Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Овој Рамос се мислам начукал 32-33год, а он да ти имал 29. Многу долго е во врвот на фудбалот, а не напунил ни 30.

На Смалинг му треба некој партнер како Рамос ако сакаме да го направиме вистински стопер, а може да биде јак стопер се виде тоа годинава. Класа од играч а не Роховци, Отамендовци и други. Отаменди сезонава изигра супер ама ништо не гарантира дека ќе има уште такви сезони. Може е играч за една сезона.
И да има еден тандем во одбрана, да не се мења и експерментира како преходните сезони. Смолинг имаше еден куп партнери во одбрана и цело време му ги мењаа позициите. И како послем тоа да биде константен, го зезат со години веќе и он напуни 25 без да мрдне значително во напредокот. Рамос и Смолинг партнери во одбрана цело време и да имаме среќа со повредите + голман што е докажан и ќе видите како се намалува билансот на примени голови.

Ок тоа ама муабетот е дека големи се шансите Рамос да го користи интересот за побогат договор. :) инаку и Вудвард и Ван Гал знаат дека Рамос > Отаменди, да баталиме циган бил муабетите.
Рамос е типичен Робсон, Кин, Видиќ карактер.
Добро тоа негови лични работи, можно е и тоа, сам да си пушта шпекулации. Него муабетот ми беше дека би била одлична шанса да се земе Рамос сега. Циган не циган, киксер глупости, црвени картони тоа се глупости, Рамос е светска класа играч, лик, се.
Штопер е јеби га, кој не праи киксови, кој не јаде црвени картони, па Видара редовно пиеше црвени картони за селски стартови преку нозе па капитен беше и еден од најдобрите штопери у свет. Да не праам муабет за Кин и Сколс. :D

Значи не може еден твој коментар да помине без малку доза сарказам. Не сум ја отворил темата подолго време па поставив прашање, не можам 10 страни да ги читам сите постови што биле претходно. Ако сакаш одговори ако не не мораш. И никој да не одговореше немаше да ми биде криво и онака на фб излегуваат информации и без да ги барам, мислев овде ќе има нешто подетално.
Пак си почнал да работиш у смени

Еј и пред да испаничи некој за она што излезе дека сме понудиле 75 милиони евра за Рамос

"It's claimed that Sergio Ramos' brother Rene met Manchester United officials in April. The Premier League club are said to have offered Ramos €12m per year to sign for them - and that's stated as being after tax. It works out to be £160k after tax and whilst clever accounting would see a footballer's tax bill shrunk somewhat, it'd still have to be well over £250k before tax to come out at £160k. AS further say that Manchester United would offer €30m plus David De Gea for the defender, which the newspaper see as a total value of up to €75m, so about £54m."

значи на ова се додава и предноста што ја има фунтата врз еврото

Јас мислам дека Рамос е баш фудбалерот што им е потребен на Ман.Утд и дека ситуацијата со Де Геа го прави трансферот пореален иако сметам дека Реал нема намера да го продаде. Марка пишува дека тој бара 10м по сезона додека Перез му нуди 7.5м и веројатно сторијата е да се направи некаков притисок врз фудбалерот во јавноста дека е премногу алчен па да потпише договор.

Не се заебавајте, Рамос е играчина, карактер ипол. Тоа што е педерче на терен, јебига, 90% од латинците се такви. Демек Роналдо е исклучително фер играч, или не дај боже Ди Марија, на кој сите дркавме лани. :P Вистинското прашање е колку има вистина во муабетите. Иначе трансферов би бил the real deal.

Играч што е избркан од Порто, што играше 1 сезона у бразилска лига за да остане у кондиција пред да се префрли у Валенсија каде одигра супер сезона. За него е боље да платиш 50 милиони отколку за класа штопер како Серхио Рамос. Тука добиваш и лидер на екипата, нешто што ви фали.

И така Де Геа е пред трансфер у Реал, а боље варијанта уз тој трансфер да им земеш нешто на Реал од Рамос нема. Добро, Кристијано.
Искрено ова за Отаменди не го знаев. Во врска со Рамос мислењето ми е исто. Јас не би дал 60 мил. за ниеден штопер, а посебно не за киксер како Рамос. Гледам некои го споредуваат со Видиќ. Па Видиќ во целиот престој во Јунајтед (9 години) вкупно имаше 6 црвени картони. Рамос во досегашниот престој во Реал (10 години) има 19 црвени картони. И како тоа се исти со Видиќ? Рамос доволно е некое 20 годишно шанкуре да го испровоцира и оп црвен. Рамос можи да се спореди со Џонс. Значи да не се разбериме погрешно, Рамос е класа над Џонс само според мене се ист тип на играчи кои прават доста киксови и не му одговара тика-така стил на игра.

според шпекулациите од сигурни новинарски извори првиот тим за следната година би ни изгледал вака :
10469747_1081280225234528_2257655290872797302_n.jpg

со овој тим има се да освоиме, англиско шпанско гермасно лига шампиони сите купови па дури и европско и светско првенство.

Расчепкав она што го вика Фросе од погоре. Ние на Реал треба да му дадеме Де Геа + пари, и 265.000 фунти неделна плата на Рамбос за да дојдеме до оние негови барани 140-150К неделна плата.
Пре би, не продавај Де Геа, купи Отаменди, 2 години помлад, ем има 2-ца Аргентинци у Манчестер, плус другата колонија у плавиот дел на градот.

Рамбос и Валдес ке се тепаат на секој тренинг :ROFLMAO:. Не ме е Рамос некако вреден да биде најплатен играч на Јунајтед, па макар и миљарди имале на претек.

Иначе, Рохо фејвна твит во кој се збори да земе и да го убеди Отаменди да потпише за нас.[DOUBLEPOST=1435114260][/DOUBLEPOST]One problem for Van Gaal and United is the Copa America, beginning this week in Chile. Should Argentina go all the way - with their squad, you would expect them to be there or thereabouts - Otamendi will not be ready to move to England until at least the middle of July.With the Premier League's early start next season, it is likely Otamendi, along with the rest of the Premier League's South American contingent, will miss the start of the domestic season.

Ебај га, ова би важело и за Ди Мариа и Рохо.

Не бре, знам оти ќе донесат некој играч шо го нејќам. Лиглето Рамос, па и која сума, преценет Шпанец, црвени картони...Па и со Видиќ го споредувате :facepalm:. Да не му тргне најдобро во Англија што е доста веројатно ќе се изгуби скроз. Цела кариера играл за Реал, сеа за Манчестер ќе биде ултра мотивиран сигурно. Сто пати подобро некој дефанзивец кој ќе гризе да игра за клубот и да освојува титули, преку такво од презаситени колку да ги нафатираме со кеш. Ама тоа е, сакаат играч да земат нашиве за Де Геа, прво Бензема се спомнуваше, сега овој...

Не бре, знам оти ќе донесат некој играч шо го нејќам. Лиглето Рамос, па и која сума, преценет Шпанец, црвени картони...
Преценет шпанец? Човекот што бил еден од клучните фудбалери во успехот на Реал и Шпанија. Правел киксови и црвени картони и поради тоа не бил добар за во Ман. Утд тимот чија што одбрана се состои од Џонс, Еванс, Рафаел :facepalm:

Вака гледано од постовите ми е јасно дека голем дрл од вас имаат гледано само Барса - Реал последните сезони од Примера и мислењата го добиваат врз основа на Трол Фудбал

Изгледа и ти слабо го имаш гледано Јунајтед или само во дерби мечевите.
Рафаел и Еванс сезонава не фигурираа како играчи од одбраната на Јунајтед.

Мислам дека Воид мислеше на сумата, не на квалитетот на играчот у целина. Факт е дека кога сите бубачки му се во глава е еден од најдобрите во светот.

Абе луѓе Рамос е преценет не е добар дефанзиец толку многу едино играл јако ептен десен бек за Шпанија кога беа убедливо најаки и Пике и Пујол беа централни,има 19 црвени картони во кариерата киксови колку сакаш сфатете дека е преценет,не мора и Отаменди да се земе ама за тие пари и таква плата Рамос е преценет

Јас не би ги зел ни двајцата за тие пари.За штопер по 40-50 милиони на една изиграна сезона.Нека ми се избркаат, нека искористат некој скаут нашиве и да се донесе некој терминатор од зимбабве да ги акне од земја сите.

И нека го потпишат Бентеке у напад и да видите што тандем ќе бидат со Руни, а Ди Марија и Депај позади нив на крила.

Преценет шпанец? Човекот што бил еден од клучните фудбалери во успехот на Реал и Шпанија. Правел киксови и црвени картони и поради тоа не бил добар за во Ман. Утд тимот чија што одбрана се состои од Џонс, Еванс, Рафаел :facepalm:

Вака гледано од постовите ми е јасно дека голем дрл од вас имаат гледано само Барса - Реал последните сезони од Примера и мислењата го добиваат врз основа на Трол Фудбал
Преценет. Прв пик ти е тебе Рамос, 5-60 милиони (или колку и да се секако се премногу) кој ќе ја реши нашата одбрана? Ајде ако не ко ПСЖ со кловнот Луиз. Ако не им е Кики Роналдо на Реал, 17 Рамовци не му носат успех. Шпанија имаше и има страшна репрезентација, ништо посебен дел не е Рамос. Не реков дека не е добар, нит го спомнав Џонс, види убаво што си ме цитирал или цитирај го цел пост. Нема Реал да го пушти, џабе го правиме муабетот. Ама ако по некоја случајност дојде, да не го фати олуја како Ди Марија од дождот во Англија? :LOL:
Ние на Реал најталентираните млади, они на нас по 50-60 милиони, битно Рамос бил. Морав да го пуштам пред спиење:

Од кај ги извади Еванс и Рафаел сега, од трол фудбал ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom