бек и во Реал. Затоа и во репрезентација на таа позиција. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom