Не, сакам да кажам дека од аспект на Бог, апсурдно е да ги перцепира нештата кој тој самиот ги креирал и дизајнирал како грешни! Јас не се сметам за совршен, но знам дека грешките на луѓето постојат со причина! Тие се начин на кој се учи, се стекнува искуство! Јас можам многу нешта да перцепирам како погрешни, но јас не сум ги создал истите! Не сум сезнаен! Да бидеш сезнаен и се да потекнува од тебе, а во исто време да судиш и да прогласуваш било што за грешно, зло, непотребно е апсурд! Ако се потекнува од тебе, и тоа што ќе го прогласиш за непотребно е од тебе! Со тоа самиот се негираш дека си безгрешен. Ако ова не си способен да го разбереш, тогаш ти си тој што е во заблуда.
О Боже мој ....
Ипси стално ова го читам од твоја страна, демек како факт дека Бог не е совршен.
Ајде да ти одговорам еднаш за секогаш, да не ги малтретираш повеќе Христијаните.
Бог е створител на сѐ, и како таков е сезнаен.Како таков оставил на
свесните суштества (пази...нагласувам....свесните суштества) и
слободна воља (нели кај вас таа е основа на сѐ), сами да одлучуваат какви чекори ќе прават. Еве за да ме разбереш, ќе зборувам со твојот речник, сите мислат дека ја имаат таа слободна воља. Добро знаеш дека за да дојдеш до таква воља требе многу труд да уложиш. Него да ја оставиме неа, и да зборуваме за обичната воља, која е присутна во 90% од луѓето. Како таква некои од луѓето ја злоупотребуваат и мислат дека со тоа ќе го заебат Бог. Најголем дел од нив, а и ти гледам, мислите дека Бог седнал горе на небото и ви пишува рецки, кој колку згрешил за да ве прати во пеколот. Ова е една од најголемите глупости.
Еве ти одговор еднаш за секогаш. Бог не е на иста скала со човекот. Тој не може директно да „реагира“, затоа и оставил слободна воља. За да „реагира“ директно требе да уништи уште 6 скали, што е неприфатливо за него.Еве ти еден пример за да ме разбереш. И ти си составен од атоми , ама не можеш да ги видиш со голо око, нити директно да им кажеш што требе да прават. Исто и тој, направил закони кои ќе влијаат врз човекот , без никаква потреба да „реагира“ директно.Ако не ги почитуваш неговите правила, тој ќе најде начин да ти врати.Можеби на друг начин, али на тебе останува да го разбереш.На лошо со лошо враќа.
Еве затоа Бог е совршен и сезнаен, и оставил слободна воља кај свесните суштества.[DOUBLEPOST=1435152394][/DOUBLEPOST]
OK Me napravi deka,nemam pojma,glupi prasanja ,etc... bazirano na odi najdi i procitaj si go ...wow! Iskreno nemam vreme za knizule polno nevistivni i duhovni zabeleski pa duri i beta verzija.Kraj kraeva temata ne e dali sme ja citale biblijata.Jas prasav.Eve uste edno
: posle smrta dali ovie luge(invalidi,mentalno bolni.etc) odat vo rajot ili pekolot...posto od start se belezani od bog!
Интелигенцијата кај еден човек се гледа од одговорите, а мудроста од прашањата што ги поставува!!
-Дервиш Муа
Ти си во вторите или во првите???[DOUBLEPOST=1435152469][/DOUBLEPOST]
Па како вие атеистите и сатанистите се дрзнувате да ја судите Библијата а никој од вас една страна нема прочитано ? Исписимус го гледам вика јас во право секогаш а колку пати сум му нудел ако неговото паралнормално сфаќање за христијанскиот Бог е вистинито да идеме заедно во некој манастир да прашаме он никогаш не прифати.Важно е да се истресе глупост која нема допирна точна со Библијата но да се поврже со неа.
Tи кажав дека немам намера да ти го давам цитатот од Библијата кај што објаснува зошто такви луѓе се раѓаат иако тој цитат е многу прецизен бидејќи секој свештеник го знае,не е тајна.Но можам да ти помогнам со контра-прашање кое ќе те насочи кон тој цитати.Прашањето е дали Бог стварно ги бележи или тие сами одбрале да се обележат ? Уште ќе ти помогнам,дали нивните предци одбрале да ги обележат со нивниот Атеистичко - сатанистички и богохулен живот.Повеќе од ова ЈОК.