Мигрантите низ Македонија

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Или добро наместено.
Избори одамна нема а некој од петни жили се труди да докаже диктатура.
Тоа е и проблемот !
Кога тие шѕо пишуваат самите ке веруваат во напишаното тогаш и ке има ефект од писанијата!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.435
Поени од реакции
16.647
УНГАРИЈА ЌЕ ЈА СТАВИ МАКЕДОНИЈА ВО „КАРАНТИН“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=E5D54436AFBFA94A9A3457EC4BFFB81C

и кај се сега да се јават тие што притискаа да пуштиме што повеќе мигранти во РМ !! Нека си ги приберат дома а они ионака седат во шатори, сорос им плаќа за диво кампирање:cenzura:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Суад Мисини треба да штрајкува со глад пред седиштето на ЕУ во Македонија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
РТС: Србија врати 400 мигранти во Македонија

Границата на Србија е добро чувана, а околу 400 мигранти се вратени во Македонија, изјави денеска српскиот министер за труд, вработување и социјални прашања, Александар Вулин, јави РТС.

- Синоќа единиците на нашата жандармерија и нашата погранична полиција сопреа 21 група од околу 400 лица и ги вратија на територијата на Република Македонија. Пред неколку дена беа откриени педесетина групи со 1.320 мигранти. Веќе се слуша дека нашата граница е добро чувана, дека е цврста, дека е тврда. Го правиме тоа што го можеме - информира Вулин.

Тој вели дека е постигнат договор, полициите на Србија, Унгарија и Австрија да патролираат на границата меѓу Србија и Македонија, бидејќи македонската полиција нема капацитетите тоа само да го реши.

- Таа река на мигранти со која Србија не може да излезе на крај, не е нешто што го има предизвикано Србија, а не е ниту главната цел на мигрантите - истакнал тој.

Според него, во Србија ниту еден мигрант не останал без храна и здравствена нега.[DOUBLEPOST=1435051487][/DOUBLEPOST]
УНГАРИЈА ЌЕ ЈА СТАВИ МАКЕДОНИЈА ВО „КАРАНТИН“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=E5D54436AFBFA94A9A3457EC4BFFB81C

и кај се сега да се јават тие што притискаа да пуштиме што повеќе мигранти во РМ !! Нека си ги приберат дома а они ионака седат во шатори, сорос им плаќа за диво кампирање:cenzura:
Баш ме интересира кои се тие кои притискале да примиме што повеќе емигранти во Македонија. Ако има такви на форумов цитирај некој!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако има нешто што ме плашело кај народот на кој му припаѓам е комбинацијата на кукање за себе пропратено со зачудувачка способност на безобѕирност кон туѓата мака.
Да дека Сиријците,Авганистанците и Пакистанците се примери за емпатија,обѕирност и генерално граѓанска култура.

Нека ги затвори ЕУ границите и нека почнат со депортација кај нас зошто огромен број ќе имаат наш и грчки азил ( а со новиот закон и уште повеќе ) па тогаш ќе го видиш што е вистинско страдање кога ќе имаме стотици илјади емигранти заглавени помеѓу Грција,Македонија и Србија + регионално радикализирани Албанци и Словени Муслимани.Еден век војна нема да ни биде доволен да се ослободиме од истиве "доктори,професори и интелектуалци" .

90% од овие бегалци идат во Европа да зимаат социјално и да си го дркаат на колку е голем Алах.Во споредба со овие Албанците се Исланѓани.

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Сеа ДПМНЕ под хитна постапка да им издаде државјанства и да им најде работа во администрација.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.435
Поени од реакции
16.647
РТС: Србија врати 400 мигранти во Македонија

Границата на Србија е добро чувана, а околу 400 мигранти се вратени во Македонија, изјави денеска српскиот министер за труд, вработување и социјални прашања, Александар Вулин, јави РТС.

- Синоќа единиците на нашата жандармерија и нашата погранична полиција сопреа 21 група од околу 400 лица и ги вратија на територијата на Република Македонија. Пред неколку дена беа откриени педесетина групи со 1.320 мигранти. Веќе се слуша дека нашата граница е добро чувана, дека е цврста, дека е тврда. Го правиме тоа што го можеме - информира Вулин.

Тој вели дека е постигнат договор, полициите на Србија, Унгарија и Австрија да патролираат на границата меѓу Србија и Македонија, бидејќи македонската полиција нема капацитетите тоа само да го реши.

- Таа река на мигранти со која Србија не може да излезе на крај, не е нешто што го има предизвикано Србија, а не е ниту главната цел на мигрантите - истакнал тој.

Според него, во Србија ниту еден мигрант не останал без храна и здравствена нега...
..Баш ме интересира кои се тие кои притискале да примиме што повеќе емигранти во Македонија. Ако има такви на форумов цитирај некој!
Ти не праиш будали сите тука !!..Па невладините на сдсм и слични фрлаа Дрва и Камења, зошто се забранувало слободно движење на мигрантите, да се сменел законот под итно, да им даваме подобри услови на мигрантите, најдобро хотел со 5*.
А да се затвори целата границата со Грција ?
Па Грција нема потпишано со РМ спогодба за Реадмисија а ги брка мигрантите кај нас !!
Ако не ги прима Србија и Унгарија останува или минирање на границата со Грција и Блгарија или да им се дозволи на бандите да праат што сакаат...Ова сега е фуцк ин Браин од ЕУ !!
Јас да сум власт прифатниот камп на граничен премин ќе го ставам, меѓу нашата и грчка граница...
Кое лудило е мигрантите од Сирија од ЕУ држава со поголема просечна плата од сите ех Ју држави да ни ги праќа мигрантите нам... а сме биле нехумани..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.313
Поени од реакции
26.231
Сега, треба да се направи пример од некои. Ако за 72 часа не ја напуштат Македонија, како што им е законски дозволено, треба да бидат затворени веднаш и сместени во нешто што наликува на логор. За на наредните да не им ни текне да влезат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Ти не праиш будали сите тука !!..
Јас не те правам тебе будала. Дупла работа би било тоа.

Затоа верувам дека има потреба да повторам:

...и кај се сега да се јават тие што притискаа да пуштиме што повеќе мигранти во РМ
Посочи ми со цитат каде некој барал на форумов, да пуштиме во РМ што повеќе емигранти. Посочи ми со цитат каде некој барал во јавноста да пуштиме што повеќе емигранти. (или мигранти, како што ги нарекуваш)

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.328
Поени од реакции
8.857
Сега, треба да се направи пример од некои. Ако за 72 часа не ја напуштат Македонија, како што им е законски дозволено, треба да бидат затворени веднаш и сместени во нешто што наликува на логор. За на наредните да не им ни текне да влезат.
И јас сум за ова. Мене цело време ме плаши повторно да не излеземе "угнетувачи" пред меѓународната и ПР агенцијата да ни колабира.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако не преку Србија ќе се префрли каналот преку Бугарија. Живи луѓе кој ќе ги спречи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.313
Поени од реакции
26.231
И јас сум за ова. Мене цело време ме плаши повторно да не излеземе "угнетувачи" пред меѓународната и ПР агенцијата да ни колабира.
Подобро угнетувачи, отколку угнетувани.
„Македонија е најмалата држава низ која поминуваат емигрантите, и како таква нема ниту средства, ниту капацитет да прими толкави групи. Правиме се што можеме на емигрантите да им овозможиме најхумани можни услови и сочувствуваме со нивната мака, бла бла бла“.

Додека во пракса условите во прифатните центри треба да бидат испод секое човечко достоинство. Бидејќи стравот лозјето го чува. Доколку не им се случува ништо низ Македонија, ќе поминуваат и ќе седат кај нас. Низ Бугарија не одат, бидејќи знаат што значи бугарски ќотек.

Kajgana Shop

На врв Bottom