Или добро наместено.
Баш ме интересира кои се тие кои притискале да примиме што повеќе емигранти во Македонија. Ако има такви на форумов цитирај некој!УНГАРИЈА ЌЕ ЈА СТАВИ МАКЕДОНИЈА ВО „КАРАНТИН“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=E5D54436AFBFA94A9A3457EC4BFFB81C
и кај се сега да се јават тие што притискаа да пуштиме што повеќе мигранти во РМ !! Нека си ги приберат дома а они ионака седат во шатори, сорос им плаќа за диво кампирање
Да дека Сиријците,Авганистанците и Пакистанците се примери за емпатија,обѕирност и генерално граѓанска култура.Ако има нешто што ме плашело кај народот на кој му припаѓам е комбинацијата на кукање за себе пропратено со зачудувачка способност на безобѕирност кон туѓата мака.
a ti treba da prestanes so serenje ...Суад Мисини треба да штрајкува со глад пред седиштето на ЕУ во Македонија.
Ти не праиш будали сите тука !!..Па невладините на сдсм и слични фрлаа Дрва и Камења, зошто се забранувало слободно движење на мигрантите, да се сменел законот под итно, да им даваме подобри услови на мигрантите, најдобро хотел со 5*.РТС: Србија врати 400 мигранти во Македонија
Границата на Србија е добро чувана, а околу 400 мигранти се вратени во Македонија, изјави денеска српскиот министер за труд, вработување и социјални прашања, Александар Вулин, јави РТС.
- Синоќа единиците на нашата жандармерија и нашата погранична полиција сопреа 21 група од околу 400 лица и ги вратија на територијата на Република Македонија. Пред неколку дена беа откриени педесетина групи со 1.320 мигранти. Веќе се слуша дека нашата граница е добро чувана, дека е цврста, дека е тврда. Го правиме тоа што го можеме - информира Вулин.
Тој вели дека е постигнат договор, полициите на Србија, Унгарија и Австрија да патролираат на границата меѓу Србија и Македонија, бидејќи македонската полиција нема капацитетите тоа само да го реши.
- Таа река на мигранти со која Србија не може да излезе на крај, не е нешто што го има предизвикано Србија, а не е ниту главната цел на мигрантите - истакнал тој.
Според него, во Србија ниту еден мигрант не останал без храна и здравствена нега...
..Баш ме интересира кои се тие кои притискале да примиме што повеќе емигранти во Македонија. Ако има такви на форумов цитирај некој!
Јас не те правам тебе будала. Дупла работа би било тоа.Ти не праиш будали сите тука !!..
Посочи ми со цитат каде некој барал на форумов, да пуштиме во РМ што повеќе емигранти. Посочи ми со цитат каде некој барал во јавноста да пуштиме што повеќе емигранти. (или мигранти, како што ги нарекуваш)...и кај се сега да се јават тие што притискаа да пуштиме што повеќе мигранти во РМ
И јас сум за ова. Мене цело време ме плаши повторно да не излеземе "угнетувачи" пред меѓународната и ПР агенцијата да ни колабира.Сега, треба да се направи пример од некои. Ако за 72 часа не ја напуштат Македонија, како што им е законски дозволено, треба да бидат затворени веднаш и сместени во нешто што наликува на логор. За на наредните да не им ни текне да влезат.
Подобро угнетувачи, отколку угнетувани.И јас сум за ова. Мене цело време ме плаши повторно да не излеземе "угнетувачи" пред меѓународната и ПР агенцијата да ни колабира.